![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
przyspieszenie internetu na komputerze... ??
dostalem takie info ze wylanczajac i zmieniajac kilka opcji mozna przyspieszyc dzialanie internetu na komputerze i wogole aplikacji i stron www...
QoS - Quality Of Service: czyli gwarancja jakości usług sieciowych, bez względu na to, czy są one konieczne. W efekcie zamiast 100% szerokościłącza otrzymujemy 80%, bo resztę zarezerwowano dla wspomnianej aplikacji. Można zmniejszyć standartowe 20% do 0%. 1 - Wywołaj konsolę i wpisz gpedit.msc-->Zasady Komputer Lokalny-->Szablony Administracyjne-->Siecie-->Harmonogram Pakietów QoS. 2 - Teraz klikamy na Ogranicz Rezerwową przepustowość. 3 - W zakładce ustawień uaktywniamy opcję Limit Przepustowości i z 20% zmieniamy na 0%. 4 - Żeby zmiany odniosły skutek, trzeba jeszcze otworzyć informacje o połączeniu sieciowym Start-->Mój Komputer-->Moje Połączenie Sieciowe-->Pokaż Połączenie otworzyć zakładkę Właściwości i sprawdzić czy aktywna jest opcja Harmonogram Pakietów QoS. Jeśli nie to musisz ją zaznaczyć, żeby wprowadzone ustawienia zaczęly działać. Zostaną one ostatecznie uaktywnione po restarcie systemu. Przyspieszanie WWW: zgodnie z wymogami http do źródłowej witryny może być tylko podpięte od 2 do 4 równoległych połączeń wychodzących z jednego serwera. Opóźnia to czas ładowania witryny. Można to zmienić wprowadzając zmiany do rejestru - 32 połączenia HKEY_USERS\DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\InternetSetting dodajemy dwa wpisy dword: MaxConnectionsPerServer MaxConnectionsPer1_0Server dword=00000020 HKEY_CURRENT_USERS\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\InternetSetting dodajemy dwa wpisy dword: MaxConnectionsPerServer MaxConnectionsPer1_0Server dword=00000020 i przyznam szczerze ze jakos w to nie wierze... a co Wy na to ??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|