Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakie jest Twoje ulubione kobiece imię? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakie-jest-twoje-ulubione-kobiece-imie-36810/)

smolik 07.07.2004 20:29

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hmm ... Maria to prędzej imie żenskie niż męskie ... chyba, że chodzi o Jan Maria Rokita ;)

A swoją drogą zastanawia mnie czym się kierowali rodzice Janka dajac mu tak na imię?
Ja uwielbiam imię: Weronika

woitas 07.07.2004 20:14

nie wiem dlaczego, ale mam sentyment do imon: Monika, Agnieszka, Aldona, oraz Angelika...

frog 07.07.2004 19:44

A znacie takie imie RZEPICHA :D:D:D Kiedys podawali w TV ze to z jakiegos starego slowianskiego kalendarza czy cus ;) Ale slodziutkie ;))) "Ty moja Rzepiszko..." :D:D:D

gallus 07.07.2004 19:39

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Nie pakaj Mietek... moglo byz znacznie gorzej :D

Dzięki Leonie wiem ze niektórzy mają wiekszego niefarta w zyciu :P

Mily_ 07.07.2004 19:37

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Miłosz bardziej kojarzy mi się z nazwiskiem. Pewnie dlatego, że mam wykładowcę na uczelni o takim nazwisku ;)

Nazwisko to jeszcze mógłbym takie mieć ale imię!!?? Ochyda

MacGyver 07.07.2004 19:36

Cytat:

Napisany przez Mily666
No to masz dobrze. Mi na pierwsze dali MIŁOSZ. Yesoo ciary mnie przechodzą na samą myśl o tym imieniu. Daltego rzadko kto na mnie tak mówi. Mówią na mnie Miły a podpisuje się albo Miły_ albo Mily666

Miłosz bardziej kojarzy mi się z nazwiskiem. Pewnie dlatego, że mam wykładowcę na uczelni o takim nazwisku ;)

Mily_ 07.07.2004 19:32

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
A moi rodzice zafundowali mi nieciekawe drugie imie: Mieczysław :zly: :blee:

No to masz dobrze. Mi na pierwsze dali MIŁOSZ. Yesoo ciary mnie przechodzą na samą myśl o tym imieniu. Daltego rzadko kto na mnie tak mówi. Mówią na mnie Miły a podpisuje się albo Miły_ albo Mily666

mr_spock 07.07.2004 19:29

Cytat:

Nie pakaj Mietek... moglo byz znacznie gorzej :D

gallus 07.07.2004 19:22

Mily_ 07.07.2004 19:20

Ja tam brałem normalne, bo moi kochani rodzice dali mi na chrzcie kosmiczne imię wiec chciałem mieć choć jedno normalne.

gallus 07.07.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hmm ... a jakie znacie mniej znane imiona dziewczyn (naszych polskich kwiatów sie znaczy ;) )
Gallus wspomniał o Zycie (qrde chyba tak to się odmienia, jak zle to popraw mnie. Ale chodziło o imię Zyta) - szczeże mówię, że pierwszy raz się spotykam z trakim imieniem.
Ja kiedyś poznałem Sandrę - mało spotykane imię...

@ Mac Dobrze odmieniłeś :spoko:, a Sandra to też jakoś dla mnie znane, jeszcze Jagoda jest dość żadko używane.

MacGyver 07.07.2004 19:17

Cytat:

Napisany przez mr_spock
A jakie imie wzieliscie sobie na bierzmowanie??

No ja mam Marek
Cytat:

Napisany przez mr_spock
ja mam Leon...

... zawodowiec ;) hehe

MacGyver 07.07.2004 19:13

hmm ... a jakie znacie mniej znane imiona dziewczyn (naszych polskich kwiatów sie znaczy ;) )
Gallus wspomniał o Zycie (qrde chyba tak to się odmienia, jak zle to popraw mnie. Ale chodziło o imię Zyta) - szczeże mówię, że pierwszy raz się spotykam z trakim imieniem.
Ja kiedyś poznałem Sandrę - mało spotykane imię...

mr_spock 07.07.2004 19:12

Scholastyka... tez jest takie :)

A jakie imie wzieliscie sobie na bierzmowanie??
ja mam Leon... tak zeby bylo smieszniej :)
inni troche bardziej normalne mieli

gallus 07.07.2004 19:07

a może da ktoś swojej córce imie: Hermenegilda???
a i jeszcze jedno Brunhilda

Mily_ 07.07.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...PS. Genowefa to jest imię ;) :haha:

A co z Kunegundą?? To też jest oryginalne imię :spoko: ale ja na pewno swojej córce tak nie dam.

MacGyver 07.07.2004 18:59

Cytat:

Napisany przez your_lover
Pamela to jest dosyc originalne imie, wszyscy chyba wiedza o co chodzi!!

Pamela (chyba chodzi o Anderson) to już przeżytek ;)
PS. Genowefa to jest imię ;) :haha:

your_lover 07.07.2004 18:53

Pamela to jest dosyc originalne imie, wszyscy chyba wiedza o co chodzi!!

Mily_ 07.07.2004 18:38

Gosia, Lidia, Marta, Zuzia.

MacGyver 07.07.2004 18:09

Cytat:

Napisany przez imola
Tak się składa, że rodzaj żeński w języku polskim ma końcówkę "a" (rzeczowniki) :mruga:

... no wiesz, dawno miałem Język polski - jakieś 4 lata temu ;)

mr_spock 07.07.2004 18:06

ale Maria to zenskie imie. przyjelo sie, ze faceci tez moga je nosic... rownie dobrze molg by sie ktos nazywac Jadwiga ;)
Juz z Nikita tak nie jest... bo to typowo meskie, tylko poglad ten zostal wypaczony... zepewne przez kino kapitalistyczne, chcace osmieszycz towarzysza Chruszczowa ;)

pykson 07.07.2004 17:55

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hmm ... Maria to prędzej imie żenskie niż męskie ... chyba, że chodzi o Jan Maria Rokita ;)

wlasnie jego mialem na mysli, chociaz ponoc nie tak dawno zmienil juz na Jan Rokita, rzeczywiscie z ta Maria to smiesznie bylo

nie byl on wyjatkiem z tym imieniem, jeszcze paru takich zostalo

imola 07.07.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Oczywiście mowa jest o psie ;p

Co do kobiecych imion to się nigdy nie zastanawiałem ... ale chyba będzie to Anna (lub Ania, Anka jak kto woli ;) )

PS.
Zauważyliscie, że wszystkie imiona dziwczyn konczą sie na "A" :) ale ktoś mi mówił, że jest jedno które nie konczy sie na "A" ale jakośn nie moge sobie go przypomniec ...

Tak się składa, że rodzaj żeński w języku polskim ma końcówkę "a" (rzeczowniki) :mruga:

MacGyver 07.07.2004 17:51

Cytat:

Napisany przez pykson
MariA

pykson 07.07.2004 17:50

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...
Zauważyliscie, że wszystkie imiona dziwczyn konczą sie na "A" :) ale ktoś mi mówił, że jest jedno które nie konczy sie na "A" ale jakośn nie moge sobie go przypomniec ...

Cytat:

Napisany przez MacGyver

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Chcesz mi powiedziec, ze Nikita Chruszczow byl kobieta? :)

mr_spock, to ze wszystkie imiona dziewczyn koncza sie na A nie oznacza ze wsrod meskich imion nie ma zadnego konczacego sie na A.

czepiam sie, ale gwoli scislosci MacGyver nie napisal, ze wszystkie imiona konczace sie na A sa zenskie, a ze wszystkie dziwczyny maja imona konczace sie na A, a to jednak roznica.

da sie to zapisac jakosc matematycznie (jakas implikacja), nie pamietam juz tego ale pawalblu moglby to chyba zrobic, bo jak sadze lubi te zabawy ;)

czepialski pozdrawia

pykson 07.07.2004 17:44

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Z ostatnich raportów KGB wynika, że tak - Chruszczow był kobietą ;)
A tak na serio to jest jakieś imię męskie konczące sie na "A" (oprócz wspomnianej/wspomnianego Chruszczow ;) ) ???

MariA

MacGyver 07.07.2004 17:36

Cytat:

Napisany przez mr_spock

Z ostatnich raportów KGB wynika, że tak - Chruszczow był kobietą ;)
A tak na serio to jest jakieś imię męskie konczące sie na "A" (oprócz wspomnianej/wspomnianego Chruszczow ;) ) ???

pawelblu 07.07.2004 17:35

ksiaze Jarema Wisniowiecki tez byla kobieta !!

mr_spock 07.07.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...

shuma02 07.07.2004 17:25

Marta... wysoka, rudowlosa, co za nogi, i ten usmiech...ah co to bylo za imie... hehe

MacGyver 07.07.2004 17:18

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Mojej śasiadki suka ma tak na imię :P

Oczywiście mowa jest o psie ;p

Co do kobiecych imion to się nigdy nie zastanawiałem ... ale chyba będzie to Anna (lub Ania, Anka jak kto woli ;) )

PS.

Piotr4s 07.07.2004 17:12

Jeśli o mnie chodzi to ja swojej córce na 100% dam na imię Lidia.

mr_spock 07.07.2004 16:19

ja tam nei jestem fanem imion tylu Anna Joanna Katarzyna Agnieszka... sporo ich
Niecierpie imienia Marzena - kojarzy mi sie z dziewczyna po zawodowce ktora na straganie spredaje kartofle, albo w sporzywczym zambami otwiera piwo... jesli kogos urazilem, to przepraszam ;)
Marta - tez niebardzo... kazda sluzaca w brazylijskim serialu tak miala.
jak beze mial corke, to nazwe ja jakos oryginalnie... Matylda, Iga... Natasza, Marusia ;):P
a syna bym nazwal Iwo - skocz po piwo, albo Wolter ( bo w tym imieniu jest nazwa mojego ulubionego piwa - Volt)
oczywiscie wszystko to sa zarty ;):P

andy 07.07.2004 15:07

Witam, fajne są jeszcze Paulina, Marta, Karolina........

Zelea 07.07.2004 14:51

mnie sie zawsze podobalo imie Kasia... :) ah... tyle wspomnien... :>

aczkolwiek od pewnego czasu jest Agniesia na top'ie... ze tak to ujme :>

-Kowalik- 07.07.2004 14:41

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
gratulacje poczucia humoru :ysz:

co do tematu... mi się podoba wiele imion żeńskich. Lubie na litere "A", ale również inne orginalne jak np. Lidia, Liwia

Ale to nie miało być śmieszne, po prostu stwierdziłem fakt. A to że to imię bardziej pasuje do zwierzęcia niż do człowieka to już inna sprawa.

Air 07.07.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Lubie na litere "A"

U mnie podobnie. Wszytkie byłe miały imiona na "A". Teraz na stałe również z A

Igloo 07.07.2004 14:12

ja kocham swoją Asię :)

gallus 07.07.2004 14:11

Cytat:

Napisany przez kodziu
Ale to jest zdrobnienie? Możesz podać to imię w normalnej wersji(oficjalnej)??
Ale jeśli Zyta to pełne imię to podaj zdrobnienie!!

Nie to nie jest zdrobnienie to jest oficialna wersja imienia, sprawdx sobie w kalendażu 27kwietnia :D, a jak to imie zdrabniac to sam nie wiem ;)

CIAPEK 07.07.2004 14:09

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-

gratulacje poczucia humoru :ysz:

co do tematu... mi się podoba wiele imion żeńskich. Lubie na litere "A", ale również inne orginalne jak np. Lidia, Liwia

kodziu 07.07.2004 13:59

Cytat:

hmmm ja nie mam ulubionego imienia kobiecego, ale moja siostra ma bardzo oryginalne Zyta

Ale to jest zdrobnienie? Możesz podać to imię w normalnej wersji(oficjalnej)??
Ale jeśli Zyta to pełne imię to podaj zdrobnienie!!

-Kowalik- 07.07.2004 13:58

Cytat:

hmmm ja nie mam ulubionego imienia kobiecego, ale moja siostra ma bardzo oryginalne Zyta

gallus 07.07.2004 13:56

kodziu 07.07.2004 13:56

Ja w Iwonie !!!!

Piotr4s 07.07.2004 13:51

Jakie jest Twoje ulubione kobiece imię?

Witam wszystkich forumowiczów!

Dokładnie jak w temacie. Ja zakochałem się w Lidii. :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz:

Czekam na Wasze wypowiedzi. :mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:02.