![]() |
Cytat:
|
Czy ta nowa platforma AM2 odbiega jako***347;ciowo a***380; tak od 939 ? Bo je***380;eli oscyluje to w granicach 15% to i tak pewnie nie zauwa***380;y***322;bym r***243;***380;nicy.
Mysl***281;, ***380;e kupi***281; co***347; takiego: AMD Athlon 64 3000+ OEM 380 z***322; + 35 z***322; cooler ASRock939Dual-SATA2 (~210z***322;) Co o tym my***347;licie ? |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
AM2 jest MINIMALNIE lepsze od 939
jednak na dzien dzisiejszy sa problemy z dostepnoscia u nas |
Zreszta przy AM2 musial bys juz chyba wymienic pamieci na ddr2 ;]
|
jesli ma zostac cos z obecnego kompa czyli agp + ddr1
to najlepszym wyborem jest asus p5p800se + PD 805 |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Na jakim chipsecie jest oparta ta płyta główna (ASRock939Dual-SATA2 ) ?? To jest nForce3 ?
Czy ona wpełni obsługuję 64 bitowe procki i czy pamięć RAM będzie mogłą na niej pracować jako Dual ? (na razie mam 1x512 ale może w przysżłości dołoży się kolejną kość). |
Cytat:
(10s szukania w google) |
Nie będę zakładał nowego wątku i zapytam się tutaj.
Mam internet z kablówki Vectra. Transfer z HTTP (stronki) wynosi w granicach 30 KB/s, natomiast z P2P ok. 12 KB/s. Gdy przeglądam stronki przez IE oraz gdy ściagam pliki przez niego to transfer wynosi normlanie te 30 KB/s. Wiem, że używanie IE to "samobójstwo" więc przerzuciłem się na FireFoxa i Operę. Problem tkwi w tym, że wszystkie stronki ładują się teraz wolniej. Pliki nie pobierają się już z prędkością 30 KB/s (tak jak miało to miesce w IE) tylko z prędkością 12 KB/s :/ Problem ten wystepuje zarówno w Mozilli jak i Operze. Można go jakoś zlikwidować ? |
powrocic do IE. niektorym p2p spowalnia net a innym nie. widac ty nalezysz do tyh pierwszych
|
Dla wygody najwyzej mozesz jakas dobra nakladke na IE zainstalowac - np. Maxton.
|
Cytat:
Gdu użuwam np. Download Manager albo jakiś inny program do pobierania plików z HTTP to także mam prędkość 12 KB/s (jak ściągam normlanie przez IE to 30 KB/s). Odziwo kolega, który ma też internet z Vectry ściąga normlanie przez Download Menager'a z prawidłową prędkością. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:17. |