![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Emperor 2, a Prince - Otrzymałem inny odtwarzacz...
Witam serdecznie, zamówiłem odtwarzacz Emperor 2 DVD-007, a otrzymałem Prince Black DVD-010 wersja SILK. Teraz moje pytanie mam oddawac tego Princa i domagać się Emeperora czy zostać przy Prince.
Szukałem na forum manty, ale oni tam świata poza E2 nie widzą. Różnic między E2 a P również są nie do znalezienia ![]() Proszę o pomoc
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Według mnie poza obudową one się nie różnią.
Przetestuj go dokładnie, bo potrafią się znacznie różnić parametrami, jakością wykonania i odczytem. Pozdrawiam.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez oddwor : 24.10.2005 o godz. 16:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Piternielu - może ten wątek Ciebie zainteresuje
![]() http://www.manta.com.pl/forum/viewto...ghlight=#29647 Wynika z tego,że to jedno i to samo tylko kabli brak ![]() Zainteresuj się jednakoż czy masz wersję SILK ( z którą dzieją się na razie cuda )) z taką sporą żółtą nalepką w rogu odtwarzacza , a jeśli tak - to tu wymieniłbym się na nie-silkową wersję . Ostatnio zmieniany przez Dorian : 24.10.2005 o godz. 15:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Mam SILK, własnie testuje i wszystko jest wporządku
![]() Narazie jestem za tym Prince, ale chyba była jakaś różnica, że inny model jest aż o innej nazwie i numerku ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
I życzę Ci żeby Silk działał jak najdłużej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Napędy nowsze są wersją SILK mają zmienioną optykę i mechanike (niby lepszy odczyt i cichszy napęd), ważne aby nie pomylić firmware bo można uszkodzić odtwarzacz. Prince jest takim ulepszonym Emperor 2.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 24.10.2005 o godz. 21:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Co do Emperora 2, to w Geantcie jest za całkiem przyzwoitą sumkę 199 zł. Z kolei Hyudai kosztuje 169 zł.
![]() |
#8 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Chciałem się podzielić ostatnimi wrażeniami związanymi ze zmianą firmware'u mojej manty.
Wgrałem modyfikowany fw od Reklara 6.3BR2D i co się okazało: odtwarzacz zaczął czytać najgorsze płyty DVD-R (i mocno porysowane) na których na poprzednim oprogramowaniu ciął się strasznie (stopklatka przy pierwszej scenie). Co ciekawe na podobnej wersji 6.3BR1M (ta sama data wydania) działa znacznie gorzej ![]() Dlatego radzę dobrze przetestować możliwości różnych wersji fw i wybrać najbardziej optymalną dla siebie.
![]() |
#10 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Wszystkie firmware do Mant: http://toya.net.pl/~piotrza/soft/soft_spis.html
![]() |
![]() |
#11 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Mój Prince SILK czyta Hawki, Frogi, Media-Store - wszystkie stare płytki z filmami, stare RW datexa. Ogólnie wszystko co posiadam, nie zauważyłem nic niepokojącego. Filmy jak narazie testowałem w DivX, Xvid i jeden DVD.
Polecam ten odtwarzacz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
I ja polecam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Może kiedyś... Ale wtedy moje Cesarze będą już na złomie (mam 2 sztuki 1 i 2) i obie są bezbłędne. 8 )
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
oj czyta i to całkiem nieżle... Korr
Miałem okazję się z nim zapoznać i muszę przyznać, że pomimo paru drobnych niedogodności - a może raczej różnic korr--manta - sprawuje się wyśmienicie, posiada wiele plusów IMHO stawiających Korra ponad odtarzaczami Manty. Przede wszystkim korr to nowsza konstukcja, oparta na młodszym (i lepszym ofkorz) chipie co daje zarówno ładniejszy obraz i rewelacyjny dżwięk, szczególnie przy dźwięku manta się chowa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
![]() |
Łoh Pierwszy a co to ciekawy składaczek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |