![]() |
@pablocoo
zawsze formatuje dysk jak instaluje windowsa @Wawelski Czy chodzi o ustawienie w biosie? Co jak co ale daty to ja tam napewno nie ustawialem.Powinna byc dobra od razu.Takie rzeczy to producent chyba ustawia. |
Cytat:
Myśle, że miałem złą date ustawioną, ale nie wiem :peace: |
13 września, 2003 - data Documents and Settings
13 września, 2003 - data WINDOWS U mnie się zgadza |
Windows - 18 stycznia 2004
Documents and... - 18 stycznia 2004 systeminfo - u mnie nie dziala :] tzn. zaladuje dane i okienko sie same zamyka :| [on win 2003] |
Ciapek - systeminfo uruchom z linii polecen, wtedy dziala.
U mnie by sie zgadzalo zgrubsza, pokazuje 5 lutego i tak to moglo byc. |
wawelski trafil w sedno - jesli ktos [tak jak weron] nie ustawia daty w biosie to potem ma takie kwiatki - bo niby jak producent ma dobrze te date ustawic? he?
moja plyta zawsze po wyjeciu baterii [ah ten overclocking extremalny] pokazuje 1 1 2000 i taka date ma windows jesli nie zechce mi sie tego zmienic [a mi sie nie chce] jesli zas ustawisz to dobrze PRZED instalacja windy [np zmieniajac przy okazji kolejnosc bootowania napedow] to metoda 'na date utworzenia windows' jest dobra [w sumie dowolnego katalogu systemowego, zmieni sie najwyzej data MODYFIKACJI a to dwie rozne daty] mozna zapytac czemu nagle potrzeba poznania wieku windy? jak nie pamietasz ile juz ci system stoi to spokojnie go przeinstaluj, bedziesz mial nowy komputer :) ps. systeminfo to takie dosowe cos? to najpierw odpal konsole [cmd.exe] a potem odpal z niej systeminfo, bo inaczej sie wykona i zamknie [tak jak dokladnie kazde polecenie dosowe] |
Cytat:
ale gdzies cos mi sie obilo, tylko nie pamietam gdzie i od kogo, ze jest jakis parametr ktory blokuje zamykanie okienka tzn uruchamiasz zwykle "uruchom" z menu start i wpisujesz np "systeminfo /costam" i okienko juz CI sie nie zamyka moze ktos cos wie? |
Cytat:
Spytalem sie kolegi, ktory mnie poinformowal, ze z biosu.A date i czas w biosie ustawia juz producent. Jak producent zas ma date dobrze ustawic? Na to pytanie odpowiedz jest prosta.... Natomiast u siebie nigdy bateri nie wyjmowalem.Wiec napewno nie bylo zadnego resetu daty i zasu.A date i czas caly czas mam odpowiednia.Pozostaje tylko pytanie czy bios jest sam w stanie sobie date zaktualizowac?Jesli nie to nadal nie wiem w jaki sposob u mnie czas utworzenia w/w katalogow przypada na 2003/2004 |
Cytat:
tak jak pisalem to taka ciekawostka poprostu :) dzieki wszystkim ;) pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15. |