![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiego uzywasz, lub planujesz uzywasz LINUKSA? | |||
Linux Mandrake |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 40.48% |
Linux Debian |
3 | 7.14% |
Linux SuSE |
1 | 2.38% |
Linux Slackware |
3 | 7.14% |
Linux RedHat |
9 | 21.43% |
Linux Aurox |
3 | 7.14% |
Linux Corel |
0 | 0% |
Linux PLD |
2 | 4.76% |
Linux Caldera |
1 | 2.38% |
inny |
3 | 7.14% |
Wszystkich głosów: 42. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
Jeśli instalujesz z pakietu to: rpm -i nazwa_pakietu.rpm A jeśli ze źródeł to: Zaczynasz sie modlić, żebyś miał w systemie wszystkie biblioteki i kompilatory, a jak nie masz to musisz je zainstalować. Jak Twoje modlitwy zostały wysłuchane to w katalogu do którego rozpakowałeś(tar -xvzf nazwa.tar.gz) sobie źródła wpisujesz: ./configure make make install Jak wszystko poszło dobrze to: ekg A później to już wsio jasne i po polsku. Możliwe, że w dystrybucji jest jakiś menadżer pakietów, który to wszystko załatwia, ale niestety nie znam dystrybucji i nie potrafię podpowiedzieć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tarball:
http://osdn.dl.sourceforge.net/sourc...wiz-0.7.tar.gz RPM dla Mandrake'a 8.x i 9.x http://osdn.dl.sourceforge.net/sourc...mdk.noarch.rpm RPM dla Redhat'a 8.0 http://osdn.dl.sourceforge.net/sourc...rh8.noarch.rpm --------------------------- RPM Wizard został stworzony własnie po to, zeby uzytkownik mogl zainstalowac dowolny program nie znajac składni polecen programu RPM. Po prawidłowym zainstalowaniu "RPM Czarodzieja", wystarczy kliknac na plik w menadzerze plikow i instalator uruchomi sie automatycznie. --------------------------- ![]()
![]() |
#49 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Słyszałem, że ktoś nawet Office'a na tym uruchomił (choć nie wiem po co, bo do Lyco jest darmowy OpenOffice). Może nie wszystko działa, ale na pewno nie jest tak - że nic nie działa - więc faktycznie - coś masz skopane. nie sprawdzałem jeszcze nic z windowsów na tym Lyco. Interesował mnie raczej sam Linux i jego FreeDOS. (gdyby doba miała 48 godzin byłoby lepiej ![]() Ale przez weekend siądę, się pomęczę i pomęczę mojego kumpla. A potem pogadamy. Bo nie chcę gdybać. Jakby co mogę zrobić skany, screeny - no problem. ![]() Resztę załatwiamy przez priv-mail. OK?
![]() |
![]() |
#50 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Red Hat Linu 7.0 oraz 8.0, ale tylko w trybie tekstowym . Czasem używam dyskietkową wersję Freesco.
![]() |
#52 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
oka dzieki poki co musze odstawic linuxa na bok i reinstalke windy trzasnac a nie mam za bardzo kiedy - linuxa bede trenowal na drugim dysku - dopoki nie opanuje na tyle zeby wywalic winde (no nie calkiem wywalic)
bo mam taki plan na linuxie miec cos do nagrywania jakis pakiet office (open office nie przypadl mi do gustu bo strasznie sie muli i zzera ramu dwa razy wiecej od offica xp) plus pare programow i na tym koniec a drugi sys to bylby win98 do gier i filmow oraz do testowania nowosci itp itd bo 98 zainstalowac to pryszcz a np zainst xp prof i skonfigurowac to juz troche czasu zajmuje - dzien z zyciorysu wyrwany wiec jak dojde do momentu ze tak bede mogl zrobic wtedy xp robi papa
![]() |
![]() |
#54 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Ja od dawna używam red Hatów i jestem z nich zadowolony. Moim zdaniem jak ktos zaczyna zabawe z Linuxem to powiniem wybrac sobie jedna dystrybucje i ja dobrze opanowac a nie zmieniac co miesiąc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|