![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
To ja polecam poczte polska
![]() A tak na serio to wizyte osobiscie
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
the bat nie jest darmowy ale mozna go miec z komputer swiat ekspert. czesto dodawany jest na plytce do tego pisma. Ja polecam serwer pocztowy gmail
jak narazie jeszcze mnie nie zawiodl, o2 zreszta tez nie zawiodlo mnie, chociaz bardzo duzo spamu przychodzi na o2 jak i na wp. z wp juz dawno zrezygnowalem.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() A gdy ktoś ma Gnome'a To co wtedy BTW. Ja w takim wypadku poleciłbym Evolution'a lub Mozillę Thunderbird
|
|
|
|
|
#19 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Mozilla Thunderbird nie nadaje sie do obslugi poczty. Kazdorazowe otwarcie programu i klikniecie na folder Odebrane skutkuje wyswietleniem komunikatu: "Tworzenie pliku podsumowania dla Odebrane" + do tego pasek postepu, co trwa 6 minut i 4 sekundy (na moim komputerze). W tym czasie program jest "nieobslugiwalny" - dopoki nie skonczy tegoz szesciominutowego zadania...
W folderze Odebrane mam ok 1400 listow, na oko pojemnosc ich to 1,5GB. Dla porownania: TheBat! radzi sobie z tym bez najmniejszego problemu. Podobnie darmowy Foxmail 5 (maly chinski program, prosty, szybki - polecam).
|
|
|
#20 |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Klient poczty nie ma nic wsp***243;lnego z ip na czarnej liscie wi***281;c zmiana oe na nietoperza nic nie da.
Ip znalaz***322;o si***281; na czarnej li***347;cie dlatego, ***380;e kto***347; z tego ip wysy***322;a***322; du***380;o spamu przez serwery wp. Je***380;eli masz zmienne ip (np neostrada) to wystarczy jeszcze raz si***281; po***322;aczy***263; z sieci***261; aby dosta***263; inne, je***380;eli jeste***347; w sieci lan (lub jakie***347; osiedlowej kabl***243;wce) to pewnie masz sta***322;e ip (jak wszyscy u***380;ytkownicy danej sieci) i kto***347; z tej sieci wysy***322;a***322; spam (lub robi***322; co***347; innego ) za co dostali***347;cie bana na to ip |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
KMail the best
|
|
|
|
#22 | |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Cytat:
, zajmuja moze mniej niz Twoje (ok. 900MB-1GB) ale nie ma najmniejszego problemu z dlugim otwieraniem czy zamykaniem. Wszystko odbywa sie prawie natychmiast Co do problemu, to radze zmienic poczte, bo z moich doswiadczen rowniez wynika ze wp jest bardzo awaryjna, czasem mialem takie same problemy z wyslaniem maila, czasem sewer nie odpowiadal. Od czasu gdy zmienilem na o2 nie mialem zadnych problemow, oprocz tego ze sa ograniczenia na wielkosc zalacznika, podobnie na gmailu. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
. A jest ich w moim TheBat 14 (oczywiscie nie we wszystkich tyle samo maili, lacznie we wszystkich kontach jest ich 2,5 GB. Oczywiscie wszystko pieknie dziala )Podsumowujac, Thunderbird do poczty sie nie nadaje
|
|
|
|
#24 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Jak ktos ma neo i uzywa jakiegos klienta poczty na kompie to moga sie pojawiac bledy, bo moze otrzymac ip, ktore niedawno bylo uzywane do wysylania spamu. Dlatego poczta raz dziala raz nie. Inna bajka jest przy stalym ip i NATEM. Ktos moze np rozsylac spam blokujac dostep do poczty innym uzytkownikom, jednoczesnie wpisujac ip na czarna liste. Wiem to bo mialem ten problem (jestem adminem w takiej sieci za natem). Nawet opisywalem jak taki problem rozwiazalem u siebie w topicu o przodowaniu hostow tpsa w rozsylaniu spamu.
Pozdawiam ![]() Edit: Ja na windowsie uzywam Outlooka a na linuxie Kmail. I jeden i drugi jest w dobry i mi sie podoba Być może to już przyzwyczajenie a nie dobre funkcje tych programow. Prawde mowiac, nie zmienie ich dlatego ze nie chce mi sie przyzwyczajac do innych programow. Co do Thunderbirda, używałem go przez pewien czas i moge powiedziec ze nie nadaje sie on do poczty.. co fakt to fakt
Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 25.06.2006 o godz. 00:00 |
|
|
|
![]() |
|
|