Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jaki najszybszy program p2p (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-najszybszy-program-p2p-15497/)

silverdrake 17.01.2003 19:48

Direct Connect++ jest the best
8)

murt 17.01.2003 20:16

Cytat:

silverdrake napisa***322;(a)
Direct Connect++ jest the best
8)

Rzeczywiscie jest dobry ale szkoda, ze nie mozna go uzywac na wielu bardzo dobry hubach. :(

TOMMYx 18.01.2003 11:41

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
heh gdyby wszyscy tak robili to na hubie nikogo by nie bylo

w DC++ 0.22 mozna sobie ustawic opcje, zeby automatycznie rozlaczalo uzytkownika, ktory opusci hub i ja mam ja wlaczona bo nie lubie takich cwaniaczkow, ktorzy tylko biora. Gdyby kazdy tak myslal to o istnieniu sieci p2p moglibysmy zapomniec.
(...)

Bartez, ale chyba źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to, aby zaczynać ściągać i rożłączać się z hub'em, nikogo do tego nie namawiam, napisałem, że MOŻNA tak zrobić i połączenie nie zostanie utracone - o to chodziło.
A ponieważ często gęsto jest ograniczenie w ilości podłąconych hub'ów, ten sposób wtedy najlepiej się sprawdza. Ja na przykład nigdy nikogo nie rozłączam, nawet jak ja już ściągnę wszystko, a ktoś jeszcze ode mnie ściąga, choćby jeden pliczek - pozostawiam, aż dokończy.

Piszesz, że nie lubisz "takich cwaniaczków', którzy zaczną ściągać i rozłączają się z hub'a, a wiesz, że w momencie, gdy używasz DC++ to już jesteś nie fair w stosunku do innych ? Aby być fair i nie być "takim cwaniaczkiem" musiałbyś używać DC a nie DC++. :) Więc dlaczego nie korzystasz z DC ?? ?? ?? :) ||

PS"" Bartez nawet nie wiesz, ile osób tak robi, że się rozłącza po rozpoczęciu download'u od kogoś - a nadal hub'y są na full zapchane, ponieważ w momencie, gdy jedna osoba się rożłączy, na jej miejsce chce się wcisnąć inne 100 osób. I dlatego nigdy nie będzie tak, że hub zostanie 'pusty'.

TOMMYx 18.01.2003 11:43

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Rzeczywiscie jest dobry ale szkoda, ze nie mozna go uzywac na wielu bardzo dobry hubach. :(
Nie można, bo nie jest w 100% "legalny".

Bartez 18.01.2003 16:23

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Piszesz, że nie lubisz "takich cwaniaczków', którzy zaczną ściągać i rozłączają się z hub'a, a wiesz, że w momencie, gdy używasz DC++ to już jesteś nie fair w stosunku do innych ? Aby być fair i nie być "takim cwaniaczkiem" musiałbyś używać DC a nie DC++. :) Więc dlaczego nie korzystasz z DC ?? ?? ?? :) ||

PS"" Bartez nawet nie wiesz, ile osób tak robi, że się rozłącza po rozpoczęciu download'u od kogoś - a nadal hub'y są na full zapchane, ponieważ w momencie, gdy jedna osoba się rożłączy, na jej miejsce chce się wcisnąć inne 100 osób. I dlatego nigdy nie będzie tak, że hub zostanie 'pusty'.

Nie uwazam ze to jest nie fair. Kazdy moze uzywac DC++, a ze niektorzy o nim nie wiedza... no coz - nie moja wina.

Siedze na takich hubach, gdzie max ilosc polaczen wynosi 3-5. I nigdu nie robie tak, ze znajde to co mnie interesuje a pozniej sie rozlaczam.

Btw. wiem ze sporo osob tak robi, dlatego baaardzo przydatna opcja jest w nowym DC++. Wystarczy wlaczyc automatyczne rozlaczanie uzytkownika, ktory opusci hub i jednego cwaniaczka mniej ||

Bartez 18.01.2003 16:27

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Nie można, bo nie jest w 100% "legalny".
Nie chodzi o legalnosc tylko o transfer jaki mozesz zapewnic bedac polaczonym z 1 hubem a np z 10.

Z DC nie ma tego problemu bo nie ma mozliwosci polaczenia z kilkumoa hubami.

Natomiast w DC++ na kazdym hubie trzeba miec okreslona ilosc slotow.
Np. siedzisz na 3 hubach i zalozmy musisz miec 3 sloty na kazdym czyli 3x3=9

A teraz zalozmy ze masz wszystkie 9 slotow zajete. Jezeli ktos posiada np SDI to wchodzi 115 kbps/9 a to juz jest baaaardzo malo i sie mozna zdenerwowac ;)

TOMMYx 19.01.2003 02:13

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
Nie uwazam ze to jest nie fair. Kazdy moze uzywac DC++, a ze niektorzy o nim nie wiedza... no coz - nie moja wina.
No jak to nie Twoja? Nie byłaby Twoja, gdybyś używał DC a nie DC++ ;) ||

Cytat:

Btw. wiem ze sporo osob tak robi, dlatego baaardzo przydatna opcja jest w nowym DC++. Wystarczy wlaczyc automatyczne rozlaczanie uzytkownika, ktory opusci hub i jednego cwaniaczka mniej ||

A w momencie, gdy zostaniesz rozłączony np przez serwer (lub inne niedogodności zewnętrzne) a nie z własnej woli? Wtedy przez takiego 'cwaniaczka', który ma ustawione "rozłączanie po opuszczeniu hub'a" tracisz połączenie. I co? To jest wg Ciebie fair? :)

Ja nigdy nie mam włączonej tej opcji, jak ktoś chce zacząć coś ściągać ode mnie i następnie opuścić hub'a - jego sprawa, przynakniej zwalnia miejsce innym "potrzebującym" :)

TOMMYx 19.01.2003 02:17

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
Nie chodzi o legalnosc tylko o transfer jaki mozesz zapewnic bedac polaczonym z 1 hubem a np z 10.

Z DC nie ma tego problemu bo nie ma mozliwosci polaczenia z kilkumoa hubami.

Natomiast w DC++ na kazdym hubie trzeba miec okreslona ilosc slotow.
Np. siedzisz na 3 hubach i zalozmy musisz miec 3 sloty na kazdym czyli 3x3=9

A teraz zalozmy ze masz wszystkie 9 slotow zajete. Jezeli ktos posiada np SDI to wchodzi 115 kbps/9 a to juz jest baaaardzo malo i sie mozna zdenerwowac

Nie jest w 100% 'legalny'. Poczytaj sobie na stronkach. :)

A co do transferu - też prawda.
Jeśli chodzi o te obliczenia - ja to wiem, ale może przyda się innym :) :cool:

Bartez 19.01.2003 02:26

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
No jak to nie Twoja? Nie byłaby Twoja, gdybyś używał DC a nie DC++ ;) ||
...no comments ;)

Cytat:

A w momencie, gdy zostaniesz rozłączony np przez serwer (lub inne niedogodności zewnętrzne) a nie z własnej woli? Wtedy przez takiego 'cwaniaczka', który ma ustawione "rozłączanie po opuszczeniu hub'a" tracisz połączenie. I co? To jest wg Ciebie fair? :)

Jak to sie mowi: shit happens... czynniki zewnetrzne to nie to samo co celowe opuszczenie huba
Cytat:

Ja nigdy nie mam włączonej tej opcji, jak ktoś chce zacząć coś ściągać ode mnie i następnie opuścić hub'a - jego sprawa, przynakniej zwalnia miejsce innym "potrzebującym" :)

Caly czas chodzi o to ze tacy tylko biora a nie daja nic w zamian
gdyby wszyscy tak robili to p2p by nie przetrwalo tyle ile przetrwalo

tyle z mojej strony na ten temat :)
dobranoc

TOMMYx 19.01.2003 02:44

[QUOTE]Bartez napisa***322;(a)
...no comments ;) [quote]

;) :)

Cytat:

Jak to sie mowi: shit happens... czynniki zewnetrzne to nie to samo co celowe opuszczenie huba

To fakt, ale czasami sie zdarza, ze po paru dłuższych chwilach przypominasz sobie o DC, zaglądasz tam na polowie hub'ów jestes disconnected :) i jednocześnie połowa download'ów się rozłączyła :)

Cytat:

Caly czas chodzi o to ze tacy tylko biora a nie daja nic w zamian
gdyby wszyscy tak robili to p2p by nie przetrwalo tyle ile przetrwalo

To fakt, ale cóż, takie życie :)
Jakoś narazie DC istnieje i myślę, że tak szybko nie upadnie :) (miejmy nadzieję) ;)

Cytat:

tyle z mojej strony na ten temat :)
dobranoc

A no dobranoc, dobranoc ;) :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21.