![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
jak umieścić np. na forum zdjęcia itp.
Mam taki problem jak w temacie. Nie wiem jak umieścić film lub zdjęcie np. na forum cdrinfo. Chodzi mi dokładnie o cos takiego jak zrobił nasz kolega na forum czyli: http://62.233.151.50/~bartek/775/DSCN0001.JPG
Jaki mam użyć adres IP lokalny czy publiczny? Co to jest ~bartek/775/DSCN0001.jpg - jakiś katalog na dysku twardym czy co?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ano ~bartek to katalog... wszystko jest plikiem, katalog też plik
![]() ~bartek to "katalog serwera www", pewnie Apache user bartek ma w katalogu domowym katalog public_html i Apache prezentuje zawartość public_html używając jako nazwy username zainstaluj sobie Apache, ma on solidną dokumentację, dowiesz się wszystkiego, takze jak zrobić taki "katalog" uzyj publicznego IP, jesli masz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Dokładnie...i mam jeszcze to konto zmapowane jako dysk sieciowy (z) w moim komputerze. Bardzo wygodne
![]()
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
podobno ze dobry jest personal web serwer nic w nim praktycznie nie trzeba ustawiać. Ściagnąłem go i zainstalowałem i co dalej?
w zakładce Main mam Publishing http:\\" numer mojego kompa" your home directory C:\inetpub\wwwroot Druga zakładka to publishing po naciśnięciu odpala się jakiś publish wizard co tu mam zrobić i do czego to słuzy? Następna zakładka to website ale tam się otwiera puste okno home page wizard - czy tak ma być??. Później jest zakładka Tour - tego mi nie trzeba tłumaczyć i na końcu advanced i tam są jakieś virtual dirctories - co z tym zrobić też nie wiem. Bądźcie luxmi i wytłumaczcie o co chodzi jak to skonfigurować wogóle do czego jest ten program i czy można przez niego jakie pliki zostawiać na sieci itd??
![]() |
|
|