![]() |
Usmiechnales sie chociaz? :-P
|
Jak dostan***281; zdj***281;cie to na forum wrzuc***281; :D
|
Cytat:
Cytat:
|
A nie wiem, z 6-8... Nie znam na pami***281;***263; taryfikatora (cho***263; ju***380; powinienem :] ) xD
|
Cytat:
|
Nie zapominaj o punktach :D
|
No i sta***322;o si***281;. Dzisiaj jad***281; na drodze gdzie ograniczenie do 40km/h a tu za krzakiem "polonez" z rozstawionym fotoradarem. Nie zatrzymali mnie, najprawdopodobniej zdj***281;cie niebawem przyjdzie do domu. Jecha***322;em ok 80-90 km/h. Czy oni przypadkiem nie mog***261; si***281; ju***380; chowa***263; za krzakami itp? Bo wydaje mi si***281;, ***380;e gdzie***347; o tym czyta***322;em...
BTW: "Przekroczenie dopuszczalnej pr***281;dko***347;ci o 41 - 50 km/h - mandat od 300 do 400" |
ja bym sie tam trzymal oslepienia, jezeli rzeczywiscie bylo na tyle mocne.
W koncu moglo byc zagrozenie zycia jakby w tym czasie auto zjechalo z drogi;) |
Cytat:
To, co rzeczywiście można by zrobić (chociaż nie wiem na razie, jak..) to zgłosić nieuzasadnione ograniczenie prędkości (myślę, że w cywilizowanych państwach można by nawet od państwa żądać za takie utrudnianie ruchu odszkodowania). Ale co to da w Polsce..? |
dwa dni temu wracam sobie z pracy.
droga prostra jak drut, zero ruchu, żadnych przejśc dla pieszych, ogólnie zero zagrożenia. odcinek, którym spokojnie jeździ się 80-100 km/h. sielanka... jedyne, co psuje nastrój, to znaki ograniczenia (niekt nie wie dlaczego, zapewne pozostawione kiedyś po remoncie) do 40 km/h w odstępie jakieś 200m (2x po 2 z obu stron). tak więc jadę sobie około 60-65km, mijam srebrny samochód osobowy stojący na poboczu (prawdopodobnie ford mondeo). będąc jakieś 2m przed nim coś mi błysnęło po oczach :| czyli prawdopodobnie złapał mnie f-radar... :\ z rozmowy z kumplami dowiedziałem się, że w takim autem policja jeździ i łapie kierowców. teraz zastanawiam się, czy nie zgłosić na policję, że ktoś stojąc na poboczu ośpił mnie fleszem, tak że przez kilka sekund nic nie widziałem? byłby to dobry argument do odmowy przyjęcia mandatu. macie jakieś konstruktywne pomysły, co z tym co bądź korzystnym argumentem zrobić? edit: CHWDP |
Cytat:
Atrapy sa zaznaczone jako prawdziwe aparaty. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
Spoko Morris, nie musi być strasznie skomplikowany sprzęt, myślę, że do 1000zł by się spokojnie z tym zmieścili, a znikałoby to w cenie samochodu... czyli z naszej kieszeni :D
A gdzie chciałbyś się swoją osobówką ścigać? Pewnie za tor wyścigowy trzeba byłoby zapłacić, więc masz dowód zapłaty... zresztą... to gdybanie, ale wiadomo, że można byłoby (jakby się ktoś uparł) w miarę dobrze to prawnie opracować. Co do firmware :D he he dobry pomysł :D ale pewnie dołożyliby to do sprawdzenia przy przeglądach samochodu :) |
Cytat:
No i jeszcze inna kwestia - skąd mają wiedzieć, że prędkości nie przekraczam na torze wyścigowym? Może taki tachograf będzie zespolony obowiązkowo właśnie z GPS, albo tym nowszym wynalazkiem - chyba Apollo? Już niedługo będziemy pewnie żyć w społeczeństwie bardzo przypominającym matrix, ale z pewnością nie będziemy należeć do tych, którzy noszą ciemne okulary... |
Cytat:
:D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15. |