![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 18.12.2005
![]() ![]() |
W jaki sposób przełączyć kartę graficzną na zintegrowaną?
Witam,
Mam takie pytanie, bo chciałbym używać zintegrowanej karty graficznej, zamiast radeona 9250, którego obecnie posiadam, w jaki sposób to zrobić? W BIOSIE nie znalazłem takiej opcji (może za słabo szukałem), a po podłączeniu kabla vga do zintegrowanej karty graficznej jest czarny obraz. Wie Ktoś jak to zrobić? Z góry dzięki! Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
wyjales radeona?
![]() |
#3 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wyj***261;***263; t***261; niezintegrowan***261;/odinstalowa***263; jej sterowniki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko wyjac! Wystarczy.
W BIOSie jest opcja wyboru karty, czy ma startowac z AGP/PCI-E czy z natywnej. Z cala pewnoscia jest ![]() Ale wystarczy wyjac te na AGP/PCI-E.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() ![]() |
A jest konieczno***347;***263; wyci***261;gania tego radeona? (nie mam gdzie go schowa***263;, a kiedy***347; mo***380;e si***281; przyda)
W biosie ustawienia domy***347;lne (resetowa***322; w biosie) mo***380;e reset zwork***261; z p***322;yty g***322;***243;wnej pomo***380;e (o ile taka jest)? Zapomnia***322;em doda***263; ***380;e p***322;yta g***322;***243;wna to MSI K8MM-V |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Raczej nie! Wyjac - najprosciej i bez kombinacji.
Bezpieczniej i pewnie.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() odinstalowanie sterowników powinno zadziałać tak jak wyjęcie karty...no chyba, że winda da swoje jakieś... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Głupi Yasio
Masz zupelna racje -problem w tym, ze samo wcisniecie karty na AGP/PCI-E w slot powoduje automatyczne wylaczenie karty natywnej i tak jest w 99% plyt glownych ktore znam (w przeciwienstwie do kart dzwiekowych).
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Forumator
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
Cytat:
więc wyjąć trzeba ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
na cdrinfo od 2001 ;>
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Po co chcesz ja wyjmowac? Lepsza jest? A jak jest wlozona to tylko napiecie na nia nie potrzebnie idzie. W biosie napewno masz czy ma by***263; zintegrowana czy AGP
To bedzie graphics first init czy cos takiego ![]()
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na starym komputerze mam akurat tą należącą do tego jednego procenta, bo mimo wmontowanego GeForce'a używam zintegrowanej. Tak więc odpowiedź na wcześniejsze pytanie, czy się da - da się. Ale ni cholery nie pamiętam już, co zrobiłem, żeby tak działało..
![]() |
#15 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale ta Twoja zintegrowana grafika nie jest chyba wbudowana w chipset plyty... zazwyczaj jednak trzeba wyjac karte, wtedy uruchomi sie karta zintegrowana z plyta, mieszanie w biosie nic nie daje bez wzgledu czy to plyta z AGP czy PCI-E, w bardzo starszych plytach bylo tak ze grafika nie byla wbudowana w chipset, a miala osobny scalak na plycie, wtedy mozna bylo uzywac zintegrowanej i dodatkowej na PCI
![]() |
|
|