![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bieganie 10km dziennie to juz sporo
daje to 70 tygodniowo, czyli, jak na amatora, calkiem calkiem dystans czy da cos? lepiej biegac 5km jednego dnia i 15 nastepnego ![]() a czy da sie schudnac - tu Remix nie masz racji i masz jednoczesnie da sie, ale biegajac na czczo przed sniadaniem (oczywiscie nalezy potem zjec sniadanie) chodzi o spalanie najpierw spala sie glikogen w miesniach, potem latwo dostepny cukier z przewodu pokarmowego, potem zapasy tluszczu, potem (ale to nie przy takim dystansie) miesnie osoba malo uprawajaca sport juz pierwszego dnia spali glikogen, bo ma go malo i nie odbuduje go do nastepnego treningu wtedy pojdzie cukier z przewodu pokarmowego - jesli biegamy na czczo to go nie ma i organizm siega do zapasow w postaci tluszczu czyli to o co nam chodzi pisze cukier, ale miejmy swiadomosc, ze makaron, chleb, ziemniaki, banany itd to prawie czysty cukier ![]() jezeli bedziemy biegali wieczorami, to zamiast tkanki tluszczowej bedziemy spalac to, co przez caly dzien nagromadzilismy we krwi i przewodzie pokarmowym - nie schudniemy (przynajmniej nie na 10km) a strata wagi bedzie wylacznie wynikac ze straty wody dla zainteresowanych: www.biegajznami.pl - najwieksze forum biegaczy w polsce (i sporo przedstwicieli innych dyscyplin wytrzymalosciowych) sam biegam kolo 40-50km tygodzniowo, ale dywersyfikuje predkosci i dystanse, mam tez dni totalnie wolne nie wolno biegac, jesli cos boli, nie wolno, jesli bardzo nam sie nie chce nawet zawodowcy maja wprowadzane do treningow obowiazkowe dni bez aktywnosci - zeby zaskoczyc organizm ![]() np przed zawodami przez kilka dni w ogole sie nie biega (zeby odbudowac zapasy glikogenu) dzis np ide (za kilka minut ![]() jeszcze jedno - jezeli biegamy rano, to warto wieczorem zjec niskokaloryczna, ale wysokoaminokwasowa kolacje, np gotowane jajko ja wole jogurt z platkami, czyli bialka i cukry... i jeszcze kwestia tego co sie pije - izotoniki tylko po wysilku (aminokwasowe) lub na zawodach w czasie treningu woda! jezeli w czasie treningu dostarczymy cukry do przewodu pokarmowego to nie spalimy ani dokladnie glikogenu z miesni ani tluszczu - organizm siega po te zapasy energii, ktore latwiej dostac, czyli cukier z napojow w tym przypadku edit: co do mojego wzrostu - geny cala rodzina to niskie osoby ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 08.10.2006 o godz. 15:57 |
![]() |
![]() |
|
|