![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jaka ksiazke warto przeczytac? :)
Hm.. po przeczytaniu 3 czesci ksiazek napisanych przez lekarza od akupunktury, ktory mnie leczy [jego zycie, niesamowite przezycia z Afryki - gdzie pracowal jako lekarz] szczerze mowiac spodobaly mi sie ksiazki... - do tej pory czytalem tylko lektury, ktore byly strasznie nudne.. kazda czytalo sie tak, ze co 5 sekund patrzy sie na "ktorej jestem stronie"
![]() pozniej uslyszalem o "Kod Leonarda da Vinci", ksiazka Dan'a Brown'a..., okazalo sie, ze ma ja qmpel z klasy - pozyczylem na weekend [ktory wlasnie wczoraj sie skonczyl ![]() super wciagajaca i bardzo przyjemnie sie czyta.. nawet nie wiem kiedy skonczylem, a gdy nadeszla chwila zamkniecia ostatniej strony, chcialo mi sie plakac ![]() i teraz - jakie znacie FAJNE ksiazki, zeby miec czym zabic nude na dzialce w upalne dni [brak komputera z internetem przytlacza ![]() ![]() kolega ma tez dwie inne ksiazki Brown'a: "Cyfrowa Twierdza" i "Anioly i Demony" zastanawiam sie czy warto bedzie je wziac i poczytac.. pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Przeczytalem wszystkie cztery ksiazki Dan'a Brown'a, kazda mocno wciaga.
Jestem w tej chwili na drugiej ksiazce Harlan'a Coben'a, "The Innocent" czyli nie winny, lecz watpie ze zostala juz przetlumaczona. Polecam jednak "Jedyna Szansa" tego samego autora. Bardzo mi sie tez podobala ksiazke "Ogrod Besti" Jefferey'a Deaver'a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Na emeryturze
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Heh, ja polece wszystkim inny rodzaj literatury, a mianowicie fantastyke... Ostatnio mialem okazje przeczytac cala serie Wiedzmina i chcialbym powiedziec, ze tez gdy przewrocilem ostatnia strone ksiazki zrobilo mi sie smutno
![]() Kolejna ksiazka jaka czytalem to byly "Wrota Baldura", ksiazka fajna, ale... no wlasnie jest jedno ale... a mianowicie za szbko sie ja czyta i wychodzi na to ze 300 stron przeczyta sie w ciagu jednego dnia nawet niewiadomo kiedy ![]() Kolejna ksiazka godna polecenia jest ksiazka Clive'a Cusslera "Podwodny zabojca", ksiazka ogolnie super i bardzo przyjemnie sie czyta ![]() Aktualnie jestem w polowie serii "Wladca Pierscieni" i koncze wlasnie czytac "Dwie Wieze", ksiazka jak wyzej, czyli... swietna ![]() Ehh, kiedys w jakiejs gazetce mamy byla ksiazka, a raczej "probka" ksiazki, gdyz miala okolo 30 stron, ale byla tak wciagajaca ze po tych doslownie kilku minutach jakie ja czytalem na koncu tez zrobilo mi sie smutno ![]() ![]() Tak wogole to, topic super ![]() ![]()
![]() |
#5 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Smartek polecam przeczytać:
Wiktor Suworow - "Akwarium" ![]() Bardzo dobry horror Stephena Kinga - "Stukostrachy" - czekam na film ![]() Z literatury traktującej o II wojnie światowej obowiązkowo Stephen E. Ambrose - "Kompania Braci" oraz "D-DAY" Z klasyki Erich Maria Remarque - "Na zachodzie bez zmian" pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
A ja polecam "Mistrza i Małgorzatę" jak dla mnie cud miód
![]()
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Podobnie jak Piotrek polecam fantastykę
![]() Z klasyki gatunku - trylogia "Władca pierścieni" ("Bractwo pierścienia", "Dwie wieże", "Powrót króla") J.R.R. Tolkiena. Nie polecam tylko przekładu Jerzego Łozińskiego, ponieważ przetłumaczył on nazwy własne oraz nazwiska części bohaterów. Chyba, że nie jesteś zwolennikiem pozostawiania nazw własnych w oryginale, to co innego... Z książek rodzimego autorstwa polecam sagę o Wiedźminie Andrzeja Sapkowskiego. W kolejności są to: "Ostatnie życzenie", "Miecz przeznaczenia", "Krew elfów", "Czas pogardy", "Chrzest ognia", "Wieża jaskólki" i "Pani jeziora". Ze świata AD&D (gdyby ktoś nie wiedział - rozgrywa się w nim akcja gry Baldur's Gate ![]() Saga Baldur's Gate ("Wrota Baldura", "Wrota Baldura 2: Cienie Amnu" Philipa Athansa oraz "Wrota Baldura 2: Tron Baala" - Drew Karypshyn) Dylogia Liriel ("Córka Mrocznego Elfa", "Splątane sieci") Elaine Cunningham Ze świata Planescape: "Strony Bólu" - Troy Denning "Torment" - Valesse Ray i Valerie Dla wielbicieli trochę lżejszej fantastyki, pełnej absurdalnego oraz ironicznego humoru - wszystko z serii Świat Dysku autorstwa Terry'ego Pratchetta P.S. Jeśli ktoś chciałby więcej tytułów lub też krótki opis do zamieszczonej przeze mnie książki chętnie służę pomocą ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi się bardzo spodobała ksiązka pt. "Pamiętniki Hakerów" Dan'a Verton'a.
Tłumaczenie Krzysztof Masłowski. Dostępna na www.helion.pl Pozdro ![]()
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Ksiażki ze świata Planescape czyta się straaaaasznie ciężko - są napisane takim stylem ,że naprawdę przemóc się musiałem by przejść obie pozycje.
Ja polecam : to co na razie wydał w Polsce Dan Brown - wszystko się cudnie czyta i bardzo wciąga Saga o Wiedźminie - Andrzeja Sapkowskiego Wszystkie części Diuny -Franka Herberta ze świata Forgotten Realms - Trylogia - Doradcy i Królowie - Ellaine Cunningham - Trylogia Doliny Lodowego Wichru - R.A.Salvatore Wszystkie części z cyklu Fundacja - Isaac Asimov Video z Jezusem - Andreas Eschbach Amerykańscy Bogowie - Neil Gaiman , a także Koralina i Nigdziebądź tego samego autora. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 30.05.2005 o godz. 19:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Polecę ze swojej strony:
"Dżuma" Camus Aleksander "Hrabia Monte Christo" Dumas Alexandre "Cyfrowa Twierdza" D. Brown cała seria "Tomków" A. Szklarskiego Biblia ![]() Koran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Diuna - Frank Herbert (SF&Fantastyka)
Bez Pozegania - Harlan Coben (cos w typie kryminalku, ale jest cucenko)\ Szakal z Naar - (?) - fantasy cykl Kolo Czasu - Robert Jordan (fantasy) cykl Dysfunkcja Rzeczywistosc - (?) fantastyka & SF - super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
"Cyfrowa Twierdza" - Dan Brown
"Tożsamość Bourne'a", "Krucjata Bourne'a", "Mozaika Parsifala" - Robert Ludlum "Władca Pierścieni" (3 czesci) - J.R.R. Tolkien
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 30.05.2005 o godz. 21:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
"ROK 1984" Orwella
![]() plus sage DUNy Herberta ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 31.05.2005 o godz. 09:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ksiazki... kazdy lubi co innego i kazdy znajdzie cos dla siebie
![]() ja polecam autorow: wszystko co napisal Umberto Eco (lacznie z naukowymi - tez sie dobrze czyta) Tolkien... tez wszystko ![]() Boris Vian - genralnie psycho ![]() Robert Ludlum - sensacja Juliusz Verne - fantastyka Mario Puzo - Ojciec Chrzestny Michael Criton - Park Jurajski ... wiele wiele innych przeczytalem tysiace ksiazek w zyciu, glownie w czasach podstawowka/liceum teraz nie mam na to czasu - czytam wlasciwie tylko jadac do pracy i spowrotem pozatym jedyna literatura to net ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|