Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.03.2006, 17:53   #1
roman01
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 650
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak zainstalować na na dysku Sata system?

Witam ma taki problem ma 3 dyski 2 dyski na Ata i jeden na Sata jednak mam problem bo komputere mi wykrywa wszytskie dyski jednak jak chce zainstlować system na Sata wyswietla mi sie tylko przy wyborze miejscaa gdzie ma byc zainstalowany system te 2 dyski na Ata, odlaczylem calkowicie 2 dyski na ata od plyty to znow w instalatorze mi nie wykryl zadnego dysku mimo ze plyta glowna wykrywa dysk i chodzi poprawnie w WinXp poniewaz jak uruchamiam jeszce stary system z dysku drugiego to ten dysk na Sata chodzi bez problemow. mam nadzieje ze dobrze opisalem problem, czy wie ktos moze co mam zrobic w tym celu?
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.03.2006, 18:03   #2
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,983
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nie wiem czy dobrze gadam, (je***380;eli nie to poprawcie mnie), ale chyba musisz da***263; windowsowi podczas instalacji dyskietke ze sterownikami do dysku, wtedy powinien zaskoczy***263;...
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 18:05   #3
roman01
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 650
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a co***347; dok***322;adniej...
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 18:11   #4
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,983
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No na pocz***261;tku instalacji o ile dobrze pami***281;tam to powinien prosi***263; o wci***347;ni***281;cie F6 i w***322;o***380;enei dyskietki ze sterami, by***322;o ju***380; kilka razy na forum
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 18:12   #5
roman01
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 650
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a t***261; dyskietk***281; ze sterami sk***261;d wzi***261;***347;***263; ??
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 18:14   #6
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,983
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
hmm, producent powinien to chyba dostarczy***263; z HDD, a je***380;eli nie to na stronie producenta co***347; powinno by***263;
:EDiT:
Tutaj podobny problem...

Ostatnio zmieniany przez gallus : 25.03.2006 o godz. 18:17
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 18:16   #7
roman01
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 650
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzieki za podpowied***378; zarza przeszukam plytke ze sterami od plyty glownej, pozdrawiam
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2006, 18:32   #8
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jezeli nie wykryl go instalator windows to na poczatku jak mowil gallus wkladasz dyskietke z nagranym plikiem *.inf i klikasz f6 po wystartowaniu instalatora, i intuicyjnie klikasz na nazwe (Silicon?) kontrolera i sie instaluje, po czym wykryje dysk.

Powinienes miec na plytce od MOBO, jak nie to podaj model plyty, poszukamy...
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 00:41   #9
roman01
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 650
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O rany czy to dzisiaj si***281; sko***324;czy mam kolejny problem, w ko***324;cu po wielu trudach uda***322;o mi si***281; zainstalowa***263; system na tym Sata.
Ale z kolejn***261; rzecz***261; mam problem.
Jak chc***281; uruchomi***263; system tylko z dysku Sata wyskakuje "Press A to reboot." natomiast jak pod***322;aczam dysk na ATA to wyskakuje mi ekran z wyborem windowsa czy z dysku ata czy sata i ten z Sata urachamia si***281; bez problem***243;w. Gdzie tu wina tego hol.....go urachamiania. Dodam ***380;e d***261;***380;e do tego by mie***263; system tylko jeden na dysku Sata bym spokojnie m***243;g***322; wykasowa***263; system z ata.
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 07:42   #10
woitas
αρχή
 
Avatar użytkownika woitas
 
Data rejestracji: 16.06.2001
Lokalizacja: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Posty: 4,906
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
og***243;lnie nie polecam wrzucania systemu na sata.
z autopsji wiem, ***380;e s***261; potem niejednokrotnie w czasie uzytkowania stresy.
dlatego xp startuje mi z barracudy 80gb ata, a sata s***322;u***380;y jako magazyn danych.
__________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
pozdrawiam

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 08:09   #11
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;
 
Avatar użytkownika mensir67pl
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Lokalizacja: ArchiwumX
Posty: 6,356
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
ogólnie nie polecam wrzucania systemu na sata.
z autopsji wiem, że są potem niejednokrotnie w czasie uzytkowania stresy.
dlatego xp startuje mi z barracudy 80gb ata, a sata służy jako magazyn danych.

z Asusem sa male problemy ! ale juz z Gigabyte-m juz nie


przynajmniej z moich doswiadczen


@roman01

Jak to wogole plyta glowna ?
__________________
DVD+-RW: BenQ 1640
DVD+-RW: Pioneer DVR-215/D
Blu-Ray ReWriter-Pioneer BDR-S06XL


mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 10:43   #12
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie rozumiem o jakich problemach mowicie.
Mam dwie 80gb Seagate`y. Asusa A7N8X Deluxe na nim kontroler Silicon.
JEDYNYM problemem jest wrzucenie stworzonej przez uzytkownika dyskietki ze sterami SATA. To wszystko, reszta smiga jak burza...
Jak masz spiete w raidzie 2 dyski SATA to uwierz mi, oplaca sie stawiac system na SATA
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 14:33   #13
Dorian
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Dorian
 
Data rejestracji: 10.05.2004
Posty: 691
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też mam Xpka na S-ATA . Od ponad 2 lat nie było reinstallu. A płyta główna - a jakże Asus - A7V8X Kontroler to o ile pamiętam Promise FastTrak 376.

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 26.03.2006 o godz. 14:36
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 16:44   #14
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>
 
Avatar użytkownika _bakupl_
 
Data rejestracji: 04.06.2005
Lokalizacja: 53°10'08.02°N 18°09'34.32° E
Posty: 1,239
_bakupl_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam silicon 3512...jak zainstalowac mandrive 10 pp ?
__________________
Dobra, to jak już musisz to daj tą reputke no
_bakupl_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2006, 00:24   #15
andreg
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Posty: 148
andreg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakie problemy z sata,wej***347;***263; do biosu,odznaczy***263; "no" raid na sata i nie potrzeba dalej nawet "F6",***380;eby zainstalowa***263; system.
andreg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.