![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
![]()
Mam problem posiadam 2 - gi komputer z prockiem Celeron 433 i chcilabym zmienic w nim płyte główną jednak nie wiem czy tam jest Socket 7 czy Super Socket 7 jakie te procesoty posiadaly gniazdo gdyz oba gniazda wydaja mi sie bardz podobne a na plycie to znaczy na podstawie procka pisze tylko Socket 7
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
hmm...Celeron 433 był przecież na PGA370 czy Slot1
![]() {edit}
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 06.12.2004 o godz. 21:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Modelu plyty nie znam gdyz nie moge dojsc co to za plyta jedynie moge napisac ze chipset jest firmy Intel.
Jedynie na plycie napisany jest jakis numer seryjny 35-8333-01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
No dobrze a jesli pregladam allegro by zakupic plyte pod ten procesor to mam kliknac zakladke plyt na gniazda Socket 7 (Pentium)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() dzięki za spotrzegawczość, poprawiłem już. Szkoda tylko, że nie spostrzegłeś że to "przeklawiszenie" . I mnie tłumaczyć nie musisz, co to socket, a co to slot 1 i jak go się "wczepia" .
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 06.12.2004 o godz. 21:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
tak swoja droga pierwsze pentium do 233 MHz byly robione pod socket 7, pozniej kiedy intel odszedl na slot 1, AMD oraz Cyrix wykorzystywaly nadal do swoich procesorow plyty ze standardem socket 7, potem AMD adaptowala ten socket pod swoje nowe produkty K6 i tak powstal super socket 7 obslugujace procsory AMD K6 2 i K6 3 z obsluga 100 MHz magistrali, obecnie te podstawki juz wymarly, ostatnie plyty wychodzily chyba jeszcze do konca 1999 roku... na allegro mozna zdobyc taka plyte... pytanie jednak jaki procesor ma obslugiwac i jaka podstawke... jesli chipset plyty jest na intelu nie jest to SS7 (socket super 7) bo te plyty budowane byly tylko przez VIA, ALI i SIS, intel odcial sie juz wtedy od tego zupelnie angazujac sie w slot 1 a pozniej socket 370
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
Wiem ze to dziwne ale mowie teraz jak najbardziej powaznie posiadam procek Celeron 433MhZ lezacy na plycie z gniazdem Socket 7 i sprzet prze jakis czas chodzil dobrze a teaz blokuje sie przy uruchamianiu ekranu startowego wykrywania Ramu i Procka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
z tym celeronem i S7 bylby to ewenement na skale globalnej komputerologii chyba ze masz na mysli jakis pentium i podany przez Ciebie socket moze podasz nam jaka byla poprzednia plyta glowna ktora obslugiwala celerona? jaka jej nazwa, jaki chip jak obsluguje, jaka firma, itp? Bedziemy mogli pomoc...
![]() |
![]() |
#11 | ||
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Zaraz chwila a nie masz czasem przejściówki jakiejś socket7 - socket 370. Wiem że były takie dynksy wczepiane do slotów 1 (sam nawet taką widziałem) i do S7 dla AMD K-6, ale nigdy nie słyszałem o przejściówce z S7 na S370 (Co nie oznacza, że takich nie ma). To były takie dodatkowe płytki z gniazdem, własnym biosem i konwertorami napięć
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|