![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2005
![]() |
jakie głośniki 5.1 do kompa???
Mam uno problemo bo nie wiem jakie głośniki najlepiej kupić. Na pewno bedzie to zestaw 5.1. I teraz problem: Creative czy Logitech? No i cena do około 300zł? Myślałem nad zestawem Creativa T5900 ale może dźwięk nie różni się od T5800 mimo zastosowanych 2 przednich kolumn dwudrożnych. W kompie mam Audigy1. Chciałbym również podlączać te głośniki od czasu do czasu do odtwarzacza DVD. Obecnie korzystam z głośników w wieży i zakup DVD sprawił że rozglądam się za zestawem 5.1. Piszcie co macie i jak to oceniacie? Dzięki z góry
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Tez mysle nad ich zakupem
![]()
![]() |
#4 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Poza tym jeżeli chciałbyś je podłączyć do odtwarzacza DVD który nie ma "małych jacków" musisz zastosować przejściówkę dostępną u producenta, lecz której nie ma w zestawie ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2005
![]() |
Ja od niecałych 3 lat posiadam Creative 6.1 6700, jestem z nich bardzo zadowolony, ale dzisiaj w cenie około 300 zł, poleciłbym Ci Logitech X-530, nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Słyszałem Creativy i Logitechy, a moje ucho jest wybredne i ja na twoim miejscu kupiłbym X-530
![]() @kodziu ok, ale bardziej ci zależy na dzwięku czy na wykonaniu? Nie wiem jak tobie, ale mi na dzwięku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Cytat:
Oszaleć można kiedy siądziesz sobie wygodnie do komputera i się okazuje że nie grają wszystkie głośniki. A najgorsze jest to że nie wystarczy lekko poruszyć kablem tylko trzeba jakieś kombinacje alpejskie wykonywać ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Boruta
Data rejestracji: 02.10.2005
![]() |
![]()
Ja mam Logitech X-530 od około roku i jestem z nich bardzo zadowolony, dźwięk bardzo dobry. Jeden mankament - brak regulacji głośności w gnieźdźie słuchawek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Boruta
Data rejestracji: 02.10.2005
![]() |
Dla mnie wykonanie logitechów jest ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Prawie się już przekonałem do Logitechów, ale jeszcze 2 pytanka? Odbieracie na nich stację radiowe, bo spora część ludzi się na to skarży oraz czy zauważacie trzaski pojawiające się raz na jakiś czas? Przesłuchałem sobie w Mediamarkt logichy i creativy. Czuć znacznie że x-530 lepsiejszy. W sklepie żadnych zakłuceń nie zauważyłem, ale ciekawe czy w domu będzie dobrze ??
Dzięki za posty. W przyszłym tygodniu lecę nabyć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Tak te wady które wymieniłeś wystepują lecz nie w każdej konfiguracji. Bynajmniej nie zależy to od komputera lecz od miejsca w którym mieszkasz.
Po 22 kiedy jest już cisza nocna i skręcisz regulator na minimum, są odbierane dosyć dobrze stacje radiowe ![]() ![]() Co do trzasków: Kiedy sąsiad! zapala światło lub ja podłaczam coś do kontaktu słyszę pojedynczy trzask ![]() PS Są to takie wady o których nie wspomniałem wcześniej gdyż tak na prawdę o nich zupełnie zapomniałem. Muszę jednak przyznać ze na początku bardzo mnie to denerwowało :/
![]() |
#13 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Cytat:
![]() Te głośniki są za bardzo wybredne. Pamięta ktoś mój temat z szumiącymi głośnikami? Winowajcą był zasilacz.... ![]() Ja rozumiem zmienić jedną rzecz ale nie pół kompa dla głupich głośników. Gdybym mógł cofnąć czas ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
mi jakos udało sie uniknos nedznych komputerowych głośniczkow, poczatkowoo byly to 2 klumny, pzniej zrobiłem klejny wzmacniacz i nastepne 2 kolumny itd - kszt k 650PLN ale rozłozone w czasie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|