![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#91 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@grzeniu no w tej cenie, to raczej normalne że środek jest wszędzie podobny.
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że nie ma co brać np. Casio bo to Casio? Ta firma Larum robi dobre zegarki? Przy krzemie w takiej cenie o ile zegarek się późni na miesiąc? 5 sekund? 10 sekund? NO i najważniejsze jak ze skróceniem bransoletki? Da się wykonać samemu czy zegarmistrz?
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bransoletka w orientach ma postać modułową, wystarczy długopis i się ogniwa wysuwa
![]() Nie wiem jak w przypadku reszty ![]() EDIT Ten co dałeś na zdjęciach też ma bransoletkę modułową. Łatwo to rozpoznać, po wewnętrznej stronie przy ogniwach są takie strzałki malutkie
Ostatnio zmieniany przez mgit : 12.10.2014 o godz. 00:43 |
|
|
|
|
|
#93 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bransoletę skrócisz samemu - sokoli wzrok albo lupa, kawałek cienkiego szpikulca do wypchnięcia drucika... a zegarmistrz zrobi za grosze, albo od razu w sklepie ci dopasują na poczekaniu. Jak z neta, to samemu.
Larum nie znam i nie mam zdania. A Casio zawsze było jakąś tam przyzwoitą średnią półką (wiem, średnia półka to pojęcie względne), ale oni trochę za bardzo poszli w plastyki i zegarki dla dzieciarni/młodzieży. Co do gumy, to ci nie powiem - sam zaczynałem od pasków skórzanych, a potem już tylko bransolety. Wiele zależy, jak ręka to znosi, czy się poci, czasem jakieś uczulenia... Podejrzewam niską trwałość, ale kto wie? Zastanawiając się nad bransoletą weź pod uwagę, że tytan jest znacznie lżejszy od stali. Jest to wyraźnie odczuwalne w noszeniu. Dokładność zegarków na krzemie - jak nastała ich era, to nie miały prawa zrobić sekundy na miesiąc i tak chodziły. Teraz to brzmi jak abstrakcja w erze masówek, najczęściej nawet bez trymerka do ewentualnej regulacji - a nawet z nim jest to nie do osiągnięcia. PS Sam pewnie kupiłbym całkiem inny, no ale to rzecz gustu - a o gustach się nie dyskutuje
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
O Larum nie słyszałem, za to Lorus, który wyżej pokazałeś to typowa chińska masówka dostępna za grosze praktycznie wszędzie. Sam mam jednego takiego, chodzi już chyba 6 lat - z tym że przestałem go nosić bo sobie kupiłem coś praktyczniejszego:
http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/9351169/ - używam w pracy. Pięć lat temu w prezencie dostałem Citizena z serii Eco-Drive - tego z kolei używam w weekendy. W teorii Eco-Drive nie wymaga wymiany baterii. W praktyce - nie wiem, się okaże. A przy okazji - pamiętacie ten zegarek? http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/2533393/ ![]() Ile to już lat i nadal jest w sprzedaży.
|
|
|
|
#95 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
A Montane pamietasz :->?
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja nie mam żadnych awersji do Casio - robi bardzo przyzwoite (i ładne) zegarki, w niskich cenach - a nawet jeśli brać pod uwagę cenę 2-3 razy wyższą (jak szukałem ostatnio) to trudno znaleźć coś wyraźnie lepszego/ładniejszego.
Jakiś czas temu sprawiłem sobie ten: http://allegro.pl/meski-zegarek-casi...tml?source=mlt i muszę przyznać, że do garnituru, czy ogólnie na codzień bardzo dobrze się komponuje. Na tyle, że dokupiłem także wersję niebieską: http://allegro.pl/meski-zegarek-casi...627944594.html I tą i tą polecam ![]()
|
|
|
#98 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Co myślicie o tym Casio, który podałem - http://www.zegarek.net/zegarki/casio...-1300D-1A.html ?
Cytat:
|
|
|
|
#99 |
|
XV1100
Zlotowicz
Zegarek jak zegarek. Z opisu wynika, że za 20 pln przedłużają gwarę do 6 lat - warto dać.
Nie będzie za gruby? 9 mm to dość dużo, jak na twoje małe ręce. PS Podają też dokładność - 10s/mc . Pewnie dlatego, żeby nie można reklamować bo każdy po kwarcu spodziewa się więcej.
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
a propos gumy - nosi sie rewelacyjnie, o wiele wygodniej imho niz skore lub metal
minus skory - po dlugim czasie, przy moim raczej katywnym spozobie bycia, przesiaka potem i nadaje wie tylko do wymiany minus bransolety metalowej - trze o komputer ![]() guma sprawdza sie w kazdych warunkach co do firm - Casio moge polecic, bardzo dobre zegarki i ceny rozsadne na pewno imho nie warto brac "szwajcarow" w cenie ponizej pieciu cyfr - w srodku i tak bedzie chinszczyzna a wykonanie przestaje byc ladne po paru latach sam na codzien, wlasnie z uwagi na gumowa bransolete, od paru lat nosze tanioche z Chin sprzedawana u nas jako Geonaute lub Kalenji - nie do zaje...nia zegarki - nie zdejmuje do plywania, nurkowania, dowolnego sportu ani nawet sauny ale wyglad niebiznesowy
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
ostatnio (w sierpniu) żona zakupiła mi Lotusa '93 - Marc Márquez Limited edition
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Ten Jest Casio co podałem będzie ok? Jest poniżej 300 zł i nawet mi się podoba.
W wolnej chwili będę musiał się wybrać i przymierzyć. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
casio mam z cztery sztuki i do dziś działają bezproblemowo (w dwóch wymieniona bateria, ale mają kilka lat).
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
XV1100
Zlotowicz
Tak w ogóle, to Casio nadal są japońskie? Czy już klepane w Chinach albo Malezji?
Japońca bierz bez zastanawiania się. Ich werki zawsze były uważane za dobre, niezależnie od marki. No i właśnie - zegarek najlepiej przymierzyć na rękę. On musi po prostu pasować do ciebie, jak krawat do garnituru. W końcu będziesz spoglądał na niego ileś razy dziennie, inni też zwracają na to uwagę. |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
drugi post i reklama, szybko.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Kontroler RAID - jaki kupić? | krzyszko | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 13 | 24.09.2009 11:38 |
| Jaki dysk SATA2 500GB (minimum) kupić ? | Patrix | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 26 | 21.01.2009 00:12 |
| Jaki odtwarzacz DVD kupić ? | AdrianS | Napędy optyczne DVD | 14 | 11.08.2004 18:08 |
| jaki waszym zdaniem napęd DVD kupić ? | johhny | Napędy optyczne DVD | 34 | 02.11.2002 20:52 |
| w jaki sposób kupić? | gigaman | Napędy optyczne CD | 3 | 30.06.2002 09:50 |