![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
MOJE IP i ZMIANA
eelo niewiem czy mi pomożecie bo nie którzy z was mają dynamiczne ip to ich ten temat nei dotyczy(popowiedzi mile widziane) mam stałe IP a mój dostawca nie oferuje dtej usługi ,
PYTANIE czy moge jakoś zmienić IP bo w emulu jestem zabanowany na najlepszych serwach i stoi HELP
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Możesz łączyć się przez proxy.
Aby mieć zmienne IP swój ISP musi udostępaniać taką usługe...
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Przejdż na mniej popularne serwery .
Nie ma znaczenia do którego serwera jesteś podłączony skoro i tak pobierasz (i wyszukujesz pliki) od użytkowników innych serwerów |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
![]() ![]() |
ziomek mozesz jaśniej moje GG 5261793 tu zagajda tymczasowy NR
zmaina karty sieciowej coś da ??
Ostatnio zmieniany przez FatAlbert : 21.12.2005 o godz. 22:08 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Zmiana karty sieciowej nic tu nie da.
jesteś w sieci LAN w której jest wielu użytkowników osiołka i wy wszycy jesteście identyfikowani jako jedno ip a serwery nie lubią jak jest z jednego ip dużo połaczeń (pewnie wszyscy chcecie sie połaczyć do dużych serwerów na Razorback2 albo Donkey Serwer) i dlatego jak część użytkowników połaczy się na inne serwery (najlepiej mniej popularne) to nie będziecie banowani |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
![]() ![]() |
a jest jakiś sposób na to żeby moje IP zostało odbanaowane i cczy (jeśli łaska) może ktoś wytłumaczyć na czym polega zwenętrzene cpś tam wiem ale to naprwde mało
|
|
|
|
#7 |
|
Staly poszukiwacz
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
Witam, jesli cos to polecam:
http://www.publicproxyservers.com/page1.html http://www.proxy4free.com/page1.html http://www.anonymitychecker.com/page1.html http://www.proxz.com/ Wewnetzne IP inaczej prywatne - sa to IP z zakresu 10.0.0.0 - 10.255.255.255 172.16.0.0 - 172.31.255.255 192.168.0.0 - 192.168.255.255 dodatkowo: 169.254.0.0 -169.254.255.255 jest zarezerwowane dla Automatycznego Adresowania. Czyli tych adresow mozesz uzywac wewnatz twojej sieci LAN ale gdy chcesz sie zkomunikowac z WAN to wtedy wchodzi w gre adresowanie Publiczne. Ten adres dostajesz od twego ISP i on jest dla ciebie BRAMA w twoim polaczeniu ze swiatem na przyklad: Adres publiczny 81.31.123.123 - 10.0.0.1 - router - 10.0.0.2 - 1 komp - 10.0.0.3 - 2 komp - 10.0.0.10 - drukarka - 10.0.0.20 - PDA/Laptop Jesli masz router bezprzewodowy. W tym ukladzie te 2 kompy korzystaja z emule i server (razorback) widzi 2 klientow z tego samego IP czyli 81.31.123.123 nie wiedzi 10.0.0.2, 10.0.0.3 W twojej siec jak masz 10 -20 kompow dziala to na podobnej zasadzie 20 zapytan do servera, i server mysli ze go "flood-ujesz" zapytaniami i banuje twojje IP (najpierw na troszke) a potem jak masz taka sama sytuacje to na dluzej. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
![]() ![]() |
achasek dzięks
a znacie moze jakiś lepszych klientów niż emule lub moze dodatki do neigo aby nie satć tyle w kolejce np.ketamina niwiem czy coś daje lb ocs żęby go przyśpeiszyć
Ostatnio zmieniany przez FatAlbert : 21.12.2005 o godz. 23:29 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
zeby zostac odbanowanym na emulu musisz poprostu nie laczyc sie przez kilka godzin (chyba cos kolo 10) na te serwery na ktorych jestes banowany. Ale jak kozystasz z sieci KAD to mozesz nawet wogule nie laczyc sie do serwerow i bedzisz mial praktycznie tyle samo zrodel.
Jezli chodzi o cos lepszego ode emule kozystajacego z sieci ed2k, to chyba nic nie znajdziesz, chociaz moesz sporobwac Lphant. A jak chcesz szybkie transfery, to polecam siec torrent i program bitcomet. ps. dodatki do emule (czyli wszystkie mody, w tym rowniez ketamine) nie przyspiesza sciagania plikow, tylko jak juz beda oferowaly jakies nowe opcje. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
![]() ![]() |
okey
|
|
|
|
#11 |
|
Staly poszukiwacz
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
Jesli naprawde zalezy ci na transferach to MIRC jast najlepszy z 2 wzgledow
1: Szybkosc - na moim laczu 4mb download/ 1 Mb upload mam srednio 350-400 KB na sekunde 700 Mb film czasem w poltorej godzinki hula (w zaleznosci od servera) 2: Nic nie wysylasz(no morze troszke - pakiety kontrolne) nie tak jak przy Bittorent, Emule, ze musisz dzielic sie jak sciagasz
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i nie mow znowu ze sie czepiam albo cos, poprostu uswiadamiam innym ze przy 350 kB/s bedzie to szybciej
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i jesli chodzi o uzyskanie maksymalnego transferu to najlepiej uzywac sieci BT jak juz to ktos wspomnial..
wiem z doswiadczenia, ze przy dobrych zrodlach [koniecznie zamkniety tracker] idzie maksem lacza (u mnie np. 768KB/s ).pozdro
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
a tak wogule jak chcesz szybko sciagac to polecam peer2mail (p2m). Wedlug mnie lepsze jest nawet od mirca. Transfery praktycznie zawsze na full lacza, wiadmo ze nie sciagniesz fake i zawsze wiesz ze bedizesz mial calosc i nie bedzie takiej sytuacji, ze ktos nagle przestanie udostepniac.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
p2m to raczej nic dobrego nie jest. ja ze swojej strony polecam edonkey albo dc++
|
|
|
|
![]() |
|
|