Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.12.2002, 20:00   #31
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
BD napisa***322;(a)
oba sa plaski z tym, ze diamodtron jest szczelinowy a co za tym idzie ma te paski - 2 na gorze i na dole

----
Jest to rodzaj kineskopu produkowany wyłącznie przez firmę Mitsubishi. Kineskopy Diamondtron funkcjonują w oparciu o technologię maskownicy pasmowej, dokładnie tak, jak kineskopy Trinitron (Sony) o tej samej konstrukcji. Monitory wyposażone w kineskop Diamondtron NF pracują z wykorzystaniem nowej wyrzutni elektronowej P-NX i bazują na technologii Natural Flat. Natural Flat oznacza, że ekran monitora jest absolutnie płaski zarówno w płaszczyźnie pionowej jak i płaszczyźnie poziomej. Zastosowanie tego typu technologii zapewnia stuprocentową precyzję i brak jakichkolwiek zniekształceń przedstawianego na ekranie obrazu. Odpowiada on rzeczywistości bez najmniejszych uwypukleń i załamań, które musiałyby wystapić w normalnych monitorach.
----

ten drugi ma maske perforowana a wiec nie ma drucikow

---
Maska perforowana - Metalowa lub ceramiczna płytka z dużą ilością otworów, przez które prowadzony jest strumień elektronów, tak aby trafił w odpowiedni punkt na ekranie. Zalety technologii maskownicy perforowanej to przede wszystkim bardzo jasna forma rysunku, (szczególnie przy małych otworach), bardzo dobre i dokładne odtworzenie kolorów szczególnie w wejściowym stopniu sprężania, jak również w korzystnej relacji ceny do jakości oferowanego sprzętu.
---

cena podoba (roznica 90 zl to nie duzo) a wiec porownaj parametry
i wybieraj

Witam !

Widze ze fachowo przekopiowałes to co było w słowniczku Iiyam'y ale ok .

Chodziło mi oto który jest który tzn który ma maske z drucikami a który bez bo reszta parametrów jest identyczna

Dzieki
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2002, 20:02   #32
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Majonez przeczytaj sobie ponizsze teksty

http://www.benchmark.pl/artykuly/rec.../strona-3.html

http://www.benchmark.pl/wyniki/klony_ATi.html

co prawda o ATI ale chodzi o zasade ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2002, 20:03   #33
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Widze ze fachowo przekopiowałes to co było w słowniczku Iiyam'y ale ok .
no wiesz ... widze, ze dobrze czytasz strony

Cytat:
Chodziło mi oto który jest który tzn który ma maske z drucikami a który bez bo reszta parametrów jest identyczna
Diamodtron ma druciki i jest drozszy w zwiazku z tym
Stary 15.12.2002, 20:31   #34
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak czytam sobie wasze wypowiedzi i robi mi się coraz smutniej(chodzi o zawartość mojego portfela) ponieważ rozważam zakup panela i chiałbym, żeby był jak największy w rozsądnej cenie. Mam pytanie co sądzicie o następujących panelach:
-Belinea 10 19 10 LCD 19
-Belinea 10 17 40 LCD 17

Chodzi mi o wasze subiektywne opinie a nie o suche dane które są na stronie monitor.pl, ewentualnie jakie inne panele w rozsądnych cenach polecacie, zalezy mi na conajmniej 17" ze wskazaniem na 19".
Stary 15.12.2002, 21:57   #35
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
bas napisa***322;(a)
Tak czytam sobie wasze wypowiedzi i robi mi się coraz smutniej(chodzi o zawartość mojego portfela) ponieważ rozważam zakup panela i chiałbym, żeby był jak największy w rozsądnej cenie. Mam pytanie co sądzicie o następujących panelach:
-Belinea 10 19 10 LCD 19
-Belinea 10 17 40 LCD 17

Chodzi mi o wasze subiektywne opinie a nie o suche dane które są na stronie monitor.pl, ewentualnie jakie inne panele w rozsądnych cenach polecacie, zalezy mi na conajmniej 17" ze wskazaniem na 19".
czyli nie liczy sie jakosc a wielkosc?
Stary 15.12.2002, 22:03   #36
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
BD napisa***322;(a)
czyli nie liczy sie jakosc a wielkosc?
Zależy mi i na jednym i na drugim, wybierając belinea kieruję się opinią znajomego i faceta w monitor.pl, ale jednocześnie zależy mi na waszym zdaniu.

Chciałbym jak największy panel, jak najlepszej jakości, oba modele są na matrycy fujitsu co jak twierdził facet w monitor.pl jest dużym plusem.
Stary 28.02.2003, 02:09   #37
TOMMYx
Gość

Hyundai Q910

Witam,

Temat monitorów pewnie jeszcze nie jeden raz będzie 'odświeżany' na Forum.

Mam pytanie - Co sądzicie o monitorze Hyundai Q910 ?
Link do sklepu: http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/...is.php?id=2064

Przeglądając Wasze wcześniejsze wypowiedzi, znalazłem post kolegi Druss'a. A pozostali jakie mają zdanie nt. tego monitorka ?

A może macie jakieś swoje 19-calowe typy o podobnych parametrach w tej cenie (do 1100PLN) ?

Dodam, że obecnie posiadam monitor Hyundai - model DeluxScan 5870 (15", 640x480->120Hz, 800x600->100Hz, 1024x768->85Hz, 1280x768->75Hz), i jestem z niego bardzo zadowolony, dlatego też zainteresował mnie Q910.

Czekam na Wasze odpowiedzi.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2003, 08:30   #38
surff
Ramblings of a Madman

Data rejestracji: 25.06.2002
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W najnowszym Enterze (którego przeglądałem w sklepie na stacji beznzynowej)jest test monitorów 17" i 19". O ile sobie dobrze przypominam to Hyundai Q910 zajmuje w wysokie miejsce, ale mogę się mylić.Chyba był pierwszy w stosunku jakość/cena. Generalnie Hyundai robi niezłe monitorki, w akcji widziałem tylko 17" i obraz na nich był ostry, a kolory żywe.Dodatkowo Q910 ładnie wygląda:-)

Pozdro
Stary 28.02.2003, 11:36   #39
TOMMYx
Gość

Cytat:
surff napisa***322;(a)
W najnowszym Enterze (którego przeglądałem w sklepie na stacji beznzynowej)jest test monitorów 17" i 19". O ile sobie dobrze przypominam to Hyundai Q910 zajmuje w wysokie miejsce, ale mogę się mylić.Chyba był pierwszy w stosunku jakość/cena. Generalnie Hyundai robi niezłe monitorki, w akcji widziałem tylko 17" i obraz na nich był ostry, a kolory żywe.Dodatkowo Q910 ładnie wygląda:-)

Pozdro
Dzięki za wskazówkę

Nikt więcej nie wypowie się ?
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: