![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
![]()
Przepraszam. Byłam zmuszona założyć nowy temat. Do tamtego (pt. Szukam odpowiedniego skanera (Plustek OpticPro 96000P, 9636P, 4830P
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=plustek ) nikt nie zaglądał(nie dziwię się bo trudno znaleźć cokolwiek choćby w sieci na temat tamtych skanerów). Ale już mnie one nie interesują. Przeczytałam parę wypowiedzi angielskich kolegów i wnioskuję, że to straszne badziestwa. Ale do rzeczy. Mianowicie szukam odpowiedniego skanera. Odpowiedniego tzn. do skanowania wielu rzeczy, zarówno czarno-białych jak i kolorowych, ale raczej nastawiam się na kolorowe. W każdym razie nie mam zamiaru skanować obiektów 3D. W tej chwili mam do zeskanowania parę kolorowych obrazków i artykułów z gazet oraz kolorowe komiksy mojego brata(zależy mu bardzo na dobrej jakości). Ale myślę też o skanowaniu zdjęć. Ważna jest też szybkość skanowania. Dlatego zastanawiam się czy warto kupić Canona CanoScana Lide'a 20 albo może Lide'a 30? Polecilibyście mi te modele? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
[QUOTE=Zielona]Przepraszam. Byłam zmuszona założyć nowy temat. Do tamtego (pt. Szukam odpowiedniego skanera (Plustek OpticPro 96000P, 9636P, 4830P
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=plustek ) nikt nie zaglądał(nie dziwię się bo trudno znaleźć cokolwiek choćby w sieci na temat tamtych skanerów). Ale już mnie one nie interesują. Przeczytałam parę wypowiedzi angielskich kolegów i wnioskuję, że to straszne badziestwa. Ale do rzeczy. *********************** no coż - a moze ci angielscy dżentelmeni tez tylko na podstawie lektury oceniali skanery. Uzywalem pare plustkow w swoim zyciu i nie narzekam, jeli nie jestes profesjonalnym grafikiem( vide post Yahola), a tylko od czasu do czasu chcesz walnac sobie skan fotografi ,albo p[rzerzucic cos do np.worda z tekstu drukowanego - to mozesz smialo kupic. Moj ostni zakup za moje prywatne pieniadze to plustek optic slim 2420 - maly, zgrabny i w pelni funkcjonalny. I nie dziw sie kobieto, ze nikt ci nie odpowiada. Zadalas pytanie, ale z gory chcesz uzyskac akcepujaca odpowiedz na nie - dlatego tez nikt nie pisze ( ja tez odpowiedziale tylko dlatego, ze powielas post i akurat troche nmi sie nudzi) Bez urazy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
![]()
Polecam jakiś skaner z serii Canon CanoScan Lide. Sam posiadam Canon CanoScan Lide 20 i jestem bardzo zadowolony. Skaner skanuje szybko i dobrze.
Wszystkim go polecam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
Cytat:
Lepsze CanoScany typu 80 choć świetnie się zapowiadają niestety nie wchodzą w rachubę. Nie mam kasy ![]() A propos Pana bgn to niech się Pan nie gorączkuje. Wcale nie miałam zamiaru podważać jakości produktów firmy Plustek. Po prostu czytałam na chyba dość poważnej stronie komentarze ludzi, którzy z nich korzystali. Jest z tymi modelami sporo problemów. Nie wiem czy zauważyłeś, ale wcale się nie zdziwiłam, że nikt nie odpowiadał. Skoro modele nie są znane i nawet nie ma o nich informacji w sieci prócz sterowników to nie trudno się dziwić, że nikt nie odpowiada. Dlatego założyłam drugi topik. Jak widać nienajgorszy pomysł bo dostałam parę odpowiedzi. Faktycznie, potrzebuję konkretnej pomocy bo zależy mi na dobrym zakupie. Dzięki za pomoc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
EPSON i nic innego...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
`
![]() |
Cytat:
http://www.plustek.pl/produkty_new/s...che=1107856649 zirytowalo mnie stwierdzenie, ze jacys tam faceci twierdza, ze to badziewie.Problemy najczesciej wystepuja wtedy, gdy brakuje wiedzy. Nikt powaznie nie odpowie ci na pytanie - czy skaner daje ci "ladne kolory",itd. To istonie zalezy od skanera, ale we wszystkich wymienianych modelach od umiejetnosci obrobki skanu. Zeby nie przedluzac - lec dziewczyno , kup skaner kierujac sie tym , co ci jeszcze za free w pakiecie dadza i do roboty ( tj.skanowania) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
tak, tez mam Canon'a Lide, u nas to model Lide 80.
http://consumer.usa.canon.com/ir/con...0&modelid=9374 bardzo szybki, super plaski i lekki, polecam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
`
![]() |
Cytat:
http://www.canon.com.pl/kategorie/ka...skie,k,67.html i na STRONIE GLOWNEJ CANONA ADRESY SKLEPOW mniej zirytowalo stwierdzenie - to jest cacy, a to be i tyle.Uzycie diod napewno przyspiesza proce skanowania - ale w warunkach domowych nie jest to naistotniejsze ( chociaz kto wie) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Tez uzywam CanoSkan.
Maly, zasilanie przez usb, bez plontaniny kabli. Uzywam zadko, ale systematycznie i jestem zadowolony
![]() |
#11 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Jezeli potrzebujesz przyzwoity skaner do domu, lub nawet malego biura to polecam HP ScanJet 3970 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8097
W pracy mam 2 takie modele i dzialaja szybko i sprawnie, oraz oferuja spore mozliwosci co do ustawien wszystkiego. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|