![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Jak sprawdzić, które porty na routerze są odblokowane?
Witam.
Chyba niektórzy znaja mój problem z routerem i poblokowanymi portami na nim? Byłem u sąsiadki, ale nie ma ona pudełka od routera ani hasła które potrzebuję, aby móc go skonfigurować według moich potrzeb ![]() Marki, ani modelu nie znam bo nie ma nic na obudowie routera ![]() Gdybym zrobił fotkę znałby ktos markę? Ale główne pytanie brzmi jak można sprawdzic, które porty są odblokowane nie wchodząc do menu configu routera? Chcę ustawić w azorka port, który jest odblokowany, bo mam dosyć zassyasnia z prędkością 10kB/s ![]() ![]() Da się to zrobić? ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można go przeskanować jakimś skanerem. Polecam nmap'a dostępnego pod tym adresem. Jeżeli by buczał o biblioteke WinPcap to możesz ją ściągnąć z tej lokalizacji.
P.S. A nie da się zrestartować hasła/ustawień w tym ruterze?
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 11.06.2005 o godz. 21:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
Dobrze rozumiem? P.S. @Andy Jak zresetować hasło i użytkownika? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
logged out
CDRinfo VIP
@Bartek a możesz zapodać jego zdjęcie? Może ktoś ma podobny i wtedy będziemy wiedzieli jakiej jest marki.
![]() |
#5 | |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A zeby zresetowac pass do routera trzeba mu zrobić reseta przyciskiem gdzieś w obudowie, przynajmniej tak jest u mnie ![]() PS Ale wtedy musisz ustawiać wszystko od nowa...! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() ![]() EDIT: Coś jest nie tak ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 11.06.2005 o godz. 22:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
logged out
CDRinfo VIP
Jeżeli by się udało odgadnąć jakiej jest marki to można poszukać hasełek domyślnych. Jeżeli nikt mu oczywiście niee zmienił
![]()
![]() |
#8 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
logged out
CDRinfo VIP
Co do nmapa to zainstaluj biblioteke WinPcap, linka dawałem wcześniej. A jak będziesz skanował to użyj takiej komendy:
nmap -sS -O -p 1-65355 -v -P0 adres_ip_rutera Powinien Ci pokazać otwarte i filtrowane porty na ruterze ![]()
![]() |
#10 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() tu mozesz sobie zrobic scan: http://www.t1shopper.com/tools/port-scanner/ albo tu : http://scan.sygatetech.com/ acha jezeli masz nat to tez warto go wylaczyc przy azurku ale to nie jest konieczne ![]() Port Forwarding dla jednego kompa w sieci a jeszcze by sie przydalo waczyc DMZ i jeszcze moglbys powiedziec jaki to router ![]() tu masz przykladowa konfiguracje dla azurka ![]() http://www.portforward.com/cportsnot.../azureus22.htm a tu dla router (tylko musisz swoj model znalesc ![]() ![]() http://www.portforward.com/routers.htm P.s Zrob fotke ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 12.06.2005 o godz. 10:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Roterek nie blokuje portów - do tego potrzebny jest firewall (może miec wbudowany). Więc skanery nic nie pokażą (tym bardziej, że wymagają odpowiedzi - a takiej od routera się nie doczekają).
Problem może być w tym, że nie masz przekierowanych portów - i tego bez hasełka i zmiany konfigu roterka nie przeskoczysz.
![]() |
#12 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak wpiszesz w przeglądarce http://ip_routerka
To nic ciekawego (mam na myśli nazwę) nie wyświetla? Looknij na allegro i poszukaj routerów z modemem ADSL - pewnie znajdziesz wśród najtańszych podobnego nołnejma
![]() |
|
|