Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.10.2003, 21:20   #1
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak zrobić i czy to możliwe (USB)

Witam. Mam problem typu. Czy jest możliwe zrobienie kabla USB w domu. Czy musi być do tego specjakny kabel. Czy musi byc ekranowany. Czy wtyczki są dostępne. Prosze o pomoc.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.10.2003, 22:27   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kup gotowca 8)
po kij sie babrac, jak taniej wyjdzie kupic gotowy
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 07:26   #3
Pawel_k
User
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Posty: 3,268
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
2 sekundy z googlem, 1 zapytanie i wychodzi nam adres takiej ladnej strony www
__________________
nie bedzie niczego

Ostatnio zmieniany przez Pawel_k : 19.10.2003 o godz. 07:28
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 08:35   #4
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ale na tej stronie nic ciekawego nie wiedze. ALe takich gotowców nie ma. Bo jachce połączyć Modem Sagem 800-840 z komputeremktóry jest oddalony 20 M. A chyba nie widze gotowców.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 10:01   #5
+++LeWaP+++
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
maksymalny zasieg halb ausb 1.1 to chyba 5m, a potem musi być jakiś wzmacniacz w postaci huba czy coś

pamiętaj że przez usb idzie "prąd" i zależy do czego ten kabel ma być

bo jak do łączenia 2-óch komputerów to odradzam samoróbę bo nie jest to sam kabel...
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 10:36   #6
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,451
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
KABEL PRZEDŁUŻACZ USB A/A (M/Ż) 1,8M 4.38 zł
KABEL PRZEDŁUŻACZ USB A/A (M/Ż) 3M 7.01 zł
KABEL PRZEDŁUŻACZ USB A/A (M/Ż) 5M AKTYWNY 75.76 zł
Cytat:
Kabel USB AM-AF zwany w skrócie kablem A-A lub po prostu przedłużaczem USB. Umożliwia przedłużenie magistrali USB (maksymalnie do 5m), długość 1.8m.
Przestrzegamy przed zakupem kabli A-A PIĘCIO-metrowych i dłuższych. Magistrala USB działa prawdiłowo bez wzmocnienia na odległość do 5 metrów. Jeśli zachodzi potrzeba jej wydłużenia należy zastosować repeater lub hub.


Rozdzielacz Portu USB x4 długość kabla 1m (ok. 70 zł)


PRZEDLUZACZ PS/2 /KLAWIATURA/ 2 m 4.21 zł
PRZEDLUZACZ PS/2 /KLAWIATURA/ 5 m 7.72 zł

PRZEDLUZACZ RS /MYSZ/ 3 m 5.33 zł

PRZEDŁUŻACZ KABLA ZASILAJACEGO 1.8 m 5.61 zł

PRZEDŁUŻACZ VGA /EKRANOWANY/ 1,8 m 15.85 zł
PRZEDŁUŻACZ VGA /EKRANOWANY/ 3 m 21.62 zł
PRZEDŁUŻACZ VGA /EKRANOWANY/ 5 m 29.46 zł
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 15:01   #7
mr_spock
Merry F****** Christmas
 
Avatar użytkownika mr_spock
 
Data rejestracji: 22.10.2002
Posty: 3,589
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym odradzał samodzielne robienie, marginer bledu jest prawie zerowy. Moze sie skonczyc tym, ze bedziesz szukal w sklepie nie tylko kabla, ale i kontrolera.
__________________
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 15:24   #8
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Już robiłem . ALe dział tylko na 5 metrach . Tam w tym kablu są 4 żyły i masa bez ekranu ^_^ . I to ma być skomplikowane
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.10.2003, 09:18   #9
bas
MAJSTER zlotowy
 
Avatar użytkownika bas
 
Data rejestracji: 16.05.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,097
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A nie prościej wydłużyć kabel telefoniczny?
__________________
Mój mail
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.