![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Problem z Lexmark Z55SE - czarny druk
Dziś mam dosc nietypowy problem. Mam lexa z55se, napełniałem mu tusze kilkukrotnie (czarny), no i własnie mam z nim dziś problem
podczas drukowania czegoklwiek na czarno drukuje litery na tle poziomych linii, tak jakby co druga dysza dawała tusz a na własciwym obiekcie nozmalnie. Całą drukowana szerokościa są te paski, czy ktoś sie spotkał z czyms takim i jakie sa tego powody |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Sprobuj wyczyscic glowice.
W Lexie bodajze Z42 po ktoryms z kolei napelnieniu (wydrukowane jakies 2,5k stron) tez zalaczem miec problemy z wydrukiem. Pajawialy sie przebarwienia lub dziwne rozmycia. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
to wyglada mniej wiecej tak
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Dzis podrukowałem ok 20 stron, po 5 pasy zaczely znikac a po 7-8 juz nie było ich, mmentami jakies wstawki sie zdazaly ale przy 20 było czysto. Niestety drukarka odstała jakies 3-4 godziny i znow to samo. Czy kts wie czy to poprostu padł kardridż czy moze cos nie tak z drukarka
![]() Ja przypuszczam ze kardridz ale wole sie upewnic przed zakupem nowego (jak miałem hp tak wpadłem, ale 80% kosztów odzyskałem )
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
No moze sa jednak dysze zapchane. A wtedy gdy duzo drukujesz to sie na jakis czas robia drozne.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
w sumie sam nie wiem, teoretycznie jak sie odetkały to powinno byc ok, ale nie, probowałem nawet topienia go w ciepłej wodzie, polał sie tusz i to wszystko ( p włożeniu do wody te paski były duuuuzo lepiej widoczne niz przed ale jak sie ustało to nadal sa jakby jasniejsze...
nie ma co kupuje tusz i bede kombinował, jak cos sie uda zrbic to bede miał na pozniej
|
|
|
|
![]() |
|
|