![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jak zrobic plyte bootojaca z 98SE?
No wlasnie.
Pytanie jak w temacie. Z w2k i xp to bym sobie poradzil. A nie wiem jak zrobic to z 98 bo nawet sektorow, ktore odpowiadaja za bootowanie nie moglem znalezc. Plytke kiedys musialem sobie ot tak zrzucic na dysk i potem normalnie nagralem a nie chce mi sie instalowac za pomoca dyskietki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
wlasnie najprosciej jest za pomoca dyskietki systemowej bo wtedy od razu sformatujesz dysk w DOS'ie a potem tylko odpalasz naped z plytka windy i wpisujesz setup.exe a plyta butujaca to musisz najpierw w biosie ustawic zeby pierwszy czytal cd-rom... lepiej z dyskietki...a swoja droga nie wiem jak zrobic plyte butujaca bo zawsze instaluje z dytskietki.
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Po prostu w Nero lub innym programie tworzysz plytke bootujaca, ale jako zrodlo danych obrazu startowego podajesz naped dyskietek, w ktorym umieszczasz dyskietke startowa windowsa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Przypomnialem sobie, ze robilem to kiedys dla zabawy w WinIso. Najpierw zrzucilem Winde do obrazu ISO, potem dalem komende make bootfile from floppy, a nastepnie do otwartego obrazu kazalem zaladowac plik bootfile (load boot information from file) i zapisalem ten obraz razem z plikiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Tylko ze sposobami podanymi przez poprzednikow nie bedziesz nial pierwszego wyboru czy z cd-romu czy z hdd tylko odrazy czy z obsluga cd czy bez.
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Ja zrobilem tak.
Uruchomilem nero, dalem BOOT CD, jako zrodlo skad ma wziasc tego bota podalem dyskietke startowa win98 ktora wczesniej utworzylem, nastepnie dodalem do kompilacji katalogi ze sterwonikami, najpotrzebniejszymi progsami oraz systemami Win98, ME oraz 95 i tym sposobem mam wszystko na jednym. Nic wiecej nie musze uzywac wsadzam plytke, podczas bootowania pokazuje mi sie tak samo jakby to byla dyskietka startowa ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Cytat:
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() |
ja zrobiłem ta programem WinImage ,po prostu włącz emulacje dyskietki i zgraj plik ,potem postępuj podobnie jak podczas twożnia boota XP-ka(nagraj nerką płyte startową zaznaczając ten plik)
Działa na 100% sam zrobiłem sobie taki krąrzek możesz też jeśli chcesz pobawić sie cdrwinem odczytując 2048 bajtów z płyty i nagrać jako plik startowy z windą. Zigbo8@poczta.fm |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
Przydatna stronka o tworzeniu różnego rodzaju płyt botowaknych
http://www.nu2.nu/bootcd/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
widze ze hm kombinujecie a tu jest odpowiedz
![]() http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd2.php3 http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd3.php3 powodzenia i nie zapomnijcie o jo.sys ![]()
![]() |
#14 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Dzieki wszystkim.
Teraz juz napewno sobie poradze. ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Najlepiej w Nero opcją Bootable CD. Dodatkowo potrzebna będzie dyskietka startowa windowsa z której będzie tworzony boot sector na wypalanej płytce. Dodatkowo najlepiej dograć sterowniki do zinastalowanych urządzeń i mamy wtedy wszystko na jednej płytce
![]() Kiedyś zrobiłem sobie taka płytkę i okazuje się ona bardzo przydatna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|