![]() |
Cytat:
Co do zakupow - swoj TV (kilka tysiecy) kupowalem z najtanszej oferty wedlug Skapca. Laptopa tak samo :-). Obie rzeczy dzialaja do dzis i smieje sie, gdy widze oferty drozsze tych samych modeli, mimo ze moje rzeczy kupowalem stosunkowo dawno. Pzdr. |
Cytat:
dzwonisz dowiadujsz sie czy jest - bywa ze nie ma i trzeba czekac ... umaiasz sie na dostawe odierasz ... placisz przy odbiorze that's all folks :] a nie lepiej doskrobac i kupic plazme na raty? :> panasonic za 3999,- w promocji MM |
Cytat:
|
Ma***322;e OT.
Tak lubicie to badziewie? Nie lepiej p***243;j***347;***263; na co***347; na ***380;ywo? (mam tego miodu w domu 4 sztuki) To jest ersatz. A jakos***263; odbioru to drugi ersatz. |
Cytat:
|
Ponowie pytanie :)...
jak to wygląda z tymi przebarwieniami i plamkami, czy spotkał się ktoś z tym czy to tylko może przewrażliwienie kupujących ? Druga sprawa jest taka czy ktoś już kupował taki sprzęt w sklepie internetowym ? Póki, co to korzystałem tylko z allegro i były to zakupy o sporo mniejszej wartości niż zakup takiego TV. Ten Philips 29PT9521 w euro agd rtv kosztuje 1999zł, w avansie niewiele mniej 1950zł (przynajmniej tak mówiła mi babka w sklepie) a w Hoopla.pl 1689,70zł, więc różnica jest i cena przystępna :) Ktoś coś tam kupował ? Czy są jakieś problemy ? Trochę się obawiam takiego zakupu przez neta, poprostu wcześniej nie miałem do czynienia z wydaniem takiej gotówki przez neta... |
tu masz racje za duzo to oni do nadawania nie maja ... cztery programy na krzyz
cyfra+ rusza w grudniu - maja plany wyswietlic na gwiazdke 2006 w hd gwiezdne wojny ... ale dla kablowki to tak naprawde bez roznicy ... serwuja internet, telefon, tv kodowana to co za problem z hdtv nie wiem czy pamietasz w us hdtv byla dostepna najpierw tylko przez kabel ... |
ale to nie o to chodzi
oni nie maja czego nadawac w hd - tvp szybko na hdtv nie przejdzie, polsat jakos tez sie nie kwapi, na "n" masz n sport i discovery hd, zostaja zagraniczne programy ale nie tego ludzie oczekuja, dosc ryzykowne posuniecie pchanie sie w hdtv przez kablowki na dzien dzisiejszy |
Cytat:
przykladowo - dzwonisz, placisz ... przychodzi pan podlacza box'a (takiego jak np do HBO) nikogo nie interesuje czy masz tv 4:3 dla nich wazne ze jest zaplacone za usluge :D |
nie przejda na hd do czasu az programy nie wejda w 16:9
czujesz hd w 4:3? 1440x1080 np ..... ludzie z panoramami by ich chyba zaszlachtowali |
Cytat:
! edit a co do TV to najrozsadniejszym zakupem bedzie panasonic TX-32PS12P za 1699,- http://www.panasonic.pl/images/produ...32PS12%20b.jpg http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2797 |
To może jeszcze napiszecie jak to wygląda z tymi przebarwieniami i plamkami,
można przeczytać o tym w opiniach na skapiec.pl. Wychodzi na to że to przypadek na co się trafi :ysz: Napewno pochodzę jeszcze po sklepach i pooglądam co i jak. |
geometrie akurat latwo ocenic samemu
a w kwestii wyboru - zobacz jak na nim wyglada obraz 4:3 z anteny - mozesz szybko zmienic zdanie, jezeli philips ma pewne wady nadal (a watpie, zeby to poprawili) jak juz sobie ustawisz skalowanie to wylacz tv i wlacz spowrotem :) to mnie najbardziej w philipsie dobilo, ze tego ustawienia nie da sie zapisac na stale poza tym to fajne telewizorki |
im blizej krawedzi ekranu tym bardziej rozmyty obraz - ale to nie jest geometria :)
|
Cytat:
nie bardzo się znam ale może coś wiecie więcej na ten temat? |
@ed
HD w naszych kablowkach to bardzo odlegla perspektywa :) @Adalis samsung ma jeszcze tzw slimy ale do philipsa im daleko |
Wielkie dzięki za opinie i porady :) póki co zdecydowałem się na
tego Philips-a 29PT9521. Poczekam jeszcze do grudnia, może ceny pójdą w dół :) albo jeszcze wpadnie mi w oko inny model ;) Jeszcze raz wielkie dzięki... |
Polecam Philips-a 28pw9527 badz 32pw9527 sam sie czaje na ktorys z nich, jakosc obrazu i dzwieku powala na kolana, tyle ze w tej cenie to tylko allegro i uzywany
|
ja jednak polec***281; poszuka***263; zwyk***322;ej kineskopowej 32" 16:9 //edit: oczywi***347;cie 100Hz :taktak:
pieni***261;dze w tej chwili niewielkie a jak kabl***243;wka zacznie nadawa***263; ju***380; jaki***347; program HD to takie telewizory staniej***261;. telewizory 4:3 nie przystaj***261; ju***380; do rzeczywisto***347;ci. |
w modelu ktory podalem panoramy mozna to juz zrobic dobrze :)
|
zanim kupicie panorame (co goroco polecam) radze dobrze przyjzec sie trybom skalowania obrazu - automatycznie philips i thomson odpada ;) no, chyba ze ktos lubi zle przeskalowane obrazy (thomson - brak trynu pelnego skalowania 4:3 na 16:9, a philips uparcie przelacza na auto, przez co obraz strasznie skacze i nie da sie tego zablokowac)
to w crt :) w lcd skalowanie to nadal kwadracikoza :) |
od zawsze philips byl ciezki w naprawie :)
jesli kupowalbym 16:9 wzialbym poprzedniego, jesli 4:3 to tego powyzej |
właśnie dzisiaj ogładałem ten model i telewizorek faktycznie fajny, licze na to że do świąt jeszcze można bedzie go kupić taniej :). Dzisiaj jeszcze skorzystałem z opini ludzi pracujących w serwisie rtv, ogólnie stwierdzili że wszystko jedno jaki telewizor bo to już nie te czasy co kiedyś że telewizor działał i działał. Jeśli chodziło o Philips-a stwierdzili że jest skomplikowany w naprawie...
|
jesli mam byc szczery to szkoda pieniedzy na 4:3 dawno przestaly byc rozwijane...sa bo sa
ale jesli bardzo chcesz to jest 29 cali 4:3 hd ready....linki dam jak zacznie dzialac strona philipsa :) edit jednak dobrze pamietalem model :) http://skapiec.pl/site/cat/23/comp/85991 |
Ogólnie telewizor będzie służył do oglądania kablówki :)
|
czemu 4:3? dvd nie masz? :)
|
Za duży :) spokojnie starczy mi 29, myślałem nawet nad czymś mniejszym.
Zapomniałem napisać jeszcze, że oprócz tych paramertów 29" 100Hz, cena do 1800zł to proporcja obrazu musiałaby być 4:3. |
a czy jestes w stanie dozbierac troche?
bo na chwile obecna chyba lepszego nie ma http://www.consumer.philips.com/cons...ESHP3HKFSEKI5P ceny: http://skapiec.pl/site/cat/23/comp/85992 |
Witam
Odświeże ten temat bo mam ten sam problem. Chce kupić telewizor crt, 29" 100Hz, cena do 1800zł. Niestety im więcej szukam i czytam w necie tym mniej wiem a właściwie to już zgłupiałem :ysz: i dlatego postanowiłem zapytać was o zdanie. Może polecicie coś dobrego i sprawdzonego... Z góry thx :] |
:D hehe to widać że jest tylko jedne rozwiązanie:D
|
Cytat:
nowe, duże plazmy są ok i za 1600***8364; można fajne 42" kupić :P |
Cytat:
:'( :'( |
ostatnio byl jakis temat plazma vs LCD..
ale lepiej to pominac, bo za 1600zl nic procz CRT nie kupisz :) pozdro ;) |
Załóż temat za 2 miesiące, bo do tego czasu wiele może się zmienić
|
za tyle to ja bym szukał jakiegoś 29" 100Hz. zwykły płaski kineskop.
|
Plazma sie nie oplaca, drogie to a malo jakis obraz precyzyjny... chyba ze potrzebujesz wielkiego ekranu plasma spisuje sie swietnie.
LCD znowu ma wysoki kontrast ale nie ostry obraz... i drogi tez jest CRT w naszym kraju biedzie jeszcze dlugo na topie jelsi chodzi o TV :) |
LCD/Plazma za 1600 zl? jak kupisz to pisz gdzie || bo tyle kosztuje 17" monitor :P
|
Jaki telewizor
Witam Mam zamiar kupic telewizor za ok. 2 miesiące i mam problem z tego co wiem będe posiadał 1600zł na telewizor i chciałbym się dowiedzieć czy opłaca mi sie inwestować w telewizory LCD/Plazma, czy lepiej kupić bardzo pożądny telewizos crt lub crt-flat(chodzi o ten gdzie d***a tak nei wystaje:D).
Zstanawiam sie nad zakupem telewizora 21'-26' głownie do filmów dvd (puszczanych z ps2). Co byście wybrali na moim miejscu?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46. |