![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Jaki subwoofer... aktywny czy pasywny???
Posiadam wieżę o taką http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71606707
Na podanej aukcji są jej parametry(aukcja nie moja)... Jest podpięta do kompa i służy jako kino domowe do oglądania divx/dvd. czy warto dokupić do niej suba, jeśli tak to jaki pasiv czy aktiv. Wyjście na suba w wieży to jack. Dodam że nie zalezy mi na tym aby leciały szyby, aby posiadało to nieziemską moc, tylko na ew. wydobyciu dźwieku. W przednich głośnikach są co prawda super niskotonowe( coś a'la subwoofery) więc nie wiem czy warto Możecie ew. coś polecić np na allegro... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2005
![]() |
![]()
ja bym polecil zdecydowanie aktywny, poniewaz daje lepsza kontrole nad basem, nie polecam jakis wynalazkow za 500 zl i w dol. jak chcesz zeby subwoofer gral jak subwoofer to proponuje urzadzenia takich firm jak Yamaha albo JBL. Co prawda jest to wydatek min 800 zl ale naprawde warto. W innym przypadku dalbym sobie spokuj.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz wieze ktora jest warta tyle co sredniej klasy swoofer
odradzam kupno, bo: - jak kupisz ani wynalazek o alo go nie uslyszysz, albo zepsuje ci dzwiek - jak kupisz drogi wynalazek, to wydasz kue siena i albo go nie uzlyszysz albo zle ustawisz i zdominuje on dziwek to czy aktiv czy pasiv... pasiv daje teoretycznie bardziej miekki dziwek i... jest bardziej bezproblemowy w obsludze (bo go wlaczac i wylaczac nie trzeba - w akivach tez sie to zdaza, ale tylko w tych drogich) aktiv - trzeba umiec ustawic ![]() przedewszystkim - czy ta Twoja wieza ma wyjscie wzmocnione na swoofer? albo sygnalowe na pasiv? n i jakie? bo od tego zalezy ewentualny wybor ale ja bym raczej spasowal |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|