![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Są takie programy jak Disc Wizard - do ściągnięcia ze stron www producenta dysku twardego. Wersja danego producenta współpracuje zasadniczo tylko z jego dyskami, dlatego najlepiej ściągaj ze strony producenta Twojego nowego dysku. Wśród opcji jest także migracja całego systemu operacyjnego z dysku na dysk - ale nie wiem, czy to działa z NTFS i pod XP, bo z niego nie korzystam (wydaje mi się, że powinno, ze względu na popularność XP).
Uwaga - samo przygotowanie do migracji może trwać dość długo i przez dłuższy czas wydaje się, że komputer nic nie robi i się zawiesił - ale nie jest to prawda. Trzeba czekać cierpliwie. Robiłem to kilka razy i za każdym razem udało się. Można też chyba posłużyć się Norton Ghost, ale nigdy z niego nie korzystałem. Wydaje mi się, że przenoszenie systemu ma sens tylko wtedy, gdy system nie jest zaśmiecony i działa bezbłędnie, lub wtedy, gdy absolutnie nie masz czasu. Jeśli masz czas, albo system nie działa już doskonale, to chyba lepiej zainstalować wszystko od nowa.
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 23.06.2003 o godz. 13:25 |
![]() |
![]() |
|
|