![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
![]()
Witam, mam karte graficzna dosc starawa ASUS AGP-V6600 czyli gf256. OD pewnego czasu w windowsie pojawily sie paski tzn jak mam jakas ikone po lewej stronie pulpitu to jak na nia najade to wyskakuje taki przyciemniony pasek. Strerowniki juz badalem sa dobre. Windows nowy rozne edycje od 98 po xp pro. Czy Ktos na Forum wie co z tym sie da zrobic, bo to kupic nowa to wiem, ale chodzi mi o konkretne fachowe odpowiedzi w miare mozliwosci Forumowiczow. Dzieki
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
czy to jest od razu czy jak komp trochę pochodzi?
zmieniales pamiec w kompie ? może mieszałes z biosie z ustawieniami karta/pamięć ? Ja mam Gf Anihilator Pro Creativa i nie mialem takich problemów, kolega ma taką kartę jak ty i tesh nie miał takich numerów. Oststeczenie wylacz akcelerację karty graf. całkiem, tak na próbę i zobacz co się dzieje. Jest to gdzieś w panelu sterowania ![]()
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
sprawdź czy pamięci na karcie się grzeją
weź kartę do kumpla i zobacz czy jest to samo sprawdź wentylator lub radiator na procesorze karty jeśli jest tylko radiator to dołóż wentylator i zobacz co się dzieje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Precyzuje moj post. Karte ta mam w kompie ktorego ja nie uzywalem miala go inna osoba. Poprostu stoi on teraz u mnie. Osaba ktorej jest ten komp mowi ze to sie jakis czas temu pojawilo z tymi paskami. Gierki chodza normalnie nie widac paskow a windows chodzi z paskami. Sadze ze kiedys musial zwiesic sie wentylator i cos sie upieklo, albo jak ktos tu zauwazyl padly pamieci. Ja tez uwazam ze cos padlo w tej karcie poprostu chcialem zasiegnac opinii innych Forumowiczow. Oczywiscie jesli ktos uwaza cos innego zapraszam do dyskucji. Dzięki za odpowiedzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
to że nic nie widać w grach 3d to wcale nie świdczy że coś się nie popsuło na samej karcie (czyt. pamięci lub procesor) artefakty pojawiające sięs samym systemie operacyjnym są najczęstszą przyczyną uszkodzenia właśnie pamięci
na twoim miejscu sprawdził bym tą kartę u kumpla i wtedy namieżyłbyś dokładnie co jest nie tak pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Masz racje to beda pewnie pamieci sprawdzalem na 3 kompach i wszedzie jest to samo. Sadze ze w jakis racjonalny sposob nie da sie tego problemu rozwiazac wiec pewnie bedzie kolejny eksponat na sciane
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
spróbuj dołożyć radiator na pamięci w większości przypadków pomogło
|
![]() |
![]() |