![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
co do marek/firm wyswietlaczy napewno nie kupie
lg, thomsona, philipsa/grundiga ... zastanawial bym sie tylko jeszcze nad samsungiem i pioneerem oddwor@ a nadal widzisz na plazmach szary zamiast czarnego? ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
widz***281; widz***281;
![]() Jak si***281; patrzy jednocze***347;nie na 187 w***322;***261;czonych tv to r***243;***380;ne ciekawe rzeczy mo***380;na zobaczy***263; ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez oddwor : 08.12.2006 o godz. 09:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() twierdzisz ze ta plazma wytrzyma 10lat? ja jestem optymistą, ale nie az takim ![]() tyle co piszesz to pewnie wytrzyma SED Toshiby ( prawdopodbnie bezposredni przeciwnik plazmy w wyzszych segmentach rynku) bo to bliski krewny CRT ![]() aha, sprecyzuje co rozumiem przez okres przejściowy, to jest circa 3 lata, a 3 lata na tym rynku to wystarczajaco długo by pojawiło się coś nowego, zresztą juz teraz ciekawa alternatywa dla wszelkiej masci plazm, lcd i crt sa projektory
![]() |
![]() |
#64 |
projektor sie malo do czego nadaje - kiepsko sie oglada filmy ... a tym bardziej do ogladania tv
technologia implementowana w projektorach pozostwia w jakosci duzo do zyczenia .. jaki fajny halas sie z nich wydobywa ![]() ale coz rozumie to ten co wymianial przepalana lampe z wyzej wymienionego cena lampy z niepewnego zrodla wacha sie w granicach 800,- w serwisie bagatela 1800,- ![]() projektory lcd, dlp czy 3lcd maja tylko jedna zalete wyswietlanie obrazu o przekatnej 300" zywotnosc kiepska ogladajac 1 film dziennie po trzech latach masz lampe/lapy do wymiany plazma wytrzyma 20 lat jesli bedzie bebnila po 8 godzin dziennie (wg specyfikacji producenta) btw ... jestem ciekaw ile wytrzyma swietlowka w lcd'eku ![]() nic nie ma tak bardzo zblizonej jakosci wyswietlania znanej z crt jak plazma chcesz to czekaj ... ja kupuje ![]()
![]() |
#65 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
2. ciekawe ile teroretycznie miały wytrzymywac plazmy pierwszych generacji zreszta co z tego że przez 20 lat bedzie straszyć wypalonymi na sztywno sekcjami i bladoscia ogólną ![]() 3. jakosc zblizona do CRT a jednocześnię geometrie z LCD to ma SED a poczekam i czas oczekiwania mi umili niedawno zakupiony klasyczny CRT a pozostała gotówkę wole przeznaczyc na 8800gts ![]() przynajmniej jakiś pożytek bedę z tego miał,
![]() |
![]() |
#66 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Mowisz lepiej bedzie kupic po NOWYM ROKU
![]() Kurde ale zescie napisali o CRT......Wiadomo fajnie by bylo miec LCD or PLAZME no ale przeciez nie znajde nic za okolo 1.5tys. ![]() Kurcze oddowor mowisz taka awaryjnosc tych Samsungow..... W sumie wszystkie poprzednie to nie byly SLIMy ale myslalem ze jak tamte sie trzymaly to NEW tez nie beda gorsze.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
oczywiscie ale powtarzam - nadal projektory nie beda mialy idealnej czerni
i nie beda potrafily wyswietlac na jasnym tle duzej ilosci detali ... Cytat:
a swieca o wiele dluzej - sam oddawalam do naprawy 21" z 1985 roku naprawa 20,- i komentarz pana "a kineskop to jest w wysmienitym stanie" gra dalej a to dopiero 2008 Cytat:
ale coz - jeden zbiera znaczki drugi klej od znaczkow ...
![]() |
![]() |
#68 |
Łaskobójca
![]() |
1. ale ja pisze o LCD a nie o projektorach w tym miejscu
![]() 2. crt to crt i plazmy do ich żywotnosci nie mieszaj, poszukaj lub popytaj w sklepach jak było z żywotnościa pierwszych plazm choc ja akurat widziałem wypalone lampy crt ( wyswietlacze kontrolerów fanuc po znacznie ponad dekadzie ciągłej pracy i wyświetlania przez cły czas w tych samych miejscach podobnych symboli ) 3. produkcja rusza w 2007 , tak przynajmniej podawali jak ostatnio czytałem 4. a co w kupowaniu G80 jest bez sensu? dla nałogowego gracza to fajniejsza zabawka niż 7900gt, a co zakupu tv na crt to zaskocze Cię pewnie jeszcze raz jak powiem że nie lubie lcd ( szybko mi meczy wzrok i różnica na korzyść crt jest tak wielka ze aż druzgocząca, wiec i w tyrce i w domu głównymi monitorami są crt) 4a. tv został dokładnie dobrany pod to do czego bedzie służył i jaki czas powinien to robić
![]() |
#69 |
cana@ pogubiles sie - sam juz nie wiesz co pisac
najpierw zle 16:9 do ogladania kartonu - teraz niedoskonala technologia ... ![]() nie prosciej "stac mnie bylo tylko na crt" ![]()
![]() |
#70 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie chcesz panoramy to twoja sprawa, ale nie zarazaj tym innych
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2004
![]() |
Jaki telewizor LCD
Witam mam takie pytanko jako ze ida swieta postanowilem sprawic prezent rodzinie i kupic telewizor LCD max do 3200 zl niestety nie orientuje sie w tym temacie dlatego prosze Was o pomoc w wyborze dobrego produktu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zgadzam sie, tym bardziej, ze jest to "przyszlosciowy" format obrazu i (osobiscie) mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci wyprze 4:3 calkowicie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Łaskobójca
![]() |
a możesz wyjaśnić dlaczego mam tego nie robić?
panorama 32' w czystym trybie 4:3 to jak standardowy tv27' standardowe 4:3 29' w trybie16:9 to jak panorama 25' przy założeniu że to tv na okres przejsciowy trzeba się zastanowic do czego bedzie słuzyć i w jakim formacie wiecej oglądamy i jak bardzo bedzie nam przeszkadzać jego praca w nienatywnym trybie i po prostu wybrac, lub jeszcze poczekac (choc poza spadkiem cen LCD nie nalezy oczekiwac poprawy matryc)
![]() |
#74 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bo gdyby wszyscy mysleli tak jak t, to dalej ogladalibysmy na rubinach
ale na szczescie inne kraje nie sa tak zacofane jak polska i to jest pocieszajace
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 08.12.2006 o godz. 19:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no i por***243;wnanie 16:9 do 4:3 - 32" do 25"
jak kto***347; tak lubi to prosz***281;. naprawd***281; nawet nasza TV zaczyna prawie wszystko nadawa***263; z pasami i 4:3 umiera. a do DVD to telewizor 4:3 jest CA***321;KOWITYM nieporozumieniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|