![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
no to może Dick: "Valis" , "Ubik", " trzy stygmaty palmera eldritcha"; Henlein: "Luna to surowa pani", "Kot, który przenika ściany" ,"Kawaleria kosmosu" , "Obcy w obcym kraju"; Gene Wolfe serie Urth; Lovecraft wszystko bo to klasyka / ale plecam Zew Cthulhu" i "przypadek C. Dextera Warda" ; Clive Barker " Wielkie sekretne widowisko" i Księgi krwi, de Sade "Filozofia w buduarze" /inne też dają do myślenia/
no może wystarczy 8) pozdro
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Czytaj Gwiezdne Wojny fajne!!!
A jeśli nie lubisz star wars to czytaj władce pierścienie książka nie umywa się do filmu
![]() |
#63 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Hugo - Pracownicy morza
Wharton - W ksiezycowa jasna noc George R. R. Martin - Saga lodu i ognia Ziemianski - Achaja Robert Mason - Powiedz ze sie boisz Huberath - Ostatni ktorzy wyszli z raju |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
film to dla mnie profanacja na poziomie "Hannibala" choc pewnie nic nieprzebije "Milczzenia Owiec" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
nie bedzie niczego Ostatnio zmieniany przez Pawel_k : 18.04.2003 o godz. 08:36 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
względem władcy pierścieni (którą sam polecam) zapraszam na spojrzenie tej histori z drugiej strony barykady
Ostatni władca pierścieni - autora niestety nie pamiętam pozd. K |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
władca jest nudny 8) lepszy jest Silmarilionek / więcej o tych złych ![]() BTW to juz gdzieś na tym forum było ![]() pozdro
![]() |
![]() |
#70 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Miłe zaskoczenie, tylu czytelników. Ja bym polecał z literatury Dostojewskiego
Remarque'a (chyba tak się pisze) Dołęgę-Mostowicza Rodziewiczówne Hugo Według mnie remark, dołęga i rodziewiczówna piszą bardzo życiowe i prawdziwe książki dla ludzi wrażliwych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Miłośnikom horrorów polecam książki Grahama Mastertona. Spis tego co wydał w Polsce jest na mojej stronce. Szczerze polecam.
Z fantastyki jestem w trakcie czytania cyklu książek Orsona Scotta Card'a, pierwsza książka to "Gra Endera". Zachęcam do sięgnięcia po nią ![]()
![]() |
#72 |
Łaskobójca
![]() |
masterton ma odwieczny problem z zakończeniami, najpierw tworzy ultrademona/hiperzłego z dopalaczami i dobry klimat a next przychodzi bubek i załatwia tego hiper-ultra schwarcharaktera tak od niechcenia
![]() jeśli horror i to gore, to raczej wczesny Barker / w księgach krwi jest to czego goremaniakom potrzeba/ moze sobie motto zmienie ![]() ![]() A Dostojewski i Hugo mi osobiscie nie pasuja /wolę się juz "przedrzeć" prez Kartezjusza i jego traktat o ciele ludzkim / tak samo jak pisarze iberoamerykańscy zresztą tak zwana literatura głównego nurtu to nie jest oto co lubię czytać najbardziej ![]() pozdro
![]() |
#73 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2003
![]() |
OOOOOOOO mój ulubiony autor Masterton.
Uwielbiam Mastertona a szczególenie Rytułał. Wcześniej czystałem Kinga ale w porównaniu do Mastertona to LIPA (przynajmniej moim zdaniem) Kiedyś spróbowałem jeszcze Kunza ale to już w ogóle mi nie wchodziło....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.11.2002
![]() |
Ja polecam twórce i jednego z najlepszych pisarzy nurtu CYBERPUNK, Williama Gibsona. Szczególnie Graf Zero, Mona Lizę Turbo i Neuromancera. I pomyśleć, że gość napisał te książki nie mając nawet dostępu do komputera...
![]() |
#75 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
Król Stefan jest klasykiem a jego alter ego też jest dobre cyberpunk? -> polecam poza Gibsonem Sterlinga a przypomialo mi się Zelazny i "Pan Światła" i wielu naprawdę wielu innych tylko te aktualne ceny literatury ![]() pozdro
![]() |
![]() |
|
|