Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki monitor 17" CRT??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-monitor-17-crt-30159/)

Eliasz 18.01.2004 17:45

Ja mam swojego OPTIView 15LX od lutego 99 roku i jeszcze się trzyma (był tylko raz w serwisie - 50 zł). Ale czuje że już niedługo bede musiał wymienić przycisk od włączania bo już chodzi strasznie dziwnie.

Ricki 18.01.2004 17:56

W ostatnim Chip'ie jest test siedemnastek do 1000 zł. Polecam

kraluk 18.01.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Ja mam swojego OPTIView 15LX od lutego 99 roku i jeszcze się trzyma (był tylko raz w serwisie - 50 zł). Ale czuje że już niedługo bede musiał wymienić przycisk od włączania bo już chodzi strasznie dziwnie.

Ja też swojego monitorka mam od 99 roku. Zaczyna mnie już wkurzać jego optymalna rozdzielczość 800x600, więc muszę go zmienić... Cyba wezmę teo Philips'a.

nimal 19.01.2004 08:21

polece Nec'a - mam juz trzeciego (obecny od 2,5 roku - model "profesjonalny") i jestem super zadowolony - gwarancja door2door, swietne parametry, kolorki ktorych zaden znany mi monitor nie wyciagnie :) na monitorze (oraz myszce i klawiaturze) sie nie oszczedza - to najwazniejsze czesci skladowe kompa, bo z nimi ma sie kontakt non stop, a czy procek bedzie 2200 czy 2400 to tego nie zauwazysz praktycznie nigdy ;)

M@X 19.01.2004 08:49

Wszyscy polecacie konkretny model, bo sami taki macie, to i ja tak zrobie, ale z wiekszym rozrzutem. Moje skromne grono znajomych sprawilo sobie monitorki jednoczesnie (w tym ja). Bylo hurtem, wiec taniej. W tej chwili wszyscy mamy LG Flatron F700B i NIE MA niezadowolonej z tego monitora osoby!

Igloo 19.01.2004 11:35

a ja tak z innej beczki. co to sa te nadlewki na monitorach??? bo mi nadlewki kojarza sie z bardziej z odzyskiem opon

-Sid-The-Rat=> 19.01.2004 12:00

bierzesz wypukly kineskop (okragly)
bierzesz pol kilo szkla
zalewasz jedno drugim
otrzymujsze kineskop zalewany - czyli wypukly ale plaski
badziew jakich malo - takie sa samusngi, czesc lg, tansze philipsy, nec'i - praktycznie wszystkir
nie wiem czy ten lg 700 nie jest przypadkiem zalewany

Igloo 19.01.2004 12:14

od samego opisu już mi robi sie zimno. taki monitor to musi pieknie zmieksztalcac obraz

Smartek 19.01.2004 14:37

Nie.. nie znieksztalca... jak sie z boku stanie to dopiero widac ze za "szyba" jest jeszcze kineskop :P
pozdro ;)

przemo_one 19.01.2004 14:56

ja mam belinea 103095 100Hz kosztowal mnie 690zl a teraz to nie wiem ile kosztuje - ma pol roku albo rok juz nie wiem

Eliasz 19.01.2004 18:17

A jaa mam pytanie. Czasami ( chyba coraz częściej) z mojego monitorka słychać jakieś dziwne piski ( jakiś bardzo wysoki dźwiek). Nie żeby on był bardzo głośny ale słychać a że jest bardzo wysoki to strasznie wkurza. Miał ktos coś takiego Monitor to OPTIView 15LX z 99 roku.

kraluk 19.01.2004 18:48

Cytat:

Napisany przez Eliasz
A jaa mam pytanie. Czasami ( chyba coraz częściej) z mojego monitorka słychać jakieś dziwne piski ( jakiś bardzo wysoki dźwiek). Nie żeby on był bardzo głośny ale słychać a że jest bardzo wysoki to strasznie wkurza. Miał ktos coś takiego Monitor to OPTIView 15LX z 99 roku.

A to się dzieje przy przełączaniu rozdzielczości??? Bo u mnie na 15LT tak mam od pewnego czasu i się do tego przyzwyczaiłem... :)

Eliasz 19.01.2004 18:57

Nie, to sie zdarza podczas normalnej pracy (granie pisanie itd. itp). Czasami jak nacisne na monitorze przycisk i wejde do opcji to przestaje ( czasami już potem wogóle nie słychać, a czasami za chwile znów to samo). Jak coś leci z głośników to da sie wytrzymać ale jak jest cisza np. w nocy to strasznie wkurza. Jak się wyłączy monitor to przestaje, po włączeniu chwile spokój i znowu. Nie tego żeby zawsze bylo słychać ten dźwiek , no ale czasami...

CIAPEK 19.01.2004 19:16

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Wszyscy polecacie konkretny model, bo sami taki macie, to i ja tak zrobie, ale z wiekszym rozrzutem. Moje skromne grono znajomych sprawilo sobie monitorki jednoczesnie (w tym ja). Bylo hurtem, wiec taniej. W tej chwili wszyscy mamy LG Flatron F700B i NIE MA niezadowolonej z tego monitora osoby!

taaa! Te monitory są bajeczka, a wyglądem-stylizacją powalają mnie na kolana jak piękny samochód!
Ten LG jest całkowicie płaski czy to ta nadlewka?
A i co ważne to FLATRON kineskop.
Ostatnio w Komputer Swiecie byl test tanich monitów i wygrał LiteOn, no nie wiem, ale troche szok, a jakie to brzyskie cholerstwo.

Zeus 19.01.2004 19:40

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Ten LG jest całkowicie płaski czy to ta nadlewka?
A i co ważne to FLATRON kineskop.

Witam LG naszczescie nie kryje ktore monitory sa zalewane szklaem a ktore nie i tak wszystkie modele EASY FLATRON sa nadlewane a zwykle FLATRONY NIE.
Pozdrawiam
p.s. ja bym bral lg f700b 1024x760 85Hz a jak chcesz lepiej to f700P. Ewentualnie jesli to nie musi byc plaski monitor to polecam 19' iiyamy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2614 za te kase to chyba dobry monitor

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46.