![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Według mnie nie jest, bo tego Samsunga widziałem najtaniej poniżej tysiąca złotych, a w tych abonamentach w sumie niewiele dostajesz. Wszystko zależy od potrzeb, ale ja w tym momencie na pewno nie wygadałbym tych kilkuset minut (przy abonamencie około 100 zł) miesięcznie i tak naprawdę byłoby to wzięcie telefonu na raty tylko bardzo wysoko oprocentowane..
Sprawdź jeszcze Play. Tam oferta, jak pisałem wcześniej, był najlepsza.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No to w Play płacisz 61 (bez telefonu abo 100) brutto i masz 380 do wszystkich i 3000 w play. Oszczędzasz ok 60 PLN w porównaniu do tego Orange. Więc po dwóch latach masz zaoszczędzone 1440 a w drugim roku pewnie jeszcze sporo minut za przedłużenie umowy. Powtórzę - przelicz sobie całkowity koszt. Jak wolisz przepłacić za to, że masz telefon rozłożony na raty, to sprawdź, czy nie znajdziesz sprzedawcy czy normalnego sklepu, co sprzeda na raty i dalej taniej wyjdzie.
![]() |
![]() |
#18 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dla jasności: nie moralizuję, nie czepiam się, nic mnie to nie obchodzi - tylko informuję. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To już w dziedzinie abonamentów dokonał sie taki postęp, że biją Play Fresh?
Przy dzwonieniu do innych sieci jest 29gr za minutę. Przy dzwonieniu do Play i na stacjonarne 5gr, albo za darmo. SMS przy doładowaniu 30zł na miesiąc są praktycznie za darmo (1000 na miesiąc). Stwierdzenie, że telefon na kartę jest dla tych którzy dzwonią mało już dawno przestało być aktualne. Inni operatorzy też dostosowali swoje oferty i może nawet mają lepiej. Do tego brak umowy ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.08.2010 o godz. 11:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2010
![]() |
czekajcie bo czegoś tu nie rozumiem.
Wchodzę na stronę Play, aby zobaczyć ofertę z Samsungiem Wave i widzę że jest on dostępny w abo w najniższej cenie telefonu - 242,78zł z opcji Firma150 Kwota trochę mniejsza, niż bym miał kupować phona na allegro, no ale nadal to jakiś wydatek. Nie ma tu żadnej oferty z S8500 Wave za 1zł, jak to jest choćby wspomnianym wyżej planie optymalnym 450 Orange, czy Erze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sobrus,
no pewnie, że tak. Na dodatek mając firmę, można podpisać umowę np. z firmą UNIKUPON* i dostaje się od nich aplikację na telefon, dzięki której można doładować telefon komukolwiek, w tym sobie. Działa dla wszystkich sieci głównych, większości wirtualnych. Doładowanie poprzez wydruk kodu lub bezpośrednio na numer. Aplikacja do działania potrzebuje połączyć się via Internet z odpowiednim serwerem. Ceny hurtowe, czyli z rabatam od nominału doładowania 3-15%. Rozliczenie fakturą VAT raz na tydzień, z ustalonym terminem płatności. Księgowanie, jako koszt, doładowań pre-paid jest dozwolone na zasadach ogólnych, zarówno w zakresie dochodowego jak i VAT. Aby sprzedać komuś doładowanie, księgujemy zakup od UNIKUPON jako towar handlowy, a dla siebie - jako koszt. Technicznie to działa tak samo jak terminale sklepowe, tyle że po stronie klienta jest terminal w postaci telefonu z aplikacją. UNIKUPON oferuje też klasyczne terminale, telefony z drukarkami oraz panele www na hasło. Można mieć kilka rozwiązań jednocześnie, podpiętych do tego samego konta. Np. mieć aplikację na telefon i dostęp via www. Rozszerzone wersje aplikacji www oferują doładowania ustalonym numerom, grupom numerów, cykliczne doładowania etc * Nie jestem związany z firmą UNIKUPON, ale przez lata byłem ich zadowolonym klientem. Podobne rozwiązania oferują inne firmy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mikołajek115 - masz go jeszcze w firmowej 250 za 59,78.
A jeśli przy okazji przeniesiesz numer do Playa, to dają ci 50% rabatu na abonament przez 12 m-cy. Trzeba się pofatygować i dopytać osobiście. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
dzięki chłopaki za odzew i pomoc.
Pomyśle jeszcze nad tym na spokojnie przez weekend i coś wybiorę. Na razie jestem za tymi planami optymalnymi w Orange, choćby z powodu całkiem dużego pakietu minut w abo. Pozdrowiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
a po 12 miesiącach masz chyba 25% ...
Aha jeszcze jedno jak już playa masz wziąć to skontaktuj się z przedstawicielem handlowym zawsze jakiś rabat dostaniesz a do Ciebie na chatę wpadnie wszystko załatwić ja tak robię i jest git ;]
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
![]() |
Era vs Orange - oferty dla firm?
Witam,
zastanawiam się nad wyborem dobrej oferty na firmę. Obecnie mam telefon na kartę w Erze. Oferty pre-paidowe mają dość dobre, ale jak wygląda sprawa z biznesem. Może lepiej wziąć coś w taryfach optymalnych Orange, które ostatnio dość mocno reklamują w telewizji ( np. z Nokią C6). Macie jakieś doświadczenia na temat tego operatora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dwa miesiące już wybierasz i tak się zakręciłeś, że o własnym temacie zapomniałeś?
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2009
![]() |
rzeczywiście jeżeli chodzi o taryfy biznesowe to Play ma całkiem nie najgorsze propozycje. Chodź inni operatorzy jak Era, czy Orange też dość dobrze wypadają na tym polu.
Tak naprawdę wszystko zależy od indywidualnych kryteriów, gdzie się najczęściej dzwoni, z jaką siecią ma się kontakt, jakie dodatkowe bonusy mogą mi zaoferować itd. Jeżeli chodzi o Samsunga Wave, to się nie dziwie że tak jest. W sumie to zaraz po iPhonie 4 najpopularniejszy smartfon obecnie. Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() O Noki C6 czytałem kilka recenzji i wypada w miarę dobrze. Jeżeli dają Ci go za złotówkę, w opłacalnym dla Ciebie abonamencie, to jak najbardziej można się nad nim zastanowić. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|