![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
chyba, że masz jakieś systemy start-stop w ropie i potrzebujesz aku rodem ze Stara. Aaa, nie doczytałem ![]() ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 19.12.2016 o godz. 19:33 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pingwin, ale on setkę kupił.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Teraz wszystkie akumulatory trzymają 4 lata, a jak masz pecha to 2 i ciut. I własnie do tego dążą wszyscy producenci.
Te 10 lat to potrafiły (czasami) działać aku Centry za czasów propagandy sukcesu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie w klekocie siedzi aku Banner to już będzie jego 6 zima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Bannery mają u mnie chłopaki ze sklepuna - tu niespodzianka - rondzie. Swoje chłopy, zawsze jak zaczynają inwentaryzację na tydzień przed Świętami, to kończą tydzień po nowym roku
![]() A Grzeniu ma rację. Co dziś nie kupisz - ten sam szajs, nooo - chyba że kupisz fest szajs, bo wtedy rok-dwa i po sprawie. Widziałem natomiast nieraz aku odpalające 60-litrowe generatory. Nawet nie pamiętam po ile mają, ale są dwa razy większe od tych do ciągników siodłowych. I pracują po kilka lat bez zająknięcia. Nie wiem kto je wytwarza (następnym razem sobie zerknę), ale widać że są zrobione tak żeby działały i skubane działają ![]()
![]() |
#66 |
XV1100
Przerobiłem dwa Bannery (zachwalane ze porządne austriackie), w busie i w osobówce - max 4 lata. Miałem Molla (też ponoć dobre) - wytrzymał tydzień po gwarze. Teraz w avenie mam Centrę z 'oczkiem', ma już 4 lata i trzyma, choć oczko od 2 lat mówi że do wymiany. Żeby nie było, ładowania zawsze miałem wzorcowe. Jak się wkurzę to porobię dziurki i wstrzyknę wody i znowu będzie zielone...ale on trzyma, a mnie się nie chce.
![]() W busie od nowości aku minęły 4 lata i już zaczyna słabnąć, nie wiem czy do wiosny dożyje. Nie wiem jakiej marki bo nie zaglądałem aż tak dokładnie poza tym że jest duży (pewnie 110-120Ah ma). Jakieś które fabryka wsadzała, więc chyba godne zaufania. Najlepsze teraz jest to, że aku potrafi paść nagle bezobjawowo. Odpalasz np rano i jedziesz, gasisz auto na chwilę i już zero, nawet kontrolki nie żyją. Przerwa wewnątrz akumulatora. Złom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
Nie musiałem robić dziurek, były korki.
![]() |
![]() |
#68 |
XV1100
Nowe Centry z oczkiem nie mają możliwości dolania wody/elektrolitu (teraz to coraz częstsze), jedynie na chama robiąc dziurki. Mam taką swoją prywatną teorię, że te gnoje zalewają je minimalną ilością elektrolitu, żeby jak najszybciej wykazało potrzebę wymiany. One niby w jakiś sposób nie pozwalają wydostawać się na zewnątrz odparowującej wodzie, ale wymianę gazową umożliwiają. Jakoś w to nie wierzę.
W normalnej eksploatacji poziom elektrolitu ma prawo się obniżyć, co jest normalne. Jednak teraz nie da sie go uzupełnić, ale przecież masz kupić nowy. Teraz jeśli moja teoria jest słuszna (a głowy nie dam), to by trzeba dolać jak najmniej tej wody - byle tylko oczko 'oświeciło'. Oczywiście nie bedę wiercił wielkich dziur, żebym mógł pomierzyć areometrem, bo czym to potem zatkać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pingwin specjalista.
o właśnie, zapomniałem jak to się zwie, dlatego nie wspomniałem
![]()
![]() |
#70 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Poxiliną zalepić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
![]() |
Bosh według mnie jest najlepszy. Ja juz mam takie 5 zime i jest ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
![]() |
Zgadzam się. Zwłaszcza zachodnie marki niestety wciąż w Polsce żerują na opinii kraju pochodzenia, a jakość za tym nie idzie (i to nie tylko w tej branży). Dlatego nie ma specjalnie sensu przepłacać, już lepiej wesprzeć jakiegoś polskiego producenta (jenox itd.).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
Cytat:
![]() Znaczy - da się i to bez najmniejszego problemu, chociaż też na pierwszy rzut oka jest to model bezobsługowy ![]() ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 09.01.2017 o godz. 23:01 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
XV1100
Oczko to 'wziernik' z jednej celi i coś tam pokazuje, domyślnie że we wszystkich jest tak samo.
Chodzi mi o to, że żeby dolać wody/elektrolitu to trzeba do każdej z sześciu cel dojść. W centrze futura się nie da, podobno w centrze plus można. Dolanie tylko do celi z oczkiem, to oszukiwanie samego siebie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Pingwin specjalista.
Dziś słychać było i czuć na plecach jak fura zmartwychwstaje, popychacze klekotały i ogólnie trzęsło,
sprzęgło to już sami wiecie. Średnia -20 stopni przez 3 dni, a przy gruncie nawet -25 stopni a ja dziś sobie pięknie z rańca odpaliłem ![]() Od zakupu ani razu pod prostownikiem nie był.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 12:14 |
jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 08:38 |
Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 12:47 |
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 09:41 |
Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |