![]() |
Cytat:
Ja uwielbiam imię: Weronika |
nie wiem dlaczego, ale mam sentyment do imon: Monika, Agnieszka, Aldona, oraz Angelika...
|
A znacie takie imie RZEPICHA :D:D:D Kiedys podawali w TV ze to z jakiegos starego slowianskiego kalendarza czy cus ;) Ale slodziutkie ;))) "Ty moja Rzepiszko..." :D:D:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A moi rodzice zafundowali mi nieciekawe drugie imie: Mieczysław :zly: :blee:
|
Ja tam brałem normalne, bo moi kochani rodzice dali mi na chrzcie kosmiczne imię wiec chciałem mieć choć jedno normalne.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
hmm ... a jakie znacie mniej znane imiona dziewczyn (naszych polskich kwiatów sie znaczy ;) )
Gallus wspomniał o Zycie (qrde chyba tak to się odmienia, jak zle to popraw mnie. Ale chodziło o imię Zyta) - szczeże mówię, że pierwszy raz się spotykam z trakim imieniem. Ja kiedyś poznałem Sandrę - mało spotykane imię... |
Scholastyka... tez jest takie :)
A jakie imie wzieliscie sobie na bierzmowanie?? ja mam Leon... tak zeby bylo smieszniej :) inni troche bardziej normalne mieli |
a może da ktoś swojej córce imie: Hermenegilda???
a i jeszcze jedno Brunhilda |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Genowefa to jest imię ;) :haha: |
Pamela to jest dosyc originalne imie, wszyscy chyba wiedza o co chodzi!!
|
Gosia, Lidia, Marta, Zuzia.
|
Cytat:
|
ale Maria to zenskie imie. przyjelo sie, ze faceci tez moga je nosic... rownie dobrze molg by sie ktos nazywac Jadwiga ;)
Juz z Nikita tak nie jest... bo to typowo meskie, tylko poglad ten zostal wypaczony... zepewne przez kino kapitalistyczne, chcace osmieszycz towarzysza Chruszczowa ;) |
Cytat:
nie byl on wyjatkiem z tym imieniem, jeszcze paru takich zostalo |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czepiam sie, ale gwoli scislosci MacGyver nie napisal, ze wszystkie imiona konczace sie na A sa zenskie, a ze wszystkie dziwczyny maja imona konczace sie na A, a to jednak roznica. da sie to zapisac jakosc matematycznie (jakas implikacja), nie pamietam juz tego ale pawalblu moglby to chyba zrobic, bo jak sadze lubi te zabawy ;) czepialski pozdrawia |
Cytat:
|
Cytat:
A tak na serio to jest jakieś imię męskie konczące sie na "A" (oprócz wspomnianej/wspomnianego Chruszczow ;) ) ??? |
ksiaze Jarema Wisniowiecki tez byla kobieta !!
|
Cytat:
|
Marta... wysoka, rudowlosa, co za nogi, i ten usmiech...ah co to bylo za imie... hehe
|
Cytat:
Co do kobiecych imion to się nigdy nie zastanawiałem ... ale chyba będzie to Anna (lub Ania, Anka jak kto woli ;) ) PS. Zauważyliscie, że wszystkie imiona dziwczyn konczą sie na "A" :) ale ktoś mi mówił, że jest jedno które nie konczy sie na "A" ale jakośn nie moge sobie go przypomniec ... |
Jeśli o mnie chodzi to ja swojej córce na 100% dam na imię Lidia.
|
ja tam nei jestem fanem imion tylu Anna Joanna Katarzyna Agnieszka... sporo ich
Niecierpie imienia Marzena - kojarzy mi sie z dziewczyna po zawodowce ktora na straganie spredaje kartofle, albo w sporzywczym zambami otwiera piwo... jesli kogos urazilem, to przepraszam ;) Marta - tez niebardzo... kazda sluzaca w brazylijskim serialu tak miala. jak beze mial corke, to nazwe ja jakos oryginalnie... Matylda, Iga... Natasza, Marusia ;):P a syna bym nazwal Iwo - skocz po piwo, albo Wolter ( bo w tym imieniu jest nazwa mojego ulubionego piwa - Volt) oczywiscie wszystko to sa zarty ;):P |
Witam, fajne są jeszcze Paulina, Marta, Karolina........
|
mnie sie zawsze podobalo imie Kasia... :) ah... tyle wspomnien... :>
aczkolwiek od pewnego czasu jest Agniesia na top'ie... ze tak to ujme :> |
Cytat:
Ale to nie miało być śmieszne, po prostu stwierdziłem fakt. A to że to imię bardziej pasuje do zwierzęcia niż do człowieka to już inna sprawa. |
Cytat:
|
ja kocham swoją Asię :)
|
Cytat:
|
Cytat:
co do tematu... mi się podoba wiele imion żeńskich. Lubie na litere "A", ale również inne orginalne jak np. Lidia, Liwia |
Cytat:
Ale to jest zdrobnienie? Możesz podać to imię w normalnej wersji(oficjalnej)?? Ale jeśli Zyta to pełne imię to podaj zdrobnienie!! |
Cytat:
|
hmmm ja nie mam ulubionego imienia kobiecego, ale moja siostra ma bardzo oryginalne Zyta
|
Ja w Iwonie !!!!
|
Jakie jest Twoje ulubione kobiece imię?
Witam wszystkich forumowiczów!
Dokładnie jak w temacie. Ja zakochałem się w Lidii. :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: Czekam na Wasze wypowiedzi. :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:02. |