Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.01.2010, 20:40   #1
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To jest ograniczenie mechanizmu sprężynowego. Dokładność rzędu 10s na dobę jest tu normalna.
Mają jednak swój urok i zwolenników.
Miałem kiedyś ruskiego automata, którego dopracowałem do 1s na dobę i miał to stabilne, a był chyba na 29 kamieniach...niestety pochodził rok i się sypnął i żaden zegarmistrz nie chciał się z tym babrać (za dużo roboty i bardzo skomplikowany mechanizm).

Z kwarcowych też trafiłem na jednego unikata, który po roku nadal szedł co do sekundy...niestety zgubiłem go w autobusie, chyba się rozpiął w ścisku. Był to jeszcze niemiecki zegarek w latach 80-tych. Od tego czasu żaden następny nawet nie zbliżył się do jego osiągów, łącznie ze szwajcarami, z którymi walczyłem z tym nawet po serwisach.
Dzisiaj werki przeważnie są robione masowo i wsadzane do wszelkiej maści zagarków, również szwajcarów. W cenie szwajcara płacisz za legendę. Niestety.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: