![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Jaka płyta główna za 300-350 zł?
Jak zwykle zwracam się do Was z prośbą o fachową pomoc
![]() ![]() ![]() No nic - czekam na Wasze rady i z góry dziękuję i pozdrawiam ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Też nie zależało mi na Dual Channel. Ja wybrałem, po wielu rozmyślaniach i analizach możliwości różnych płyt, EPOX'a 8KRAI na VIA KT600. Za płytę zapłaciłem 270zł, więc cena jest niewątpliwie atrakcyjna. Płyta jest solidnie wykonana, stabilna i szybka. Posiada 6-kanałowy dźwięk dobrej jakości, LAN, 2 x ATA133 i 2 x S-ATA. Ze swojej strony spokojnie mogę Ci polecić tę płytę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Ja skaldam kompy przewaznie na tej plycie i dziala bardzo stabilnie wiec szczerze polecam a tu masz opis MICROSTAR MSI K7N2 DELTA-L
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() ![]() |
Cytat:
![]() W sumie to jak to jest z tymi chipsetami - nForce jest rzeczywiście o niebo lepszy od KT600? bo wszyscy polecają mi właśnie nForce'a - mam już mały dylemat co w związku z tym wybrać. Sam osobiście myślałem o GIGABYTE GA-7N400L - nForce2, LAN
![]() |
![]() |
#5 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
http://www2.amd.com/us-en/Processors...tml?1088421211 to jest strona o rekomendowanych mobo do Durona
![]() |
#6 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma Durona 1800+ (chyba, że zintegrowany z płyta ecs).
Jeżeli to Duron 1800MHz, to aż się prosi o kręcenie. MSI nie polecam: 1. Brak game port. 2. Brak otworów wokół socketa - u mnie to spowodowało dyskwalifikację (trzeba być naprawdę twardzielem, żeby zamontować duży cooler lub blok wodny, a do tego jest to trudniejsze, bo większość bloków w standardzie ma zapinkę do płyty) 3. Mało miejsca wokół socketa (większe radiatory nie wejdą). 4. IMO złe umieszczenie gniazda do zasilania - trzeba kable przeciągnąć nad/obok wentyla co pogarsza chłodzenie. Dużo lepiej wypada Soltek czy Epox - a na 100% na NF2. Ale ja i tak wolałbym dozbierać (sprzedać dźwiękówkę i sieciówkę) i kupić Abit NF7-SL (full wyposażenie, najlepsza płytka do kręcenia) za 400PLN.
![]() |
#7 | ||
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Codziennie dowiaduje się czegoś nowego" - Pagerus ![]() Ostatnio zmieniany przez Pagerus : 06.07.2004 o godz. 12:56 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Taktowanie asynchroniczne pamięci pod AMD to nieporozumienie - więcej stracisz, niż zyskasz. Więc jak chcesz pamięci puścić na 200MHz, to procka też tak musisz, żeby to miało sens. A do tego potrzebujesz płytkę dobrą do kręcenia - czyli z mieszczących się w cenie najlepsze z NF2 to Soltek i Epox (ze wskazaniem na tego pierwszego).
Audigy jest gorsze, lub co najwyżej porównywalne od SS. A w przypadku podłączenia do zestawu z dekoderem DD to nawet Audigy2 dostaje lanie. O SS możesz przeczytać na frazpc a test porównawczy z kreaturą znajdziesztutaj. Do tego kupując tego Abita dostajesz full bajer, najlepszą płytkę do kręcenia, bardzo stabilną, z wieloma dodatkami za naprawdę dobrą cenę.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 06.07.2004 o godz. 13:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
Ja kupiłem niedawno płytkę Gigabyte K7 Triton AGP 8X Dual Channel DDR i jak narazie sprawuje się znakomicie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
juz chyba kupisz abita nf7 - a to dobra plyta. Nie wiem czy dostaniesz Asusa A7N8X Delxue - Tez swietna.
Co do gigabajtów - to zeczywiscie, ostatnio plusuje u mnie, i bardzo dobrze, przynajmniej jest w czym wybierac
![]() |
#12 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
A ja daje rade tym którzy chca kupić najtańszą płytę.
Kiedyś gdy wymieniałem procesor to nie myślałem o płycie i szukałem najtańszej, byle pasowała do nowego procka. I to był największy błąd. Kupiłem ECS P4S5A/DX+ . Niby wszystko pasowało, ale jednak nie chodziło już tak jak oczekiwałem. Ponadto chyba większość ECS-ów (jeśli nie wszystkie) nie mają możliwości podkręcenia procesora w BIOSIe co by się oczywiście przydało. Podsumywując: NIGDY NIE KUPUJCIE ECS'a no chyba że nie macie zamiaru wyciągnięcia czegoś więcej z komputera. Jest to oczywiście moje zdaniem, ale myśle że większość osób się z tym zgodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ogólnie myślę, że producent nie jest tak do końca zły. Trzeba po prostu trafić na dobry model, chociaż fakt, że prawdopodobieństwo tego jest mniejsze niż u konkurencji..
![]() |
![]() |
#14 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Gigabyte K7 Triton AGP 8X Dual Channel DDR 4ever
![]() |
#15 |
![]() ![]() |
Na podstawie Waszych opinii mam na celowniku takie płytki:
Płyta główna ABIT NF7SL - nForce2, LAN, SATA, FW <link> no i tego mojego Gigabyte'a: Płyta główna GIGABYTE GA-7N400L - nForce2, LAN <link> No ale dalej się nie mogę zdecydować :/ Wiem jednak jedno - Gigabyte bardziej podoba mi się wizualnie ![]() ![]()
![]() |
|
|