![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Problem z kompem
Witam
Kupiłem niedawno nowego kompa (2 tygodnie temu). Z powodu wyjazdu odpaliłem go dopiero dzisiaj tz. instalowałem winowsa itd. Problemem jest to że cały czas komputer restartuje się. Czasami pochodzi 15 minut a czasami tylko 5. Zanim udało mi się załadować windowsa zrestartował się chyba z 2 razy. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna tych restartów. Proszę o pomoc. Po weekendzie o tak chyba zaniosę go do serwisu. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
napisz nam cos wiecej, jaki to komputer, jakie czesci w nim siedza, jakiego windowsa instalujesz? jakie masz podlaczenie do netu ?
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Procesor Athlon 2.8
Płyta Asus A7N8X-E Deluxe Pamięć Kingston 512 Dysk Baracuda 120GB 8M Windows XP Professional Po każdym restarcie wyskakuje okienko że system restartował sie po poważnym błędzie!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() |
Nowy sprzęt nie ma co kombinować tylko bierz azymut na serwis i
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
napewno coś na lini hardware, dobrze także sprawdzić ustawienia w Biosie daj na Default.
![]() |
#7 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() PS. Sorka za wcześniejszy post ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 02.10.2004 o godz. 08:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
wierzę w intela i nokię
Data rejestracji: 17.02.2004
![]() |
dla mnie to wygląda na walniętą płytę główna- miałem tak u siebie na nówce.
może tesz być RAM-też tak miałem
![]() |
#9 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
podkręcony procek i zasilka takie efekty dają pamięci zaś dają blue screena wiem bo sam wojuję z moim zlomem aby wybrać maxymalne fsb aby zasilka nierestowala a muszę jeszcze 10 dni się męczyć i przesiadka na tagana 480 wat;( ateraz muszę się rąbać z niskim fsb bo 220 przy mnożniku 9,5 inaczej za duże mam wachania napięcia przez zasilkę i resety
![]() |
#10 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
A jaka zasiłka? Może być daremna i nie wyrabia przy takim sprzęcie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Stawiam na zasilacz.
Napisz, jaki zasilacz masz (moc i Producent), bo jest to bardzo istotny element komputera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozliwe, ze jest zwarcie plyta glowna - obudowa.. mialem IDENTYCZNY przypadek i tego wlasnie byla wina...
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Witam wszystkich i dziekuje za odpowiedzi.
Jeżeli chodzi o zasilacz to ma on 350W. Ciekawa sprawa z tym restartowaniem. Jeżeli nie wykonuje żadnych czynności na komputerze nie restartuje się. Jak tylko włączę np. Winampa lub cokolwiek innego następuje restart. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Istotny jest Producent zasilacza. Naklejka z mocą nic nie mówi... jeśli jest to jakiś Codegen, Rubikon, Megabajt etc. to na pewno moc, którą ma podaną na naklejce jest fikcją. Zresztą moc zasilacza to nie wszystko. Liczy się też jakość energii "produkowanej" przez zasilacz. Większość tanich zasilaczy ma z tym problem, co może często prowadzić do zniszczenia niektórych elementów komputera. To akurat znam z autopsji
![]() Zasilacze byle jakich Producentów mają przede wszytkim kłopoty przy wszelkiego rodzaju programach testujących wydajność komputera z powodu gwałtownego zwiększenia apetytu na moc przez komputer. I wtedy albo są "wyskoki" do Windows'ów, restarty, zwisy... Nie podejrzewam, żeby Winamp powodował na tyle duże obciążenie dla procesora, żeby ten nagle obciążał zasilacz do tego stopnia, ze ten nie wyrabia i następuje restart, czy zawieszenie systemu, ale... Radzę mimo wszystko sprawdzić stabilność komputera na jakimś markowym zasilaczu (np. ModeCom, Chieftec). W internecie naprawdę na różnych stronach już tyle razy temat był wałkowany, że szkoda po raz kolejny rozwodzić się na ten temat. Masz poniżej linka do artykułu traktującego o jakości parametrów energii, testów zasilaczy etc. Albo wyciągniesz z tego artykułu jakiś wnioski, albo nie. http://www.benchmark.pl/artykuly/tes.../strona-1.html Ostatnio zmieniany przez Proton : 03.10.2004 o godz. 11:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|