Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakie radio z mp3 do auta? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakie-radio-mp3-auta-39045/)

shuma02 01.09.2004 21:56

radio firmy Pionier ... dobre to.
piszac swojego posta nie wiedzialem ze takie cos wogule jest, pisalem oczywiscie o Pioneer.

szukajac kiedys za tym moim MP3, dowiedzialem sie ze Pioneer i Kenwood to mniej wiecej to samo. sam to dostrzeglem po zdjeciach i parametrach, potwierdzil to gostek w slepie Pioneer'a gdzie kupilem sprzet. roznica pomiedzy moim modelem a ktoryms modelem Kenwood'a to tyko panel i jego kolory.

Turboni 01.09.2004 21:01

narazie na nie nie nazekam a codziennie jest katowane po 6-8 godzin (taka praca caly czas w samochodzie)

pykson 01.09.2004 20:45

@Mac
nie wiem dlaczego, ale do pionier w stosunku do pioneer brzmi podobnie jak buty firmy mike w odniesieniu do nike, mike nie moga byc dobre skoro podszywaja sie pod firmowke, osobiscie nie znam firmy pionier ale jakos niekorzystnie wplywa na mnie jej nazwa.

Zastawiam sie w tej chwili nad kenwoodem na samo CD za jakies 350 na allegro, bo juz sie tyle naczytalem niepochlebnych opinii o tych tanich markach ze zaczynam juz watpic ze cokolwiek w koncu kupie.

radio, ktore kupil Turboni wyglada ma wypasione funkcje i wyglada calkieim milo (szczegolnie w wersji black) ale Turboni ma je dopiero 2 miesiace - nie wiem czy to jest (odpukac) gwarancja bezawarynej dalszej jego pracy.

qrde, juz sam nie wiem co robic

MacGyver 01.09.2004 17:06

Cytat:

Napisany przez Grzegorz75
Jedno podpytanko. Dlaczego teraz first czy pionier i inne robią takie odpustowe/bazarowe radia /zwydziwiane equalizery, migające światełka/.

Bo teraz taka moda i chwyt marketingowy. Zauważ, że większośc "dzisiejszych" ludzi kupujących jakikolwiek sprzęt patrzy najpierw na jego wygląd a potem na dane techniczne ... i własnie takie postępowanie może nas zgubić, a sprzedawca na tym zyska...

Stef 01.09.2004 17:00

ja mialem kiedys "niemarkowe" radio mtc(rok 1996 bodajrze).Mialo RDS, czulosc mialo bardzo dobra(oczywiscie + dobra instalacja radiowa w samochodzie).
teraz sie moze ktos ze mna nie zgodzic,ale jak zamontowalem do tego radia jakis prowizoryczny wzmacniacz,to lapalem wiecej stacji i w lepszej jakosci niz ojciec na swoim radiu pioneer.a co bylo najwazniejsze.. nie kusilo zlodzieja,bo wyglad mialo bardzo przecietny.i nie zamienialbym go na zadne inne,lecz brakowalo mi w nim tylko czytnika plyt.

Ps. w roku 1996 kosztowalo ok 300zł a w zeszlym roku widzialem identyczne w sklepie za 420:)

Grzegorz75 01.09.2004 16:41

Jedno podpytanko. Dlaczego teraz first czy pionier i inne robią takie odpustowe/bazarowe radia /zwydziwiane equalizery, migające światełka/.
A z takich niemarkowych radyjek to odnoszę wrażenie iż first cieszy się największą popularnością.

MacGyver 01.09.2004 15:19

Sam mam zamiar zakupić jakies radyjko z MP3 ...
Co sądzicie o tym:
http://www.radia.pl/product_info.php...products_id/58
???

http://img8.exs.cx/img8/9505/10662.jpg

epol 31.08.2004 13:18

Ja do Firsta mam niechęć. Ojciec je miał w samochodzie. Po jakims czasie zaczeła schodzić farba z klawiszy, mikrostyki sie wyrabiały i źle działały klawisze (trzeba było pilota używać) no i oczywiście panel a raczej jego połączenie z radiem. Po prostu raz to działało a dugi raz nie.

Aha to był radiomagnetofon i to już było kupowane ładnych 7 latek wstecz.

Stef 31.08.2004 12:11

wujek kupis sobie rok temu jakies radio red star w niemzcech i ejst baaaaaardzo zadowolony.jakos wykoniania-znośna,gra -ok, plyty nie pzreskakuja... czyki jestb tanio i przyjemnie

bgn 31.08.2004 08:20

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
A jak wogóle zapatrujecie się Panowie na takie radia z panelami ? Niedawno była promocja w MM i o mało nie kupiłem takiego taniego radia z mp3 ale boję sie cały czas,że może mnie to kosztować szybę (plus bałagan) mojego starego Cieniasa. Podobno tylko Blaupunkty mają możliwość założenia kieszeni.

Jabba

To prawda - ale fatalnie to wyglada i nachodzic sie trzeba za kieszenia - bo kieszenie z odpadow. Mozna sobie samemu ( lub za male pieniadze zrobic maskownice) na radio w warsztatach spawajacych plastiki. A mozliwosc ukradzenia radia... zawsze jest.Ale trzeba szukac p[ozytywow - nastepne radio-to zawsze nowszy model i masz zadadek na nie - bo mozna sprzedzc panel.Po radio to raczej przejdz sie na Robotnicza - kupisz nowe ( nie od zlodzieja) za 150-200 zlotych taniej niz w MM od hurtownikow przywozacych je niekoniecznie legalnie z Niemiec.Radia sa w fabrycznych opakowaniach - a gwarnacja jest na komorke - ale dziala - mialem uszkodzona instalacje antenowa i kupione radio mi nie zagralo jak trzeba - koles przyjecha i bez slowa wymienil mi na nowe

shuma02 31.08.2004 05:06

Ja mam Pioniera MP3 w samochodzie. Wszystko super gra i buczy, lecz wydaje mi sie ze gdybym teraz to zakladal jeszcze raz, wolalbym kupic sobie cos w stylu iPod'a i sie podczepic do radia w samochodzie.

Nie specjalnie mnie juz bawi nagrywanie plyt MP3, a na przenosnym playerze wszystko sobie zawsze mozna szybko pozmieniac.

Nawet w poprzedznim moim Pionierze byly 'czincze' z tylu na podpiecie, a jesli tego brak to mozna dokupic tak zwany 'FM Transmitor' gdzie ustawia sie jedna stacje w radiu na odbieranie sygnalu i idzie to bezprzewodowo. Tak ma znajomy; ma Creative 20gb Playerka, i bezprzewodowe polaczenie. Super sprawa, no i przenosne.

Nie wiem jak jest z wygada na dluzsza mete, to znaczy moge sobie wyobrazic jak powiedzmy taki playerek sobie lata po samochodzie lub spada przy chamowaniu.

Mam MP3 CD Player Pioniera w samochodzie i jest dobrze. Tak tylko wpisuje alternatywna mysl na ten temat.

Jabba the Hutt 31.08.2004 02:32

A jak wogóle zapatrujecie się Panowie na takie radia z panelami ? Niedawno była promocja w MM i o mało nie kupiłem takiego taniego radia z mp3 ale boję sie cały czas,że może mnie to kosztować szybę (plus bałagan) mojego starego Cieniasa. Podobno tylko Blaupunkty mają możliwość założenia kieszeni.

Jabba

Turboni 31.08.2004 01:05

ok :piwo: pozdro

pykson 31.08.2004 01:04

dzieki za tak dokladne informacje, teraz wiem o 80% wiecej niz wiedzialem, musze sie jeszcze z tym przespac

pozytyw for you!

Turboni 31.08.2004 00:58

to nie jest pokretlo tylko przycisk ktorym zmieniasz czy plyta czy radio a ta kropka to odbiornik od sygnalow pilota. ja swoje kupowalem u innego kolesia i dawal tylko miesiac gwarancji ale jakby sie cos stalo to nie ma sprawy z naprawa (kupowalem je od niego osobiscie bo tez byl z w-wy)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:37.