![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
-Karta telewizyjna, przez 3 tygodnie próbowałem zainstalować sterowniki i się nie dało, cała masa telefonów do serwisu i w końcu zaniosłem do przetestowania i okazało się, że padnięta więc dali mi nową. Ta dała się zainstalować, ale obraz był zdecydowanie kiepski więc ją sprzedałem. Jeszcze raz stwierdzę, że nie robię antyreklamy tej firmie, być może miałem akurat pecha ale nikt mnie nie namówi na sprzęt tej firmy. (A szkoda bo ceny mają konkurencyjne). |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Sam mam zamiar sprawic sobie jakis tuner na dniach - na 90% Aver Studio 303. Slyszalem pogloski o tym ze ta karta jest wrazliwa na konflikty IRQ, a u mnie wlasnie z tym moze byc problem, mam sporo naladowane w kompa, jednego PCI wolnego (nie liczac tego kolo AGP do ktorego nic nie wlezie) i troche mam obawy czy mi ona pujdzie. Byl bym wdzieczny za jakies rady czy zdementowanie tych poglosek. z gory dziekuje
![]() |
#19 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Moim zdaniem epoka tunerów tv powoli się kończy .
Za cenę zbliżoną do tunera tv (300zł) można na dzień dzisiejszy dokonać zakupu tunera satelitarnego w postaci karty PCI . Zamiast kilku-kilkunastu programów (tuner tv) mamy kilkaset programów .Zamiast formatu avi czy programowego MPEG (tuner tv)mamy sprzętowy MPEG2 w wysokiej rozdzielczości .Na dodatek możliwość odbioru płatnych pakietów ,małe wymagania względem sprzętu (zgrywanie AV),jakość perfekcyjna ,praktycznie same zalety . Zapomniałbym jeszcze o napisać kiilka słów o stacjach radiowych : - w przekazie cyfrowym mamy do dyspozycji kilkaset kanałów radiowych - większość z nich nadaje z częstotliwosćią 48KHz Stereo 16 Bit - format zgrywanego audio to MPEG Layer II - oczywiście zgrywanie odbywa się z pominięciem karty dźwiękowej Nie trzeba się na początku wcale porywać na formułę 1 - czyli kartę za 700zł .Tania karta np. SkyStar2 powinna na początek wystarczyć . Jeśli ktoś ma powód i upiera się przy tunerze tv (np. brak możliwości instalacji anteny satelitarnej) ,cóż ... testowałem masę kart tego typu (wyprodukowanych do konca 2002 roku) moim typem okazał się PixelView Play Tv Pro - co do jakości nie miałem zastrzeżeń . Minusem wszystkich kart tv jest niewątpliwie - analogowa jakość . jaro Ostatnio zmieniany przez januszp : 24.06.2003 o godz. 15:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Witaj, a ja z innej beczki, nic ci nie polecę ale odradzam ci Pixelview. Ja mam pixelview play tv pro fm stereo nicam, pod 98 chodzi nieżle ,czysty obraz tylko miałem problemy ze zgrywaniem Avi, natomiast po xp zaczynają się schody, kiepski obraz i kłopoty z prawidłowym zainstalowaniem sterów ponadto nie chodzi wbudowany teletext i trzeba użyć dodatkowego programu (co najwyżej średni)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
![]() |
Skoro Aver TVStudio 303 cieszy się dużą popularnością, to może ktoś miał problem z ładowaniem telegazety? Ja w ogóle nie mogę (nie potrafię i niem czasu na babranie się) jej uruchomić. Może trzeba stworzyć jakiś plik z ustawieniami?!!!
![]() |
#23 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Czytalem o tym ze ktos mial ten problem, albo czasami dzialala a czasami nie. Moze u ciebie problem lezy w antenie - na tym kabelku ktory oni daja w zestawie to jest sredni odbior. Jesli masz kablowke to moze winne sa zlej jakosci koncowki.
![]()
![]() |
#24 | |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
Cytat:
mój kolega kupić tez karte tej firmy to po jakims czasie radio mu siadło a telegazeta nie działa od samego początku... ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
A oto co uzywam: - Do sterowania komputerem pilotem uzywam BRemote - Do ogladania TV uzywam ATV2000 zamiennie z JTV - Do sluchania radia uzywam Borg Radio. I jestem bardzo bardzo zadowolny ![]()
![]() |
![]() |
|
|