![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostrego sezonu to generalnie nie było w tym roku, ale były ze dwa weekendy ze średnią -19
i po pełnych 2 dniach stania zdecydowanie odpalił w poniedziałek rano przy -15 ![]() Ani razu nie był pod prostownikiem, ale to po około pół roku po kupnie nie powinno dziwić. Jest OK ale generalnie akumulator można uznawać jeszcze za nowy, bo dużo czasu nie minęło, zobaczymy za rok ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
#48 |
Pingwin specjalista.
Jutro test aku, auto stało tydzień, zakres temp. przez ten czas to było jakoś od -8 do +3.
Raczej nie spodziewam się, że nie zakaszle ![]()
![]() |
#49 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Mi w mercu zaczął klękać aku, wobec czego zakupiłem po raz pierwszy w życiu nie Bosha czy Vartę, a Kozaka (100 Ah, 890A). Zmiennik używa w swoim i żony Kozaka od półtorej roku i jest zadowolony, w sieci też wielu krytycznych uwag nie znalazłem. A jednak cena kusi - 40% taniej niż markowe modele.
Na razie idealnie, co oczywiste, natomiast cokolwiek więcej będzie można powiedzieć przyszłej zimy, kiedy kumplowi skończy się gwarancja, lub za dwie, kiedy mi się skończy ![]()
![]() |
#50 |
Moderator
No i jak tam ?
![]() |
#52 |
Pingwin specjalista.
Luz, odpalił na dotyk
![]() Myślę, że jeszcze mrozy przed nami więc gdybym zaliczył dłuższe -10/-15 to też dam znać ![]()
![]() |
#53 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
http://www.akubiz.biz/artykul,264,sp...74ah-z-allegro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Czytałem; aż szkoda, że można tak bezczelnie wystawiać na sprzedaż urządzenia z parametrami z... W zasadzie takie Wolfy i im podobne można by po dwóch latach bez miesiąca oddawać za niezgodność towaru z umową - przecież mogliśmy po tym czasie na wszelki pójść sprawdzić aku i dowiedzieć się że przed upływem gwarancji parametry odbiegają o mile od deklarowanych
![]()
![]() |
#55 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
W tymkraju? Zapomnij, powiedzieliby, że popsułeś, tak jak mówią, że zalałeś wodoszczelnego smartfona, sąd, za 3 może 4 lata wyrok. Trzeba by na takich skrzyknąć grupę i pozew zbiorowy złożyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
W praktyce w naszym kraju nie da się skutecznie zareklamować akumulatora. Odpowiedź jest zawsze taka sama - wina użytkownika.
I jeszcze musi po tych 2 latach istnieć sprzedawca ... Z oponami też jest podobnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
No niestety to jest wina praw konsumenta i praktycznie nieistniejacej wiedzy o jakim kolwiek ich istnieniu ze strony konsumenta
![]()
![]() |
#58 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
A co ci da znajomość praw konsumenta, jeśli po reklamacji akumulatora (i odesłaniu go do sprawdzenia) otrzymujesz odpowiedź "opad masy czynnej" spowodowany niewłaściwym użytkowaniem. Albo w bezobsługowym niski poziom elektrolitu spowodowany błędną eksploatacją.
Oczywiście w tym czasie jesteś bez aku (ok miesiąca), czyli idziesz kupić następny i z późniejszą odmową już niejako jesteś pogodzony. ![]() Możesz walczyć latami po sądach, ale nie masz argumentów bo ani uprawnień ani sprzętu do takich testów, a płacić za ekspertyzy aku wartego 150 zeta też się nie opłaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Moderator
Dla tego chytry/biedny traci 2 razy bo tak by kupil aku za 300-400zl by mu dzialal 4-10lat
![]() |
#60 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Nie dziś. Przestałem mieć zaufanie do "markowych" akumulatorów, choć tak jak mówię - zawsze używałem przede wszystkim Boshy. To nie znaczy, że optuję za najtańczym dziadostwem. Po prostu widzę, że marki niegdyś premium spadły na tyle z jakością, że w miarę uczciwa firma jest w stanie wyprodukować i zaoferować aku w sporo niższej cenie, a o może i gorszej, ale porównywalnej jakości.
Wolałem zapłacić 260 zł za aku mniej znanej firmy, który być może wytrzyma 3, być może 5 lat, niż 450 zł za Bosha, który może wytrzyma 7, a może... 4 lata. Co do wątku o reklamowaniu aku - spotkałem się już z wypowiedziami, że producent tego mojego Kozaka uznał gwarancję, natomiast nie natrafiłem na komentarz, że nie uznał. A zawsze wychodzę z założenia, że na dziesięciu zadowolonych klientów dwóch wpadnie na pomysł, żeby się tym gdzieś podzielić, a ośmiu uzna, że skoro działa, to po co o tym pisać. Z kolej na dziesięciu niezadowolonych ośmiu napisze coś ku przestrodze dla innych, a tylko dwóch nie. Stąd mój względny optymizm ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 12:14 |
jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 08:38 |
Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 12:47 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |
Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |