Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Który dysk twardy 80GB, 7200obr. wybrałbyś ?
Seagate Barracuda V (2MB cache) 13 46.43%
Western Digital Caviar (8MB cache) 13 46.43%
Maxtor (2MB cache) 2 7.14%
inny 0 0%
Wszystkich głosów: 28. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2003, 00:42   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Juz sporo Ci powiedziano, ale jeszcze sie dolacze. Nie tak dawno, bo z miesiac temu, sam zastanawialem sie, jaki dysk twardy kupic. Mi specjalnie nie zalezalo na pojemnosci (i tak nie uzywam zwykle wiecej niz 5 - 10GB) wiec po przeanalizowaniu stosunku ceny do pojemnosci zdecydowalem sie na 60GB. Zostal jeszcze wybor firmy. W koncu zdecydowalem sie na Maxtora (2MB bufor, 7200) i w sumie jestem z niego zadowolony, ale niewykluczone, ze jesli teraz bym jeszcze raz wybieral kupilbym wlasnie Caviara z 8MB buforem. Zastanawialem sie nad takim (tylko, ze 40GB) i nie kupilem go tylko dlatego, ze obawialem sie o glosnosc pracy (w kilku sklepach powiedzieli mi, ze jest bardzo glosny). Jednak na forum wlasciwie wszyscy mowia, ze wcale taki glosny nie jest, a zdecydowanie wszyscy, ktorzy go uzywali mowiac, ze naprawde jest cholernie szybki. Takze z tych trzech, ktore wymieniles jak i w ogole ze wszystkich, ktore teraz sa dostepne polecalbym Ci wlasnie tego Caviara 80GB. Seageaty sa popularne, ale oprocz tego, ze ciche, to niestety najwolniejsze, a Maxtor jest wlasnie takim rozwiazaniem posrednim. Zdecydowanie najlepszy jest Caviar.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2003, 00:59   #17
/||\aster
Gość

Ja mam barracude od czerwca, nie byla uzywana wogle przez ok 3mce, a teraz chodzi non stop (po tych 3mcach). Jednak cos sie pewnego dnia stalo i zaczela burczec jak stary Caviar, myslalem ze to tylko moj problem ale czytalem tweak kiedys, i gadali tam o glosnosci kompa i jeden napisal tak ze mu z kompa to najglosniej chodzi dysk Barracuda i co najdziwniejsze nikt tego nie komentowal typu CO przeciez powinna chodzic cicho??
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2003, 01:53   #18
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla zobrazowania oto wyniki transferow:
- Barracuda IV 80GB
(niestety bez testu zapisu bo na dysku juz mailem system)
A propo glosnosci... dysk ten po paru miesiacach zaczol troche glosniej pracowac niz jak byl nowy, czyli juz tak rewelacyjnie cichy nie byl, mimo wszystko nadal byl najcichszym dyskiem w moim komputerze.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-_biv.gif  
Martin_TP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2003, 01:54   #19
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

A teraz Western Digital 80 GB z 8 MB cache!
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-_wd8mb.gif  
Stary 06.03.2003, 01:58   #20
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Jeszcze maly komentarz. W przypadku BIV na poczatku jak widac jest troche nizszy odczyt niz reczy dysku, jest to stosunkowe dziwne.. ale tak jakos te dyski pracuja na kontrolerach UDMA/66.. na 100 jest juz ok. Nie wiem jak to ma miejsce z nowa BV, ale wyniki dla UDMA/66 i BIV potwierdziaja tez recenzje na necie. Tak czy innaczej WD Rulez. Szybkosc i moc.. no i 3 letnia gwarancja!
Stary 06.03.2003, 08:51   #21
lipek16
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 06.02.2003
lipek16 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja polecam albo Barracude V albo WD. Wybór należy do Ciebie
lipek16 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2003, 09:18   #22
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mam 2 baraski V 80gb... moge ci powiedziec tylko tyle ze to ciche dyski - transfery rzedu 50mb/sek nie sa niczym dziwnym dla mnie

co wiecej mozna napisac o twardzielu? ma ladna obudowe, trudno ja polamac (co jest bardzo proste w maxtorach - wylamanie obudowcy gniazda 40pin jest dziecinnie proste), troche sie grzeje - ale mozna spokjnie dotknac go reka i trzymac

jest przystosowany do pracy w ekstremalych warunkach - jedna z nichjuz 3 miesiac zwisa w kompie na kablach - bo sloty pozapychane innymi dyskami, zipem, 3 napedami cd i panelem od wyprowadzen usb, usb2 i dzwieku
Stary 06.03.2003, 21:38   #23
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Niom, w Seagatach zawsze mi sie ten Sea Shield podobal Nie ma to jak metalowa oslona elektroniki dysku. Co do wydajnosci.. zadna BIV czy tez BV nie dorwonuje WD z seri JB. Stosunkowo miedzy IV a V sa male roznice w wydajnosci, a WD rozklada je jak chce

A tak swoja droga dysk z jednoroczna gwarancja to porazka. Chocby tez dla tego dla mnie Seagate juz jest skreslony mimo wielkiej sympati i sentymentu do tej firmy, nie dosc ze mniej wydajny od WD, to jeszcze ten 1 rok gwarancji. Jak juz wydac prawie takie same pieniadze, to w przypadku awarii dajmy na to po 2 latach zostajesz z seagatem do kosza, a WD Ci wymienia. Swoja droga BIV padla mi po 11 miesiacach. Kolegom tez ten dysk, padal. Ciekawe jak to bedzie z V Za to leciwy prawie 5 letni Seagate Medalist 6.4 trzyma sie doskonale i nie ma ani jednego Bad sektora To samo z 3 letna BII, trzyma sie doskonale.

Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 06.03.2003 o godz. 21:42
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: