![]() |
Zaraz - po prostu nie widzisz innych w otoczeniu ?? Wpisz nazwe drugiego kompa do 'wyszukaj komputery w sieci' (opcja wyszukiwania) i zobacz co bedzie ...
Czy to przypadkiem nie powinno sie ustawic czegos takiego jak polaczenie ad-hoc ?? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
I jeszcze jedno pytanie masz zainstalowanego SP2? |
Cytat:
@*Vojtas*: Nie mam takiej zakladki!! ale przy instalacji oprogramowania do karty zaznaczylem zeby korzystal z software'u firmowego i wylaczyl windowsowy. Mam SP1a |
A jak w uruchom wpiszesz \\ip to nie działa?
|
Cytat:
|
Ustaw na sztywno ip. nie pozwól aby windows przypisywal. wpisz przy stacjonarnym 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 a na laptopie np 192.168.0.5 net mask 255.255.255.0 bramka 192.168.0.1 i nie udostępniaj narazie połączenia internetowego na PC. Zobacz czy jest wogóle jakiś ruch w sieci jak wyszukujesz komputery czy sa wysylane i odbierane pakiety. numerki ip musza byc z tej zamej puli (jak masz na laptopie 169.xxx.xxx.xxx a na Pc 192.xxx.xxx.xxx to nie bedzie dzialać połączenie
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
A Masz tam jakiś graficzny lub procentowy wskaźnik siły i jakości sygnału? Jeżeli Masz to jak to wygląda (najlepiej jak byś wrzucił jakiś obrazek).
Ja mam u siebie zainstalowany jeszcze taki protokół (obrazek). Z tym, że u mnie łączenie się z innymi kompami w LAN***8217;ie odbywa się za pośrednictwem serwera (z racji znacznych odległości) no, ale wszystko działa bez problemu. Pozdr. #Edit: sprawdziłem ten protokół realteka okazuje się, że po jego wyłączeniu wszystko dalej działa. Nie jest niezbędny do prawidłowej pracy sieci. |
Napisz jakie masz IP w laptopie i w stacjonarnym kompie. Jaka maske i jaka brame wygenerowal Tobie DNS. bo wydaje mi sie ze to w tym tkwi problem. i czy odrazu wlaczyles udostepnianie internetu.
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51. |