![]() |
Cytat:
TOMTOM to w tym topiku nie wyst***281;puje jako podmiot bo ostatnio robi***322;em hybryd***281; na karcie 4GB z dw***243;ch innych i wszystko dzia***322;a prawid***322;owo. TOMTOM One z mapami wyci***261;gni***281;tymi z TOMTOM Navigator. |
Ilość załączników: 1
Hm...a moze tak ;-)
Karda SD powinna byc wykrywana jakos dysk wymienny. Wiec File > Read from disk > Wybierasz dysk i OK. Pozniej File > Export to file i zapisujesz jako bootsektor.bin i powinno latac ;-) Pozniej na innej karcie robisz to samo tylko, ze dajesz IMPORT ;) |
Ilość załączników: 2
W zalaczniku WinHex (w googlu jest troche inny program)
Ja tak kiedy***347; skopiowa***322;em upierdliw***261; kart***281;: teraz tak: Tools/Disk Tools/Cone Disk Potrzebujesz dwa czytniki kart SD, W source disk ustawiasz oryginalna karte W desitnation raw ustawiasz czysta karte i klikasz OK je***347;li dalej jest zonk to odznacz opcj***281; Avoid damaged areas i Skip range na 25 Mojej ba***324;ki na pie***324; nie dam ale powinno ruszy***263; i powinna byc 1:1 :D :D |
Jeśli chodzi o mapy to nie da rady i raczej nie sama karta ma tu znaczenie ale oprogramowanie ( system obsługujący urządzenie ). Wszystkie działają w taki sposób ,że rozpoznają ID urządzenia na którym są aktywowane i aktywacja ta jest już nie odwracalna ( przy zmianie urządzenia TOMTOM / inny TOMTOM lub Palm / Palm - wystąpi prośba o ponowną aktywację ). Co do kopiowania 1:1 to wystarczy TC i sprawdzenie ( weryfikacja plików ).
|
No i wracam ze smutna mina :-( Tzn tak TrueImage nie sklonuje karty SD... a robienie backup i pozniej recovery tez nic nie dalo... Jesli chodzi o WinHex nie mam zielonego pojecia jak tam wyciagnac ten plik... opcja kopiowania dyskow w WinHexie tez nic nie daje... wyskakuje duzo bledow! Co chwile... ;-/ pomocy!
|
Cytat:
jest nie mozliwe - pokazuje sie "obraz jest w nieobslugiwanym formacie"... takze kupa... sprobuje TrueImage teraz i WinHex.. dam znac co sie bedzie dzialo... chyba ze macie jeszcze jakies propozycje... |
Cytat:
może WinHexem wyciagnij ten plik. |
Cytat:
|
a ultraiso ? on tworzy obrazy z bootsektorem - wtedy bedzie iso 1:1
pytanie, czym ten obraz zgra***263; na SD... |
Te karty z mapami sa zabezpieczone (chyba nawet TomTom teraz zabezpiecza). W kazdym razie - niestety, albo stety- konieczna jest edycja pliku startowego.
|
Cytat:
|
a moze spakowac to wszystko jako plik Rar i rozpakowac na druga karte?
|
TrueImage :idea:
|
Tak, mam na my***347;li Norton ghosta, co do rocznik***243;w - poj***281;cia nie mam, by***263; mo***380;e zreszt***261; kto***347; z koleg***243;w zasugeruje jaki***347; lepszy/szybszy/darmowy program? :idea:
A p***243;ki co, spr***243;buj na tym, co masz pod r***281;k***261;. :mruga: |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:17. |