![]() |
Jeśli chodzi o mapy to nie da rady i raczej nie sama karta ma tu znaczenie ale oprogramowanie ( system obsługujący urządzenie ). Wszystkie działają w taki sposób ,że rozpoznają ID urządzenia na którym są aktywowane i aktywacja ta jest już nie odwracalna ( przy zmianie urządzenia TOMTOM / inny TOMTOM lub Palm / Palm - wystąpi prośba o ponowną aktywację ). Co do kopiowania 1:1 to wystarczy TC i sprawdzenie ( weryfikacja plików ).
|
Ilość załączników: 2
W zalaczniku WinHex (w googlu jest troche inny program)
Ja tak kiedy***347; skopiowa***322;em upierdliw***261; kart***281;: teraz tak: Tools/Disk Tools/Cone Disk Potrzebujesz dwa czytniki kart SD, W source disk ustawiasz oryginalna karte W desitnation raw ustawiasz czysta karte i klikasz OK je***347;li dalej jest zonk to odznacz opcj***281; Avoid damaged areas i Skip range na 25 Mojej ba***324;ki na pie***324; nie dam ale powinno ruszy***263; i powinna byc 1:1 :D :D |
Ilość załączników: 1
Hm...a moze tak ;-)
Karda SD powinna byc wykrywana jakos dysk wymienny. Wiec File > Read from disk > Wybierasz dysk i OK. Pozniej File > Export to file i zapisujesz jako bootsektor.bin i powinno latac ;-) Pozniej na innej karcie robisz to samo tylko, ze dajesz IMPORT ;) |
Cytat:
TOMTOM to w tym topiku nie wyst***281;puje jako podmiot bo ostatnio robi***322;em hybryd***281; na karcie 4GB z dw***243;ch innych i wszystko dzia***322;a prawid***322;owo. TOMTOM One z mapami wyci***261;gni***281;tymi z TOMTOM Navigator. |
Cytat:
i na kazdym jak wloze ta karte to dziala i nie pyta o aktywacje... dlatego zdziwilo mnie ze samo "CTRL+C & CTRL+V" nie daje rady... juz dzialam z prog bootbuild jesli nie pojdzie to wchodze w WinHexa... Tylko nie do konca rozumiem o co chodzi Tobie laser fkc z tymi literami dysku... - masz na mysli wpisywanie tych komend w WinHexie czy np w Total Commander? Sorry ale dla mnie ten temat jest troche nowy a bardzo mi na tym zalezy bo chce kupic jeszcze 6 takich urzadzen i mialbym mapy z glowy... |
Cytat:
Dokładnie użycie komendy format z przełącznikiem /FS wygląda np. tak: C:\format g: /fs raw ( g - litera dysku karty na którą chcę wrzucić dokładny obraz innej partycji ). Po wykonaniu procesu formatowania do RAW ( czysty nośnik bez partycji ) wykonaj kopię partycji programem: bootbuild / WinHexa - tak jak piszą koledzy. Najprawdopodobniej wykorzystujesz kartę SD - sprawdź czy aby przypadkiem nie kopiujesz na SD HC - nikt o tym nie napisał a to też może sprawiać problemy jeśli karta źródło to zwykła SD. |
Przy wlaczonym CMD jak wpisze ta komende pokazuje mi sie "nieprawidlowy parametr - FS... :-(
aha i karte mam Kingstona X120 zeby transfer byl szybki... |
Moze BadCopyPro? :)
|
Cytat:
|
je***347;li to igo to karta ma sprz***281;towe zabezpieczenie...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dalej holera to samo :-( ze nieprawdlowy parametr FS :-( nie wiem dlaczego!
A znow WinHex pokazuje cos takiego lub "Invalid input" albo tez czasem "Destination disk to small" Jak moze byc too small jak cholera karty sa takie same!!! :-| |
Cytat:
Znalaz***322;em co***347; takiego mo***380;e ci si***281; przyda: http://www.unix.com/archive/index.php/t-12822.html |
laser fkc skopiowa***322;e***347; do swojego podpisu moj wlasnorecznie zrobiony GIF :szczerb:
ale co tam :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:04. |