Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak poznać, że przekroczyło się cienką granicę? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-poznac-ze-przekroczylo-sie-cienka-granice-67902/)

M@X 08.10.2006 20:32

Rzeczywiscie temat dziwny. Nalogi - palenie, komputer i militaria... M@X jak sama nazwa wskazuje to waga ciezka - wskazowka lekko powyzej 100 kg. Cotygodniowe strzelanie z kolegami, wypacanie ogromnych ilosci wydzielin, marsze w pelnym ciezkim oporzadzeniu, z bronia itd. przez wiele godzin. Czuje sie dzieki temu duzo lepiej. Nigdy nie zaczlbym biegac, bo bieganie bez celu to dal mnie glupota. Tu mam motywacje - i ciesze sie ze porawilo mi sie samopoczucie wraz ze zrzuceniem wagi... Sadze ze czlowiek... powinien miec nalogi! Moze to brzmi kontrowersyjne ale zestaw nalogow jak zestaw innych cech w pewien sposob Cie definiuje - sa ludzie ktorych nie potrafimy sobie wyobrazic bez papierosa, malej czarnej czy pisania krotkich wiadomosci na telefonie co chwila. Nie mowcie ze tak nie macie ;-). Sa nalogi, przedmioty i zachowania ktore w nas wrastaja i bez ktorych po prostu nie jestesmy soba. Ja sadze ze to dobre. I dopoki nalog nie wplywa znaczac na otoczenie (tj. pod wplywem alkoholu nie spuszczamy nikomu nierzadko niedyskretnego w*******u) to mozna to uznac za aspekt spoleczny ;-).

AleX69 08.10.2006 20:33

bieganie sport - dobre dla utrzymania kondycji fizycznej ...

by schudnac wystaczy udac sie do dietetyka lub poprostu ... wyeliminowac produkty
bedace dla wlasnego organizmu 'trucizna'
i waga sama spada bez nadmiernego wysilku

np mi przy mojej grupie krwi (0Rh+)
utracie wagi sprzyja:
- czerwone mieso
- owoce morza
- oliwa z oliwek
- szpinak
- brokuly
- watroba
- kelp
- kale

a unikac
- kukurydzy
- produktow mlecznych
- pszenicy

- Deckard - 08.10.2006 21:04

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Chyba zaczne biegać lub zapisze sie na silownie lub basen ... bo z miesiaca na miesiac tyje ... :(

185/80

mniej komputera :P i będzie ok

Igloo 09.10.2006 10:26

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
CIACH...
Jabba (183/125)

P.S. JA to muszę zrzucać ;)

Co ty wiesz o potrzebie zrzucenia wagi? 183/137 to jest wynik :P
Kurcze, chyba faktycznie trzeba sie za siebie zabrać :)

pops 09.10.2006 10:35

190/85

a ja bym chcia***322; przyty***263;.

Sunna 09.10.2006 11:50

180/70
Niedawno chcialem przytyc to mam :D
bylo ok 62-64

Ormianin 09.10.2006 12:28

U mnie 175/57

Za duzo stresow... jak sa stresy chudnie sie w oczach

andrzejj9 09.10.2006 17:34

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Chyba zaczne biegać lub zapisze sie na silownie lub basen ... bo z miesiaca na miesiac tyje ... :(

185/80

A co robisz? Bo ja właśnie chciałbym do takiej wagi dojść ;)

Mam teraz ok. 185-6/76 i chciałbym dojść do 82.

@ aeiouy

Masz wysoką żonę :)

Jabba the Hutt 09.10.2006 18:13

Cytat:

Napisany przez Igloo
Co ty wiesz o potrzebie zrzucenia wagi? 183/137 to jest wynik :P
Kurcze, chyba faktycznie trzeba sie za siebie zabrać :)

Bracie , ja miałem 183/150.... Tyle co pisałem to mam teraz. I nie mogę dalej a chciałbym 183/110. Ale katować się nie moge, zdrowie nie pozwala.

AleX69 09.10.2006 18:14

andrzejj9 ... wystarczy jesc produkty z ktorymi twoj organizm sobie nie radzi

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi 0:

Gluten pszenicy - zakłóca produkcję insuliny, zwalnia metabolizm;
Kukurydza - zakłóca produkcję insuliny, zwalnia metabolizm;
Fasola nerkowata (kidney) - pogarsza wykorzystanie kalorii;
Fasola navy - pogarsza wykorzystanie kalorii;
Soczewica - hamuje właściwy metabolizm odżywczy;
Kapusta - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Brukselka - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Kalafior - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Gorczyca - hamuje działanie hormonu tarczycy.

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi AB:
Czerwone mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tłuszczu, zatruwa przewody jelitowe;
Fasolka nerkowata - zakłóca efektywność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Nasiona i pestki - przyczyna hipoglikemii;
Fasolka limejska - zakłóca efektywność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Kukurydza - zakłóca efektywność insulinową;
Gryka - spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Pszenica - spowalnia tempo metabolizmu, zakłóca efektywność insulinową, powoduje nieefektywne zużywanie kalori

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi A:
Mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej; zwiększa ilość toksyn trawiennych;
Nabiał - zaburza metabolizm składników odżywczych;
Fasolka nerkowata (kidney) - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm;
Fasolka limejska - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm;
Pszenica (w nadmiarze) - osłabia utylizację kalorii.

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi B:
Kukurydza - zakłóca efektywność insuliczną, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Rośliny strączkowe - zakłócają właściwe przyswajanie żywności, spowalniają tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Orzeszki ziemne - zakłócają efektywność metabolizmu, zakłócają funkcje wątroby, przyczyna hipoglikemii;
Siemię sezamu - spowalniają tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Gryka - zakłóca trawienie, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Pszenica - zakłóca procesy trawienne i metaboliczne, powoduje, że żywność jest składowana w organizmie w postaci tłuszczu, zamiast być spalana w energii, zakłóca efektywność insuliczną.

zrodlo

andrzejj9 09.10.2006 19:37

Cytat:

Napisany przez AleX69
andrzejj9 ... wystarczy jesc produkty z ktorymi twoj organizm sobie nie radzi

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi 0:

Gluten pszenicy - zakłóca produkcję insuliny, zwalnia metabolizm;
Kukurydza - zakłóca produkcję insuliny, zwalnia metabolizm;
Fasola nerkowata (kidney) - pogarsza wykorzystanie kalorii;
Fasola navy - pogarsza wykorzystanie kalorii;
Soczewica - hamuje właściwy metabolizm odżywczy;
Kapusta - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Brukselka - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Kalafior - hamuje działanie hormonu tarczycy;
Gorczyca - hamuje działanie hormonu tarczycy.

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi AB:
Czerwone mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tłuszczu, zatruwa przewody jelitowe;
Fasolka nerkowata - zakłóca efektywność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Nasiona i pestki - przyczyna hipoglikemii;
Fasolka limejska - zakłóca efektywność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Kukurydza - zakłóca efektywność insulinową;
Gryka - spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Pszenica - spowalnia tempo metabolizmu, zakłóca efektywność insulinową, powoduje nieefektywne zużywanie kalori

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi A:
Mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej; zwiększa ilość toksyn trawiennych;
Nabiał - zaburza metabolizm składników odżywczych;
Fasolka nerkowata (kidney) - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm;
Fasolka limejska - zaburza wydzielanie enzymów trawiennych, spowalnia metabolizm;
Pszenica (w nadmiarze) - osłabia utylizację kalorii.

Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi dla grupy krwi B:
Kukurydza - zakłóca efektywność insuliczną, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Rośliny strączkowe - zakłócają właściwe przyswajanie żywności, spowalniają tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Orzeszki ziemne - zakłócają efektywność metabolizmu, zakłócają funkcje wątroby, przyczyna hipoglikemii;
Siemię sezamu - spowalniają tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Gryka - zakłóca trawienie, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
Pszenica - zakłóca procesy trawienne i metaboliczne, powoduje, że żywność jest składowana w organizmie w postaci tłuszczu, zamiast być spalana w energii, zakłóca efektywność insuliczną.

zrodlo

hmm.. no wiesz, generalnie chodzi mi o wzrost masy, ale dobrej masy mięśniowej, a nie wprowadzanie zakłóceń do układu trawiennego, co cholera wie, jakie konsekwencje będzie miało.

Tu dla mnie kwestia jest bardziej metabolizmu niż grupy krwi. Ja mam bardzo szybki i praktycznie niemożliwe jest, żebym przytył. Ale za to złapanie trochę masy też nie jest proste.. (chociaż już z 67-69kg do 75-6 mi się udało).

ed hunter 09.10.2006 20:02

andrzejj9

rano: jajecznica z 4 jajek na powa***380;nej ilo***347;ci boczku, bu***322;ka wroc***322;awska ;) z duuu***380;***261; ilo***347;ci***261; dobrego mas***322;a.

2. ***347;niadanie: ***347;mietana krem***243;wka z niskos***322;odzonym d***380;emem - taki 'jogurt' plus powiedzmy sporo orzech***243;w

przedobiadek: tatar z du***380;***261; ilo***347;ci***261; oliwy/oleju do tego prawdziwy razowiec tym razem - trzeba w jelitach robi***263; podzia***322;y ;p

obiad:

zupa - dobry ros***243;***322; z kaszk***261; krakowsk***261; (poci***281;t***261; w kostki po zastygni***281;ciu na talerzu)
drugie - schabowy, du***380;o ziemniak***243;w, kapusta kiszona
na deser lody domowe na t***322;ustej ***347;mietanie i bezy do nich.

poobiadek: 2-3 du***380;e piwa plus np. migda***322;y pra***380;one w soli

podwieczorek: herbatniki, kakao i jab***322;ko - jak w przedszkolu :D

kolacja - na dobre spanie p***243;***322; litra t***322;ustego mleka i paczka cha***322;wy

mo***380;na dojada***263; w mi***281;dzyczasie ^_^

to jest tylko przyk***322;ad

trzeba troch***281; ***263;wiczy***263; i przyrost masy gwarantowany

mi***281;***347;niowej te***380; :taktak:

:mruga:

AleX69 09.10.2006 20:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
hmm.. no wiesz, generalnie chodzi mi o wzrost masy, ale dobrej masy mięśniowej, a nie wprowadzanie zakłóceń do układu trawiennego, co cholera wie, jakie konsekwencje będzie miało.

generalnie przyrost wagi jest niezdrowy i najczesciej spowodowany
zlym odzywianiem

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Tu dla mnie kwestia jest bardziej metabolizmu niż grupy krwi. Ja mam bardzo szybki i praktycznie niemożliwe jest, żebym przytył. Ale za to złapanie trochę masy też nie jest proste.. (chociaż już z 67-69kg do 75-6 mi się udało).

widze ze nie rozumiesz ...
dobranie odpowiedzniego pokarmu przyspiesza albo spowalnia proces metabolizmu
np organizm czlowieka z grupa krwi 0 przyswaja tylko bialko zawarte w czerwonym miesie (wolowe)
a bialko zawarte w jajach i nabiale - nie ... ich organizm nie jest przystosowany
do metabolizowania takiego typu pozywienia
wiec jesli chcesz przybrac na wadze 'zdrowo' majac wyzej wymieniona grupe krwi
musisz jesc duzo czerwonego miesa ...

ed hunter 09.10.2006 20:46

AleX69 przepraszam ci***281; bardzo, ale podawanie ***378;r***243;d***322;a w onet kobieta nie umacnia tych twierdze***324;

dla mnie to s***261; brednie. jest wiele wa***380;niejszych uwarunkowa***324; ni***380; grupa krwi dla wyst***281;powania oty***322;o***347;ci np. i dla spo***380;ywania pokarm***243;w takich a nie innych.

wiem, ***380;e ostatnio fanatyk***243;w jakiego***347; ***380;abojada na M i innych nie brakuje.

poprosz***281; przyk***322;ad jednego NAUKOWEGO opracowania dowodz***261;cego t***261; tez***281;, nie z jaki***347; k***243;rwa uczelni powo***322;anych dla u***347;wi***281;cenia tej tezy.

nimal 09.10.2006 21:20

potwierdzam - to sa brednie
ale jest jedno ale
nie wazne w co sie wierzy - mozna sie modlic i spiewac piesni, jesli sie z tego powodu zyje zdorwiej i odzywia rozsadnie to spoko
grupa krwi nie ma nic wspolnego z metabolizmem, tak samo jak wegetarianizm nie gwarnatuje zdrowego zywienia itd itd
ale osoby przestrzegajace tego typu wytycznych przewaznie przestrzegaja ich bardzo mocno - osoby je tworzaca czesto sa dobrymi dietetykami i w ten sposob nawet najglupszy powod wprowadzenia diety skutkuje dobrym efektem
wiec nie mam nic przeciwko ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18.