![]() |
Cytat:
|
Cytat:
sam tego jeszcze nie sprawdzałem więc nie wiem czy działa na 100% Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Jak zrobić kopie tej aktywacji żeby zaistniała sytuacja się więcej nie powtórzyła ? odrazu mówie że zrobienie kopi aktywajci programem TweankXP Pro odpada ;) Załanczam screen tego okna co mi wyskakiwało przed aktywacją :) |
Cytat:
O ile nie byl to OEM i nie zmieniles sprzetu to nikt nie powinien robic Ci problemu i dostaniesz nowy klucz. Acha - widze ze naklejka wiec to OEM, takze wszystko zalezy od tego czy zmieniales sprzet. |
Cytat:
A wracając do tematu, to może coś zmieniłeś w konfiguracji komputera i temu Ci nie chciała automatycznie aktywować. |
A co ma wersja Pro do aktywacji, jak była instalowana (był format C) innny serial zero aktywacji ...
Jak bym zainstalował XP Home 26x pod rząd i 25x aktywował byłby ten sam efekt ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
zadzwoń na na bezpłanty z domowego . Podajesz mu liczby które przy aktywacji widzisz a on ci daje do aktywacji nowy i znowu możesz trzy razy go aktywaować :) tak jest u mnie :)
EDIT też mam oryginała HE SP2 |
Rozumiem zniesmaczenie, ale też lekko przesadzasz. Jeśli masz legalną wersję Windowsa i zależy ci, żeby tak pozostało, to wykonanie jednego telefonu nie jest chyba znowu aż takim wyrzeczeniem. Jeśli dalej byłyby jakieś problemy, albo domniemanie, że nie masz legalnej wersji, to rzeczywiście mógłbyś się zdenerwować, ale teraz jeszcze nie ma ku temu powodu.
Zauważ także, że te wszystkie problemy wynikają nie ze złej woli samego Microsoftu, ale ze względu na miliony użytkowników pirackich wersji, które firmę do wprowadzania takich zabezpieczeń zmuszają. A tu jesteś, jak sam napisaleś, jednym z nich. Tak więc teoretycznie (ale też niech nie zabrzmi to jak kazanie) możesz mieć pretensje do samego siebie.. |
to jest wlasnie caly MAJKROSZIT
|
I jak tu miec leglane oprogramowanie....
Ilość załączników: 1
Temat powstał w celu naświetlenia chorego nastawienia Microsoftu do legalnych użytkowników systemu Windows.
Z racji że posiadam legalnego Windows'a Home Edtion jakiś czas temu miałem zainstalowany, potem była zmiana na legalny innaczej wersje Pro znowu home, i tak kilka razy, wczoraj robie formata chce aktywować i wyświetla mi super komunikat o treści. Według naszych informacji ilość dostępnych aktywacji dla tego numeru seryjnego została przekroczona. W celu wyjaśnienia sytuacji zadzwoń pod numer telefonu ... i podany jeden płatny i jeden bezpłatny. To jest chore, legalny użytkownik wręcz jest zachęcany do pirackiej wersji której nie ma takowych problemów ... Teraz się zastanawiam czy zadzwonić na ten płatny numer bo na bezpłatny z komórki się nie połączę... czy zostać przy legalnej inaczej |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:01. |