![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Jak zrobić własną ikonę pod win XP
Witam wszystkich.
Mam ogromną prośbę czy ktoś wie jak można zrobić własną jkonę pod win xp pro, bardzo mi zależy na takiej własnej ikonce i jeżeli może mi ktoś napisać lub wskazać gdzie mogę taką instrukcjię znaleźć to będe wdzięczny. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
można zrobić progiem Microangelo
![]() |
#3 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Proste ikonki można zrobić w Paincie.
Ustaw rozmiar obrazka na np.30x30 pixeli (menu obraz->atrybuty). Potem coś narysuj. Daj zapisz jako i wpisz nazwe np. twojanazwa.ico (po kropce ico). Powinno być!
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
IMHO 32x32 px
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
metoda pdana przez Eliasza oczywiscie jest najprostsza (mozna uzyc dowolnego fotoedytora i zapisac plik bmp po czym zmienic jesgo rozszerzenie na ico)
jesdnak lepszy jest oczywiscie microangelo - ideal niedoscicgnieony w kwestii ikon i kursorow przeewszystkim potrafi zapisac przezroczystosc i wiele ikon (o roznej rozdzielczosci i glebi koloru) w pliku ico, by je zmieniac w zaleznosci od ustawien pulpitu, potrafi tez otwierac i zapisywac biblioteki zawierajace pliki ico |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|