Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki AntyVirus (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-antyvirus-46523/)

adbok 18.01.2005 21:36

a ja tam uzywam MKS on-line ;) spox;) skan raz na kwartal albo pozniej:)

kodziu 18.01.2005 16:35

Cytat:

Napisany przez Damianos L
Ja mam buraki do wersji 5.0.121. Jak ci pasi to moge podeslac :)

/ciapek

^_^ ^_^

Znowu to samo... który najlepszy :)

Osobiście na razie nie używam nic :>

A jak potrzeba to Nod32 lub ewentualnie Symantec Antywirus corporate 9.0 :D

Kris 18.01.2005 15:54

NOD32... już od roku razem :) ;)

kizio 18.01.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez uranium
a dlaczego nie ma w ankiecie polskiego doskonałego programu jakim jest niewątpliwie MKSvir

Dobre pytanie! Żadamy mks_vir'a w ankiecie!

uranium 18.01.2005 11:18

a dlaczego nie ma w ankiecie polskiego doskonałego programu jakim jest niewątpliwie MKSvir

Zetoxa 18.01.2005 10:37

... tak jest cana, TrendMicro idealny i jedyny pod Firefoxa :cool: :)

cana 18.01.2005 10:13

a gdzie darmowy clamwin i skaner online trend-micro używający javy?

nimal 18.01.2005 09:52

najbardziej konstruktywny post tutaj wniusl Majonez
osobiscie uzywam SAVa (bardzo mi sie podoba mylenie go z NAVem, ale na szczescie tylko marka je laczy)
ale najwazniejsze jest minimum logiki w kozystaniu z kompa

zorg 18.01.2005 02:34

osobiscie nie uzywam zadnego antyvirusa, i jest mi z tym dobrze

ale
niestety w sadzie nie bylo---nie uzywam zadnego

Majonez 18.01.2005 02:28

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
AVG tak szczerze to najmiej zamulajacy program antyvirusowy[...]

i pozostaje mi się dołączyć do opini kolegi
używałem 6 i próbowałem przekonywać innych
teraz jak jest 7 darmowa to na wszystkich kompach które składam bądź mam okazję coś "naprawiać" instaluję właśnie DARMOWEGO AVG.
Jak słyszę, że ktoś poleca jakieś płatne kobyły, które mają wszystko wbudowane i na włączeniu zżerają 200 mega ramu to ja przepraszam ale albo ktoś ma w "czterech literach" ile co mu ramu zżera bo ma 3 GB albo nie umie posługiwać się swoim kompem.

A co do wykrywania wirusów to niby co, darmowy tzn. że gorzej wykrywa?
Taki np darmowy AVG korzysta z tych samych baz wirusów co płatna wersja a to, że ma mniej ustawień ... po swoich doświadczeniach w pomaganiu przy kompach wiem, że dziurawy IE plus dziurawa winda plus łażenie i ściąganie wszelkich obrazków oraz odbieranie poczty od każdego "bo pisało, że super wygaszacz w załączniku jest" na to nic nie pomoże chociażby program kosztował 1000 zł

Opera + AVG 7 free + TheBAT (legal z gazetki) + umiejętne korzystanie z sieci = brak wirusów na kompie (przynajmniej u mnie)

PS. takie posty będą zawsze pojawiać się i będzie 100 opini, grunt żeby jakieś konstruktywne

szkoda tylko, że obserwuję ostatnio sporo osób, które uważają się za guru, chwalą ten czy tamten program a na niczym się nie znają. Myślą, że jak postawią posłodzonego NAV2009 pół roku przed oficjalnym wydaniem to są guru bo ściągnęli z jakiegoś emule czy jak to się tam zwie (bo teraz to wyznacza kto jest GURU i HAKIER, że potrafi coś z sieci p2p ściągnąć) a tak na prawdę wszystko zależy od umiejętnego korzystania z komputera i zasobów sieci.

AVE

mgit 18.01.2005 00:40

Cytat:

Napisany przez Krzycho83
Sprawdz maila ;)

Właśnie sprawdziłem :) reputka dla ciebie :) :piwo:
Zainstalowałem NOD32 licencja na 15,4 lata fajnie :)
No rareszcie koniec dylematu który antyvir wybrać :)
Wybieram NOD32 :D :fiu:

Wawelski 17.01.2005 23:37

Nod mi zajmuje w tej chwili 1 984KB. Peak - 5 020KB (a czas pracy windowsa ponad 96 godzin).

kraluk 17.01.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Tylko, że SAV obciąża bardziej system niż NOD32 (chociaż znacznie mniej, niz NAV). Do tego kosztuje na rok więcej, niż NOD32 na 3 lata.
Generalnie SAV (ani tym bardziej NAV) nie ma żadnej zalety nad nod32 - droższy, wolniejszy, bardziej obciąża system. Tylko wykrywalność ma porównywalną.

Ooo... Z tym się nie zgodzę, miałem NOD'a i ma teraz SAV'a. Wcale NOD nie jest taki cudowny. SAV normalnie w tle zajmuje mi 3mb pamięci, a NOD zajmował 5-6mb... Wadą SAV'a jest to, że jest cholernie drogi. A wykrywalność SAV wg mnie i moich testów ma lepszą...

A co ma NOD, czego nie ma SAV???:P

CIAPEK 17.01.2005 23:29

obecnie używam Symantec'a AntyVirus 9, do końca roku 2004 był to AVG 6 Free, ale ta wersja wygasła na koszt nowej wersji, która nie działała pod win 2003.
z SAV jestem zadowolony.

Krzycho83 17.01.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez mgit
Zainstalowałem NOD32 i żąda do aktualziacji hasła :( ma może ktoś działające hasło do aktualziacji :> Jak ktoś ma i byłby tak miły i się z nim podzielił to zapraszamna PW :)

Sprawdz maila ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49.