Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: No właśnie...
staruszek WINDOWS 98 22 68.75%
WINDOWS NT 2 6.25%
WINDOWS 2000 8 25.00%
odważnie: WINDOWS XP 0 0%
Wszystkich głosów: 32. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.01.2004, 09:13   #1
absorb
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika absorb
 
Data rejestracji: 27.03.2003
Lokalizacja: 9th Circle of Hell
Posty: 175
absorb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaki system na cieniaku?

Jaki system postawić na Pentium II 350 Mhz, 64 MB RAM oraz karta graficzna zintegrowana 8 MB?
absorb jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.01.2004, 09:19   #2
czero
-=| GodFather |=-
 
Avatar użytkownika czero
 
Data rejestracji: 30.04.2003
Lokalizacja: Olsztyn
Posty: 3,284
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wydaje mi sie ze tylko 98. XP prawdopodobnie nie pojdzie tobie na takim kompie .
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 09:39   #3
WhiteMan
DVD FaN
 
Data rejestracji: 05.01.2003
Posty: 314
WhiteMan zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zdecydowanie win98 albo nawet win98se!!na inne nie warto sie pchac z tym kompem!!
WhiteMan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 09:52   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Win98 Drugą Edycję.
a Win2000 ?...przecież on nie musi mieć mocnego kompa.
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 10:06   #5
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zaryzykowałem win 2000 - ponieważ miałem kiedyś też 64 mb ram przy celku 566, graf 16 MB i chodził mi jakoś tam w sumie nawet dobrze
Dlatego też 2000 bo nie życze Ci zabaw z 98.
Spróbuj go! Jak nie to win 98SE, XP jest wogóle pomyłkom w tej ankiecie na moje, nawet przy wyłączonej lunie użytkowanie tego systemu byłoby tragedią.
pozdro
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 10:08   #6
jacoob
Jacoob Member
 
Avatar użytkownika jacoob
 
Data rejestracji: 31.08.2001
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 762
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam jeden taki w pracy i biega na 98se (ładnie, stabilnie) ale jak wymieniałem rok temu twardziela w ramach testu wcisnąłem tam xp-ładnie bezproblemowo się zainstalował ale miał przyśpieszenie jak stary zajeżdzony maluch
__________________
Pozdrawiam Jacoob
jacoob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 10:16   #7
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wiesz? tak sobie jeszcze myśle...bardziej w tej ankiecie pasowłby chyba win 2003 niż XP. Posadziłem go na swoim kompie na NTFS i nie wiem co sie dzieje tak mi zachrzania (lepiej niż zamulający 98 zawalony softem) nawet ostatniu lune mam włączoną . 2003 przy wolniejszych komputerach ma zauważalną poprawe szybkości działania, pamiętam jak miałem kiedyś XP (tez przt 64 ram) no nie było ciekawie. Przy 192 ram nie instalowałem jeszcze XP, ale zainstaluje kiedyś i sprawdze czy rzeczywiście win 2003 bije na głowe XP co do szybkości działania.
No nie wiem czy stać mnie na to aby polecić Ci 2003 - spróbuj hehe na stronie microsofru wymagania ma jeszcze mniejsze niż masz kompa.
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 11:25   #8
tower
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 09.05.2003
Lokalizacja: bydgoszcz
Posty: 209
tower w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ms dos slyszalem ze niezly jest tylko malo komunikatywny z użytkownikiem
tower jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 11:26   #9
tower
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 09.05.2003
Lokalizacja: bydgoszcz
Posty: 209
tower w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a tak na powaznie to bym spróbowal 2003 sam mam zamiar spróbowac
tower jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 11:40   #10
Pawel_k
User
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Posty: 3,271
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
98se bo po co wiecej
__________________
nie bedzie niczego
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 13:53   #11
Banana Coctail
Banned
 
Avatar użytkownika Banana Coctail
 
Data rejestracji: 27.08.2003
Lokalizacja: Nigdzie
Posty: 2,094
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A ja sie wyłamie : Windows NT, w szkole na niewiele lepszym sprzęcie zapier?la że asz miło.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 16:05   #12
D347h
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.01.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 23
D347h w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Windows NT!! 2ooo moze być zbyt wymagający, 98 - he he - tego to bym na niczym nie instalował. XP - to taki nieudany upgrade 2k z kolorkami, nawet nieopłaca się instalować.
__________________
Nagrywarka: LG GCE-8520B 52x24x52x
Procesor: AMD Athlon 1 GHz
RAM: 256 Mb SD-RAM
Płyta główna: ABIT KT7A
Dysk: SeaGate III Barracuda 40 Gb
Karta graficzna: GeForce 2 MX/MX 400
Monitor: Yakumo 17'' LCD
System: Windows 2000 Professional PL
D347h jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 16:11   #13
artoor
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie zaglosowalem... ale przyznam ze ja mam na kompie Pentium MMX 200Mhz 128MB ramu i karta jakas S3 cos tam postawione dwa systemy - WinXP i Win98 i bez porownania szybciej sie laduje i otwiera programy WinXP. A nie zaglosowalem dlatego bo Ramu dla XPcji to chyba troszke malo... a procek nie nadrobi o ile sie nie myle... (chyba ze duzy swap na innej partycji (najlepiej fat16)) Pozdrawiam

artoor
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 18:00   #14
absorb
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika absorb
 
Data rejestracji: 27.03.2003
Lokalizacja: 9th Circle of Hell
Posty: 175
absorb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teraz pytanie za 100 punktów.

Kto udostępni mi Windows NT za rozsądna, studencką opłatą
On też ma Service Packi? Na którym SP obecnie stanęło?

zapraszam:

GSM: 692 760 692
e-mai: kontaktuj@tlen.pl
absorb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2004, 18:02   #15
Vavoom
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Vavoom
 
Data rejestracji: 15.11.2003
Posty: 229
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez artoor
(...) na kompie Pentium MMX 200Mhz 128MB ramu i karta jakas S3 cos tam postawione dwa systemy - WinXP i (...)
łał... Ja się bałem wrzucić na lekko słabszy sprzęt 98SE ^_^

Odnośnie tematu, proponuję zainstalować 98SE.
Vavoom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.