![]() |
Cytat:
teraz mysle nad chlodzeniem woda oraz nad tym jak to upchac w budzie :chytry: |
Re: Re: Jak ważna jest w kompie obudowa ?
Cytat:
znasz jakiś, którego nei słychać i może być zamknięty w szafce (dlatego odpada sam radiator)? |
Motyw przewodni CHIPa 1/2003 to wyciszanie PC oraz chłodzenie.
Są tam opisane (podobno) bezgłośne wiatraki 80x80. |
A co powiecie o Mode Com Prostation albo Nice ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra obudowa to podstawa. Moja ma gabaryty takie, że zasilacz zasłania radiator na procu , 2 banki pamięci mam w plecy, chyba, że wysunę cd-rom, gdy stoi nie dotykając do niczego, to wibracji nie słychać, ale jak dosunę do biórka, wtedy całe drga. Zdecydowanie szafa nadaje się tylko do wymiany i wiem, że nie będę na kupnie oszczędzał.
|
|
Cytat:
Dzięki BD za pomoc. Pozdrawiam |
Cytat:
Jesli natomiast mowimy o Obudowie to wazy ona naprawde sporo, nie przenosi dzwiekow i wibracji na zewnatrz, zmniejsza emisje fal radiowych generowanych przez elektronike, chroni delikatny sprzet przed kurzem i gwaltownymi zmianami temeratury. I wlasnie w takim celu kupuje zazwyczaj obudowy. Estetyka nie ma dla mnie znaczenia - fanom estetyki polecam produkty z blyszczacymi czolkami po 120-300zl za sztuke, dostepne w kazdym sklepie komputerowym :-) |
witam
moja pierwsza obudowa miała pionowy zasilacz !! ale był ze mnie frajer.. ale nie qumałem jeszcze tego i owego. teraz wiem że dobra obudowa (czyt. solidnie wykonana) i porządny zasilacz to jeden z fundamentów sprawnego systemu, niestety jest to jeden z niewielu segmentów rynku gdzie ZAWSZE jakość idzie w parze z CENĄ - innymi słowy jeśli chcesz mieć dobrą obudowę i zasilacz to musisz troche wydać. aha looknij tu http://www.tomshardware.pl/howto/20020521/index.html - kilka porad i kilka ciekawych testów - tylko czy sprzedawca sie zgodzi ;P pozdro, Marcin |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:47. |