Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.03.2003, 13:49   #16
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
A co to konkretnie było bo ja generalnie jestem zadowolony.
-GF4 MX440 (3 razy w naprawie, dali mi drugą i też padnięta, więc w końcu wymienili mi na Daytonę)
-Karta telewizyjna, przez 3 tygodnie próbowałem zainstalować sterowniki i się nie dało, cała masa telefonów do serwisu i w końcu zaniosłem do przetestowania i okazało się, że padnięta więc dali mi nową. Ta dała się zainstalować, ale obraz był zdecydowanie kiepski więc ją sprzedałem.
Jeszcze raz stwierdzę, że nie robię antyreklamy tej firmie, być może miałem akurat pecha ale nikt mnie nie namówi na sprzęt tej firmy. (A szkoda bo ceny mają konkurencyjne).

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.03.2003, 13:52   #17
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
jasut napisa***322;(a)
Jeszcze raz stwierdzę, że nie robię antyreklamy tej firmie, być może miałem akurat pecha ale nikt mnie nie namówi na sprzęt tej firmy. (A szkoda bo ceny mają konkurencyjne).
Chyba naprawdę miałeś pecha bo ja pierwsze słyszę, żeby ktoś miał takie przejścia z averkami. Niedziwie Ci się mnie nikt szybko nie przekona do płyty gł.Abita po moich przygodach z nim.
Stary 24.06.2003, 14:32   #18
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sam mam zamiar sprawic sobie jakis tuner na dniach - na 90% Aver Studio 303. Slyszalem pogloski o tym ze ta karta jest wrazliwa na konflikty IRQ, a u mnie wlasnie z tym moze byc problem, mam sporo naladowane w kompa, jednego PCI wolnego (nie liczac tego kolo AGP do ktorego nic nie wlezie) i troche mam obawy czy mi ona pujdzie. Byl bym wdzieczny za jakies rady czy zdementowanie tych poglosek. z gory dziekuje
Stary 24.06.2003, 14:58   #19
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moim zdaniem epoka tunerów tv powoli się kończy .
Za cenę zbliżoną do tunera tv (300zł) można na dzień dzisiejszy dokonać zakupu tunera satelitarnego w postaci karty PCI .
Zamiast kilku-kilkunastu programów (tuner tv) mamy kilkaset programów .Zamiast formatu avi czy programowego MPEG (tuner tv)mamy sprzętowy MPEG2 w wysokiej rozdzielczości .Na dodatek możliwość odbioru płatnych pakietów ,małe wymagania względem sprzętu (zgrywanie AV),jakość perfekcyjna ,praktycznie same zalety .

Zapomniałbym jeszcze o napisać kiilka słów o stacjach radiowych :
- w przekazie cyfrowym mamy do dyspozycji kilkaset kanałów radiowych
- większość z nich nadaje z częstotliwosćią 48KHz Stereo 16 Bit
- format zgrywanego audio to MPEG Layer II
- oczywiście zgrywanie odbywa się z pominięciem karty dźwiękowej

Nie trzeba się na początku wcale porywać na formułę 1 - czyli kartę za 700zł .Tania karta np. SkyStar2 powinna na początek wystarczyć .

Jeśli ktoś ma powód i upiera się przy tunerze tv (np. brak możliwości instalacji anteny satelitarnej) ,cóż ...
testowałem masę kart tego typu (wyprodukowanych do konca 2002 roku) moim typem okazał się PixelView Play Tv Pro - co do jakości nie miałem zastrzeżeń .
Minusem wszystkich kart tv jest niewątpliwie - analogowa jakość .
jaro

Ostatnio zmieniany przez januszp : 24.06.2003 o godz. 15:04
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.06.2003, 19:57   #20
krzypaw
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
krzypaw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witaj, a ja z innej beczki, nic ci nie polecę ale odradzam ci Pixelview. Ja mam pixelview play tv pro fm stereo nicam, pod 98 chodzi nieżle ,czysty obraz tylko miałem problemy ze zgrywaniem Avi, natomiast po xp zaczynają się schody, kiepski obraz i kłopoty z prawidłowym zainstalowaniem sterów ponadto nie chodzi wbudowany teletext i trzeba użyć dodatkowego programu (co najwyżej średni) , Poza tym karta musi pracować na osobnym przerwaniu IRQ bo jak nie to się krzaczy, więcej nie będe pisał (choć to nie koniec) bo juz chyba cie przekonałem.
krzypaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.06.2003, 21:56   #21
VeeNET2
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.05.2003
VeeNET2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
mr_spock napisa***322;(a)
Slyszalem pogloski o tym ze ta karta jest wrazliwa na konflikty IRQ, a u mnie wlasnie z tym moze byc problem, mam sporo naladowane w kompa, jednego PCI wolnego (nie liczac tego kolo AGP do ktorego nic nie wlezie) i troche mam obawy czy mi ona pujdzie.
Też nastawiałem się na instalację z problemami, ale miło się rozczarowałem. Tuner włożyłem chyba do 4 slotu (wolny został mi już tylko 5). Instalowałem już stery i oprogramowanie ze 3 razy i za każdym razem pełny sukces. Mam Win98SE dość poprawnie (stabilny) zaistalowany.
Stary 24.06.2003, 21:57   #22
VeeNET2
Nowy na forum

Skoro Aver TVStudio 303 cieszy się dużą popularnością, to może ktoś miał problem z ładowaniem telegazety? Ja w ogóle nie mogę (nie potrafię i niem czasu na babranie się) jej uruchomić. Może trzeba stworzyć jakiś plik z ustawieniami?!!!
Stary 24.06.2003, 22:31   #23
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czytalem o tym ze ktos mial ten problem, albo czasami dzialala a czasami nie. Moze u ciebie problem lezy w antenie - na tym kabelku ktory oni daja w zestawie to jest sredni odbior. Jesli masz kablowke to moze winne sa zlej jakosci koncowki.
Stary 25.06.2003, 00:56   #24
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
ja polecam AVERMEDIA - sprawdzone i pewne
ja mam inne odczucia... kupilem sobie karte tej forum i po pół roku siadła mi - obraz się bardzo dziwnie kaszanił po kilku minutach oglądania, a ze zgubilem gwarancje nic nie mogłem zrobić...

mój kolega kupić tez karte tej firmy to po jakims czasie radio mu siadło a telegazeta nie działa od samego początku...

Stary 25.06.2003, 10:45   #25
VeeNET2
Nowy na forum

Cytat:
mr_spock napisa***322;(a)
Moze u ciebie problem lezy w antenie - na tym kabelku ktory oni daja w zestawie to jest sredni odbior.
Jedyny kabel jaki dołączają to kabel FM
Stary 25.06.2003, 12:11   #26
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
krzypaw napisa***322;(a)
Witaj, a ja z innej beczki, nic ci nie polecę ale odradzam ci Pixelview. Ja mam pixelview play tv pro fm stereo nicam, pod 98 chodzi nieżle ,czysty obraz tylko miałem problemy ze zgrywaniem Avi, natomiast po xp zaczynają się schody, kiepski obraz i kłopoty z prawidłowym zainstalowaniem sterów ponadto nie chodzi wbudowany teletext i trzeba użyć dodatkowego programu (co najwyżej średni) , Poza tym karta musi pracować na osobnym przerwaniu IRQ bo jak nie to się krzaczy, więcej nie będe pisał (choć to nie koniec) bo juz chyba cie przekonałem.
Mi dokladnie taka karta jak Twoja chodzi na wspoldzielonym przerwaniu IRQ i pod Windowsem XP z super obrazem i capturingingiem bez gubienia klatek do DivXa na P3 450. Obrazek jest bardzo ladny. W czym tkwi sekret? Nie uzywam oryginalnych programow dolaczonych do karty (tylko drivery).
A oto co uzywam:
- Do sterowania komputerem pilotem uzywam BRemote
- Do ogladania TV uzywam ATV2000 zamiennie z JTV
- Do sluchania radia uzywam Borg Radio.
I jestem bardzo bardzo zadowolny

Twoje uprawnienia: