![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Jak spowodowac zmiane IP w neo+
Hej
Mam taki problem jak w temacie. Co mam zrobic zeby zmienil mi sie adres IP ktory automatycznie jest mi przydzielane przez serwer. Odkad mam to lacze ( od listopada ) mialem tylko dwa rozne ip . Przy czym ten pierwszy mialem do marca a teraz mam inny . Co teraz zrobic zebym dostal nowe IP, moze byc to samo co mialem na poczatku. Za kazdym razem jak sie loguje dostaje to samo IP i niewazne jak dluga byla przerwa pomiedzy logowaniem. Ma ktos jakis pomysl ? Dostalem bana na pewnym hubie ( ktos sobie jaja robi ) i musze sie tam jakos dostac i to wyjasnic. Moze przez proxy , ale ja w tym temacie jestem zielony.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli bardzo ci na tym zalezy zadzwon pod 800102102 i popros o 'reset portu na centrali' - efekt murowany - ale wyzykujesz ze cos ci padnie.. a czasem pada na amen
uzywalem tego kiedy jeszcze na poczatku dzialania neo+ byly jakies problemu z kablami na mojej linii i czasem port (nie widzac na koncu mojej linii modemu - takie byly zaklocenia) przestawial sie w prace analogowa ps. u mnie ip zmienia sie srenio raz na 2-3tygodnie - choc przyznaje ze kompa resetuje rownie 'czesto' ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ehh to lipa
![]()
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jezeli uzywasz win95/98 to sprawa jest prosta.
W katalogi Windows jest plik o nazwie winipcfg.exe Odpal go, jezeli masz kilku kart to wybierz odpowiednią. Daj "zwolnij wszystko", a nastepie "odnow wszystko" W ten sposob pozbedziesz sie starego adresu i sciagniesz nowy
![]() |
#5 |
![]() |
hmm... to nie jest tak prosto...
neostrada jest usluga wdzwaniana - tak jak modem... i to router dostepowy na centrali do ktorego sie dodzwaniasz decyduje o IP... skoro przez tyle czasu pomimo wielu polaczen IP sie nie zmienilo - to szansa ze zmieni sie teraz jest znikoma manewr dziala za to znakomicie w LANach opartych o DHCP - gdzie adresy IP przydzielane sa dynamicznie z pewnej puli - tym poleceniem rzadasz nowego IPeka - i jesli jest dostepny otrzymujesz go
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Taa, jedyne co mi pozostaje to zaczekac az sie sama zmieni. Do tej pory mam bana na b. dobrym hubie o tematyce gier na ps2
![]() Ehhhh....glupie to dc++, cos namieszalo i przez to zarobilem bana.
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorry, ja uzywam LAN-a.
Z tresci listu nic nie wynikalo ze laczysz sie przy pomocu neostrady. Ale wg. mnie jest jeszcze jeden spodob, bo jak mi wiadomo tez musisz korzystac z karty sieciowej. Adres IP jest przypisywany do adresu karty - Ethernat adresz czy jak ktos woli Lan HW Address - unikalny adres nie powtarzalny w sieci. Wysterczy ze podmienisz karty sieciowe i powinienes dostac nowy adres IP. pozdrawiam prometeusz
![]() |
#8 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Shifu a'propos neo+ mam do Ciebie pytanie - jak Ci smiga neo+? ja mam zamiar do konca maja zmienic z SDI na neo+ i zbieram opinie.
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie narzekam a nawet bardzo chwale. Pingi b.dobre , transfer zawsze maksymalny dostepny, zero awarii. Jak ktos ma problemy to tylko z winy wlasnej. Np moj kumpel zalozyl sobie wlasnie na 4 neo+ . Serwer stoi na win me ( lol ) a on jest podpiety do switcha 80 metrowym kablem ( ekranowanym )i serwer rozlacza polaczenie co 30 albo wiecej minut. Mnie samo nigdy nie rozlaczylo. Jak masz kase to zakladaj,, napewno sie nie zawiedziesz.
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Shifu - jak to polski hub to wejdz na www.forum.miniportal.pl , poszukaj infa o tym hubie i znajdz namiary (gg/mail) do admina huba i popros o zdjecie bana - jak nie wslawiles sie im za mocno (fake, spam o innych hubach itp) to powinni zdjac
jak to hub zagraniczny to sprobuj tego samego - tylko o namiary na adminow bedzie trudniej |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
tez polecam Neo+ z calej mocy - przelicznik kbps/zlotowki ma niesamowicie atrakcyjny - z tym niestety ze trzeba te ~180 zeta placic - ale jesli ktos potrzebuje tyle - to to jest swietna oferta (mozna dzielic w obrebie mieszkania)
![]() |
![]() |
#12 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
no ja wlasnie mam dwa komputery w domu i chce kupic router asmax za 850zl (starszy wyklada kase wiec spoko), mam na obu kompach winXP pro, wiec nie powinno byc problemow. przy przesiadce z SDI na neo+ place tylko 150zl ![]()
![]() |
#13 |
Gość
|
cz zmiana sieciowki pomoze skoro gosc laczy sie przez modem a nie przez sieciowke?
no ale sieciowka ma jakis tam identyfikator wiec moze.... |
![]() |
![]() |
#14 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |