Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.10.2014, 00:32   #91
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@grzeniu no w tej cenie, to raczej normalne że środek jest wszędzie podobny.

Cytat:
Jeśli ma ci służyć do czegoś więcej niż szpan i wygląd, to tylko w oprawie tytanowej lub stal. Wszelkie srebrzenia czy złocenia bardzo szybko się ścierają (te powłoki mają rząd mikrometrów) i potem jak to wygląda? Paski też nie wytrzymują długo, przynajmniej u mnie nie wytrzymywały.
Zastanawiam się albo nad stalą albo gumą. Pytanie jak się guma w lecie nosi?

Cytat:
Wygląd to kwestia gustu, każdemu inny się podoba. W tej kwocie co byś nie kupił, to w środku ta sama masówka. I nie wierz w magię szwajcarów - to już było i dawno się skończyło.
Czy kupiłbyś ten drugi, który pokazałem?

Rozumiem, że nie ma co brać np. Casio bo to Casio? Ta firma Larum robi dobre zegarki?

Przy krzemie w takiej cenie o ile zegarek się późni na miesiąc? 5 sekund? 10 sekund?

NO i najważniejsze jak ze skróceniem bransoletki? Da się wykonać samemu czy zegarmistrz?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.10.2014, 00:39   #92
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Bransoletka w orientach ma postać modułową, wystarczy długopis i się ogniwa wysuwa
Nie wiem jak w przypadku reszty

EDIT

Ten co dałeś na zdjęciach też ma bransoletkę modułową.
Łatwo to rozpoznać, po wewnętrznej stronie przy ogniwach są takie strzałki malutkie

Ostatnio zmieniany przez mgit : 12.10.2014 o godz. 00:43
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2014, 00:51   #93
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bransoletę skrócisz samemu - sokoli wzrok albo lupa, kawałek cienkiego szpikulca do wypchnięcia drucika... a zegarmistrz zrobi za grosze, albo od razu w sklepie ci dopasują na poczekaniu. Jak z neta, to samemu.

Larum nie znam i nie mam zdania. A Casio zawsze było jakąś tam przyzwoitą średnią półką (wiem, średnia półka to pojęcie względne), ale oni trochę za bardzo poszli w plastyki i zegarki dla dzieciarni/młodzieży.

Co do gumy, to ci nie powiem - sam zaczynałem od pasków skórzanych, a potem już tylko bransolety. Wiele zależy, jak ręka to znosi, czy się poci, czasem jakieś uczulenia... Podejrzewam niską trwałość, ale kto wie? Zastanawiając się nad bransoletą weź pod uwagę, że tytan jest znacznie lżejszy od stali. Jest to wyraźnie odczuwalne w noszeniu.

Dokładność zegarków na krzemie - jak nastała ich era, to nie miały prawa zrobić sekundy na miesiąc i tak chodziły. Teraz to brzmi jak abstrakcja w erze masówek, najczęściej nawet bez trymerka do ewentualnej regulacji - a nawet z nim jest to nie do osiągnięcia.

PS Sam pewnie kupiłbym całkiem inny, no ale to rzecz gustu - a o gustach się nie dyskutuje
Stary 12.10.2014, 09:11   #94
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
[...] Ta firma Larum robi dobre zegarki?

[...]
O Larum nie słyszałem, za to Lorus, który wyżej pokazałeś to typowa chińska masówka dostępna za grosze praktycznie wszędzie. Sam mam jednego takiego, chodzi już chyba 6 lat - z tym że przestałem go nosić bo sobie kupiłem coś praktyczniejszego:

http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/9351169/ - używam w pracy.

Pięć lat temu w prezencie dostałem Citizena z serii Eco-Drive - tego z kolei używam w weekendy. W teorii Eco-Drive nie wymaga wymiany baterii. W praktyce - nie wiem, się okaże.

A przy okazji - pamiętacie ten zegarek?

http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/2533393/

-15-2533393spa70uc493994x.jpg

Ile to już lat i nadal jest w sprzedaży.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2014, 10:10   #95
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A Montane pamietasz :->?

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2014, 10:14   #96
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja nie mam żadnych awersji do Casio - robi bardzo przyzwoite (i ładne) zegarki, w niskich cenach - a nawet jeśli brać pod uwagę cenę 2-3 razy wyższą (jak szukałem ostatnio) to trudno znaleźć coś wyraźnie lepszego/ładniejszego.

Jakiś czas temu sprawiłem sobie ten:
http://allegro.pl/meski-zegarek-casi...tml?source=mlt

i muszę przyznać, że do garnituru, czy ogólnie na codzień bardzo dobrze się komponuje.

Na tyle, że dokupiłem także wersję niebieską:
http://allegro.pl/meski-zegarek-casi...627944594.html

I tą i tą polecam

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2014, 10:23   #97
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
O! Coś takiego mi podchodzi - żadnych wizualnych wodotrysków
Nawet jestem zdziwiony jego ceną.
Stary 12.10.2014, 11:30   #98
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co myślicie o tym Casio, który podałem - http://www.zegarek.net/zegarki/casio...-1300D-1A.html ?

Cytat:
Napisany przez jou
O Larum nie słyszałem, za to Lorus,
Oj późno już było
Stary 12.10.2014, 11:43   #99
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Zegarek jak zegarek. Z opisu wynika, że za 20 pln przedłużają gwarę do 6 lat - warto dać.
Nie będzie za gruby? 9 mm to dość dużo, jak na twoje małe ręce.

PS Podają też dokładność - 10s/mc . Pewnie dlatego, żeby nie można reklamować bo każdy po kwarcu spodziewa się więcej.
Stary 13.10.2014, 07:51   #100
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a propos gumy - nosi sie rewelacyjnie, o wiele wygodniej imho niz skore lub metal
minus skory - po dlugim czasie, przy moim raczej katywnym spozobie bycia, przesiaka potem i nadaje wie tylko do wymiany
minus bransolety metalowej - trze o komputer
guma sprawdza sie w kazdych warunkach

co do firm - Casio moge polecic, bardzo dobre zegarki i ceny rozsadne
na pewno imho nie warto brac "szwajcarow" w cenie ponizej pieciu cyfr - w srodku i tak bedzie chinszczyzna a wykonanie przestaje byc ladne po paru latach
sam na codzien, wlasnie z uwagi na gumowa bransolete, od paru lat nosze tanioche z Chin sprzedawana u nas jako Geonaute lub Kalenji - nie do zaje...nia zegarki - nie zdejmuje do plywania, nurkowania, dowolnego sportu ani nawet sauny
ale wyglad niebiznesowy
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2014, 09:25   #101
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ostatnio (w sierpniu) żona zakupiła mi Lotusa '93 - Marc Márquez Limited edition

Stary 13.10.2014, 09:47   #102
andy
logged out
CDRinfo VIP

Ten Jest Casio co podałem będzie ok? Jest poniżej 300 zł i nawet mi się podoba.

W wolnej chwili będę musiał się wybrać i przymierzyć.
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2014, 10:05   #103
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
casio mam z cztery sztuki i do dziś działają bezproblemowo (w dwóch wymieniona bateria, ale mają kilka lat).
Stary 13.10.2014, 15:42   #104
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Tak w ogóle, to Casio nadal są japońskie? Czy już klepane w Chinach albo Malezji?
Japońca bierz bez zastanawiania się. Ich werki zawsze były uważane za dobre, niezależnie od marki.

No i właśnie - zegarek najlepiej przymierzyć na rękę. On musi po prostu pasować do ciebie, jak krawat do garnituru. W końcu będziesz spoglądał na niego ileś razy dziennie, inni też zwracają na to uwagę.
Stary 15.10.2014, 15:42   #105
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
drugi post i reklama, szybko.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: