![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Zaklocenia - Tunera TV
Czy udalo sie komus zniwelowac efekt powstawania pasow od HDD podczas zgrywania obrazu z Tunera TV. Problem został poruszony tutaj:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...zak%B3%F3cenia
Mam Tuner Leadek WinFast 2000 XP Expert i podczas zgrywani obrazu w locie na zapisanym obrazie sa widoczne fale przeplywajace z gory na dol. Porady forumowiczow wyczytane z niektorych watkow nie pomogly(uziemienia obudowy,zmiana kontaktu z uziemieniem, listwa). Zreszta wszystkie te rzeczy mialem juz od dawna uwazajc je za rzeczy podstawowe przy podlaczaniu i ochronie kompa przed zakloceniami, no moze za wyjatkiem uziemienia obudowy do kaloryfera ![]() P.S. Ciekawe czy pomoze zakup takiego kabla antenowego z ferromagnetycznym elementem przeciwzakloceniowym. Ostatnio zmieniany przez Voytek : 06.06.2005 o godz. 10:41 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pasy plywajaca po ekranie mozna zlikwidowac tez (razem z wiloma innymi zakluceniami) wlaczajac filtr w programi nagrywajacym
na pewno takowy byl na wyposarzeniu borg prof. ale program juz nie istnieje i nie chcial dzialac pod xp (nie wiem czy obsluguje karty winfasta) niestety zeby jakos zgrywania byla perfekcyjna, musisz miec karte wyzszej klasy najlepiej podlaczona do cyfrowej telewizji kabel moze poprawic, jesli zaklucenia pojawiaja sie na tym etapie przesylu, ale jesli masz antene dachowa albo sredniej klasy kablowke to mozesz nic nie zyskac, bo i tak do gniazka kablek bedzie "troszke" gorszy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
@ nimal wlasnie borg nie obsluge tych kart-tych chipsetow i nie moge sie przekonac o poprawie obrazu za pomoca filtrow, zreszta w oprogramowaniu WinFast PVR nie wiem czy sa wlaczone filtry czy ich nie ma,bo nawet taka opcja nie jest widoczna,jedynie widnieje do zaznaczenia opcja precyzyjne dostrajanie.
Co do jakosci karty to masz racje i jestem swiadom tego, ze za 200 zl nie bede mial idealnego krystalicznego obrazu. Zastanawaim sie rowniez nad tym czy dobrze zrobilem, ze kupilem wewnetrzny tuner, ten zewnetrzny nie mialby klopotow z zakloceniem, jak sadze |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
hm, tak mi sie nasunelo
mozna sprobowac inaczej poprawic jakosc obrazu - jesli masz dobry tv lub vcr z tunerem to mozesz poldaczyc taka zabwke do anteny i kablem wyjscie z tv/vcr do kompa zwykle przetworniki obrazu w tv/vdr sa duzo lepsze niz w kartach tv i mozne by w ten sposob uzyskac lepszy efekt to tylko taki pomysl - nie testowalem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Wlasnie zapomnialem dodac(sorry za niekonkretne objasnienie), ze sygnal antenowy ciagne z magnetowidu => out-TV magnetowid - IN Tv Tuner. Tak wiec bylo nie bylo to obraz jest juz przetworzony
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
hm w tym przypadku kabel zeczywiscie moze pomoc
najlepiej poszukaj skelpu w ktorym beda mieli rozpakowany takowy i zgodza sie za kaucja go wypozyczyc na pare godzin w celu sprawdzenia przy zakupie kabli po kilkadziesiat i wiecej zl sztuka raczej nie bedziesz mial z tym problemow - sam tak kupowalem jestes jak ja z poznania - na dabrowskiego jest salon kody i paru innych firm, tam mi pozyczali kable wyzszej klasy do testow, wiem powinno ci sie udac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
OK. Dzieki Nimal za wskazowki.
![]() Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Voytek : 06.06.2005 o godz. 13:41 |
![]() |
![]() |
![]() |