Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2005, 18:19   #1
Zielona
Bywalec

Data rejestracji: 21.02.2004
Zielona w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Jaki skaner wybrać? Może Canon CanoScan Lide?

Przepraszam. Byłam zmuszona założyć nowy temat. Do tamtego (pt. Szukam odpowiedniego skanera (Plustek OpticPro 96000P, 9636P, 4830P ) -->
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=plustek )
nikt nie zaglądał(nie dziwię się bo trudno znaleźć cokolwiek choćby w sieci na temat tamtych skanerów). Ale już mnie one nie interesują. Przeczytałam parę wypowiedzi angielskich kolegów i wnioskuję, że to straszne badziestwa. Ale do rzeczy.
Mianowicie szukam odpowiedniego skanera. Odpowiedniego tzn. do skanowania wielu rzeczy, zarówno czarno-białych jak i kolorowych, ale raczej nastawiam się na kolorowe. W każdym razie nie mam zamiaru skanować obiektów 3D. W tej chwili mam do zeskanowania parę kolorowych obrazków i artykułów z gazet oraz kolorowe komiksy mojego brata(zależy mu bardzo na dobrej jakości). Ale myślę też o skanowaniu zdjęć. Ważna jest też szybkość skanowania. Dlatego zastanawiam się czy warto kupić Canona CanoScana Lide'a 20 albo może Lide'a 30? Polecilibyście mi te modele?
Zielona jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.02.2005, 18:42   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE=Zielona]Przepraszam. Byłam zmuszona założyć nowy temat. Do tamtego (pt. Szukam odpowiedniego skanera (Plustek OpticPro 96000P, 9636P, 4830P ) -->
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=plustek )
nikt nie zaglądał(nie dziwię się bo trudno znaleźć cokolwiek choćby w sieci na temat tamtych skanerów). Ale już mnie one nie interesują. Przeczytałam parę wypowiedzi angielskich kolegów i wnioskuję, że to straszne badziestwa. Ale do rzeczy.
no coż - a moze ci angielscy dżentelmeni tez tylko na podstawie lektury oceniali skanery. Uzywalem pare plustkow w swoim zyciu i nie narzekam,
jeli nie jestes profesjonalnym grafikiem( vide post Yahola), a tylko od czasu do czasu chcesz walnac sobie skan fotografi ,albo p[rzerzucic cos do np.worda z tekstu drukowanego - to mozesz smialo kupic. Moj ostni zakup za moje prywatne pieniadze to plustek optic slim 2420 - maly, zgrabny i w pelni funkcjonalny.
I nie dziw sie kobieto, ze nikt ci nie odpowiada. Zadalas pytanie, ale z gory chcesz uzyskac akcepujaca odpowiedz na nie - dlatego tez nikt nie pisze ( ja tez odpowiedziale tylko dlatego, ze powielas post i akurat troche nmi sie nudzi)
Bez urazy
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2005, 19:05   #3
hakero
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2005
hakero w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Arrow Polecam Canon CanoScan Lide

Polecam jakiś skaner z serii Canon CanoScan Lide. Sam posiadam Canon CanoScan Lide 20 i jestem bardzo zadowolony. Skaner skanuje szybko i dobrze.
Wszystkim go polecam
hakero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 10:21   #4
Zielona
Bywalec

Data rejestracji: 21.02.2004
Zielona w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez hakero
Polecam jakiś skaner z serii Canon CanoScan Lide. Sam posiadam Canon CanoScan Lide 20 i jestem bardzo zadowolony. Skaner skanuje szybko i dobrze.
Wszystkim go polecam
Poważnie zastanawiam się nad tym modelem, ewentualnie w grę wchodzi jeszcze Lide 30. A jak jest z kolorami w tym modelu (Lide 20)? Szybko skanują się kolorowe strony? I czy jakość jest wysoka?
Lepsze CanoScany typu 80 choć świetnie się zapowiadają niestety nie wchodzą w rachubę. Nie mam kasy

A propos Pana bgn to niech się Pan nie gorączkuje. Wcale nie miałam zamiaru podważać jakości produktów firmy Plustek. Po prostu czytałam na chyba dość poważnej stronie komentarze ludzi, którzy z nich korzystali. Jest z tymi modelami sporo problemów.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale wcale się nie zdziwiłam, że nikt nie odpowiadał. Skoro modele nie są znane i nawet nie ma o nich informacji w sieci prócz sterowników to nie trudno się dziwić, że nikt nie odpowiada. Dlatego założyłam drugi topik. Jak widać nienajgorszy pomysł bo dostałam parę odpowiedzi. Faktycznie, potrzebuję konkretnej pomocy bo zależy mi na dobrym zakupie. Dzięki za pomoc
Zielona jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 10:27   #5
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
EPSON i nic innego...
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 11:17   #6
bgn
`

Cytat:
Napisany przez Zielona

A propos Pana bgn to niech się Pan nie gorączkuje. Wcale nie miałam zamiaru podważać jakości produktów firmy Plustek. Po prostu czytałam na chyba dość poważnej stronie komentarze ludzi, którzy z nich korzystali. Jest z tymi modelami sporo problemów.
Nie optuje za plustkami, chociaz uzywam je w pracy ( ale mustka i HP tez) i jak pisalem mam swoj prywatny - maly ,zgrabny, plaski, szybki
http://www.plustek.pl/produkty_new/s...che=1107856649

zirytowalo mnie stwierdzenie, ze jacys tam faceci twierdza, ze to badziewie.Problemy najczesciej wystepuja wtedy, gdy brakuje wiedzy.
Nikt powaznie nie odpowie ci na pytanie - czy skaner daje ci "ladne kolory",itd.
To istonie zalezy od skanera, ale we wszystkich wymienianych modelach od umiejetnosci obrobki skanu.
Zeby nie przedluzac - lec dziewczyno , kup skaner kierujac sie tym , co ci jeszcze za free w pakiecie dadza i do roboty ( tj.skanowania)
Stary 07.02.2005, 19:36   #7
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak, tez mam Canon'a Lide, u nas to model Lide 80.
http://consumer.usa.canon.com/ir/con...0&modelid=9374

bardzo szybki, super plaski i lekki, polecam.
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2005, 20:09   #8
bgn
`

Cytat:
Napisany przez shuma02
tak, tez mam Canon'a Lide, u nas to model Lide 80.
http://consumer.usa.canon.com/ir/con...0&modelid=9374

bardzo szybki, super plaski i lekki, polecam.
w Polsce tez bez klopotow jest dostepny
http://www.canon.com.pl/kategorie/ka...skie,k,67.html
i na STRONIE GLOWNEJ CANONA ADRESY SKLEPOW

mniej zirytowalo stwierdzenie - to jest cacy, a to be
i tyle.Uzycie diod napewno przyspiesza proce skanowania - ale w warunkach domowych nie jest to naistotniejsze ( chociaz kto wie)
Stary 07.02.2005, 20:21   #9
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bgn
mniej zirytowalo stwierdzenie - to jest cacy, a to be
i tyle.
hmm... nie rozumiem...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2005, 21:36   #10
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tez uzywam CanoSkan.
Maly, zasilanie przez usb, bez plontaniny kabli.
Uzywam zadko, ale systematycznie i jestem zadowolony
Stary 07.02.2005, 21:52   #11
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli potrzebujesz przyzwoity skaner do domu, lub nawet malego biura to polecam HP ScanJet 3970 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8097

W pracy mam 2 takie modele i dzialaja szybko i sprawnie, oraz oferuja spore mozliwosci co do ustawien wszystkiego.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: